post image

Officiellt: Bishop klar för United

Skriven av: admin
Publicerad 2020-01-31
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Southend har nu officiellt bekräftat att Nathan Bishop lämnar laget för att gå till United för en obekräftad summa.

Bishop: ”Möjligheten att få ansluta till Manchester United är en dröm som går i uppfyllelse. Den här klubben har en fantastisk tradition av att utveckla målvakter och jag kan inte vänta på att få jobba med tränarna här för att förbättras varje dag.
Jag vill tacka alla i Southend United för allt de gjort för mig under min tid här; utan deras stöd hade den här övergången aldrig varit möjlig.
Bishop har gjort en landskamp för England U20, och har sen debuten i Southend i December 2017 gjort 39 matcher för League One-klubben.

Jag har sett i kommentarerna tidigare att det finns de som är kritiska mot att United väljer att värva in en 20-årig målvakt när man har ett rätt stort djup bland målvakterna, men det är en logisk värvning. De Gea, Romero och Grant hör som bekant till a-truppen, och både Dean Henderson, Joel Pereira och Kieran O'Hara är ute på lån och har varit senaste säsongerna. Nu råkar det däremot vara så att Paul Woolston häromdagen drog på sig en skada som håller honom borta fyra månader, samtidigt som Matej Kovar missade senaste matchen, och både Alex Fojticek och Jacob Carney har lån att fokusera på även om de är tillgängliga för U23 under sina låneperioder. I U18 finns 17-årige Ondrej Mastny och 16-årige Dermot Mee - värvningen av Bishop är nödvändig på kort sikt med tanke på skadeläget i U23, och då Bishop skrivit på för två och ett halvt år så är det troligt att han även kommer se till att det blir lättare att skicka ut Matej Kovar på lån kommande säsong.
Det är helt enkelt en värvning som behövs just nu, som har en upside för framtiden och som inte tar iväg något från jakten på en anfallare eller annat.

Kommentarer till artikeln

3 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen