post image

Officiellt: Glazers redo att sälja Manchester United

Skriven av: admin
Publicerad 2022-11-23
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Manchester United meddelar att man nu inleder en process för att undersöka strategiska alternativ. 

Sent igår kväll kom Sky Sports med uppgifter om att Glazer-familjen inom kort kommer att meddela ett initiativ för att undersöka möjliga alternativ för att ta in stort kapital – en process som kan resultera i att man helt säljer sitt aktieinnehav och att klubben därmed får en ny ägare.

Och kort efter Skys uppgifter kom ett officiellt besked från Manchester United om att man nu kommer att utforska olika "strategiska alternativ" för hur man bäst tar klubben framåt - en process man initierar för att kunna göra nödvändiga investeringar i arenan och faciliteterna och positionera Manchester United som en stormakt att räkna med i alla avseenden, igen.

Enligt Uniteds pressmeddelande kommer man under processen att undersöka alla strategiska alternativ. Det kan röra sig om en extern investering från tredje part eller en försäljning av hela klubben.

Avram och Joel Glazer säger:

"Manchester Uniteds styrka vilar på passionen och lojaliteten av det globala communityt med 1,1 miljarder fans och följare. I arbetet med att fortsätta klubbens historiska framgångar så har styrelsen auktoriserat en grundlig utvärdering av strategiska alternativ. Vi kommer att utvärdera alla alternativ för att försäkra oss om att vi bäst tjänar våra fans och att Manchester United maximerar de betydande tillväxtmöjligheterna som finns tillgängliga för klubben både i dag och i framtiden. Under den här processen kommer vi vara fullt fokuserade på att tjäna våra fans och aktieägares bästa intressen."

Manchester United avslutar sitt pressmeddelande med att säga att processen inte nödvändigtvis kommer resultera i någon "transaktion". Och att man inte kommer göra något ytterligare uttalande förrän processen är avslutad på ett sätt som kräver ett formellt uttalande.

Beskedet kommer kort efter den intervju där Cristiano Ronaldo lät meddela världen att Uniteds infrastruktur är undermålig jämfört med andra storklubbars, att ägarna inte bryr sig om klubben och att det finns organisatoriska problem bakom kulisserna som förhindrar att klubben når framgångar.

Källa: Manutd.ocm

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen