post image

Officiellt: Han blir ny VD i Manchester United

Skriven av: admin
Publicerad 2024-01-21
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Manchester United bekräftar ny verkställande direktör. 

Det har länge stått klart att Manchester United kommer få en ny VD och nu står det klart vem det blir – Omar Berrada, som man rekryterar från Manchester City.

Manchester United bekräftar rekryteringen via sin officiella hemsida:

”Manchester United är glada att kunna annonsera rekryteringen av Omar Berrada som klubbens nya VD. Klubben är fast beslutna om att göra fotbollen och framträdandena på planen centralt för allting vi gör. Rekryteringen av Omar är det första steget i den här resan.”

 

"Som en av de mest erfarna fotbollscheferna i toppen av den europeiska fotbollen så kommer Omar att tillföra enormt mycket fotbollsmässig och kommersiell expertis, med en bevisad historia av framgångsrikt ledarskap och passion för att hjälpa till med förändringar igenom klubben."

"Han jobbar just nu som Chief Football Operations Officer för City Football Group och överser elva klubbar på fem kontinenter och innan det nuvarande uppdraget hade han seniora roller i Barcelona. Vår uttalade ambition är att återinrätta Manchester United som en titelvinnande klubb. Vi är glada över att Omar ansluter för att hjälpa oss uppnå ditt målet, så att Unitedfans återigen kan få se - för att använda Sir Matt Busbys ord - se den röda flaggan flyga högt i toppen av engelsk och europeisk fotboll."

"Omars datum för tillträde kommer medelans i sinom tid och till dess fortsätter Patrick Stewart som tillförordnad VD."

Källa: Manutd.com

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen