Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United åkte till Carrow Road för en FA-cup-kvartsfinal mot Norwich, vilket visade sig bli en mycket jobbigare affär än man kunnat hoppas. Farke satsade av allt att döma mycket på FA-cupen, och United verkade lite tagna på sängen av det, även om man bollinnehavsmässigt dominerade hårt. Det krävdes dock förlängning för att man i slutändan skulle ta sig vidare, då Maguire avgjorde sent (som tur var, för med Krul i målet hade Norwich haft en fördel vid straffar).

United XI: Romero – Dalot, Bailly, Maguire, Shaw – McTominay, Fred – Mata, Bruno, Lingard – Ighalo

United bänk: De Gea, Fosu-Mensah, Williams, Pogba, Pereira, Matic, Greenwood, Martial, Rashford

Norwich XI: Krul – Aarons, Godfrey, Klose, Lewis – McLean, Tettey – Rupp, Buendia, Cantwell – Pukki

Norwich bänk: McGovern, Vrancic, Hernandez, Drmic, Stiepermann, Leitner, Trybull, Duda, Idah

Domare: Jon Moss

Inför: Solskjaer satsade på att rotera ordentligt, och bara tre spelare blev kvar från senaste elvan: Maguire, Shaw och Bruno. Norwich gjorde dock bara tre ändringar: Hernandez, Duda och Drmic hamnade på bänken istället för Buendia, Cantwell och Pukki.

Detta var sjätte säsongen i rad United nådde kvartsfinalen av FA-cupen, nytt klubbrekord. United har än så länge inte släppt in några mål i FA-cupen heller, då man slog Wolves med 1-0 och kryssade med 0-0, krossade Tranmere med 6-0 och besegrade Derby med 3-0.

Första: Avsparken på Carrow Road togs omhand av hemmalaget, som inledde piggt. Efter en inledning med hög Norwich-press så började United dock stabilisera sig och bygga anfall. Att faktiskt bryta sig igenom och sätta Krul på prov hade man inte någon framgång med, däremot.

Ighalo var nära att komma igenom i 22a minuten efter att McTominay klackade vidare Freds passning, men anfallaren fick bollen för långt ifrån sig och Krul kunde tacksamt skopa upp den.

McLean fick i 29e minuten iväg ett skott från utanför straffområdet som gick högt över, efter att Mata tappat boll på mittplan. Fyra minuter senare så var det nära att Norwich lyckades med en kontring, men Shaw hann tillbaka och kunde skära av Pukki från alla vettiga alternativ.

Norwich fick två hyfsade lägen i 44e mintuen, där först Rupp (på inspel av Cantwell) och sen en annan spelare fick skottlägen i boxen, men Maguire och Shaw stod för bra blockeringar.

När domare Moss blåste av halvleken var det en chansfattig och mållös sådan som var till ända.

Andra: Inget av lagen gjorde några byten i paus, så United kunde sparka igång andra halvlek. Fred lobbade direkt fram Bruno till ett fint läge, men dennes volleyförsök blev helt misslyckat och det hela rann ut i intet.

Inledningen av andra halvlek såg ut att lova mer i fråga om chanser än första hade gjort, men det saknades avslut. Målnollan spräcktes till slut i 51a minuten, då Shaws inlägg styrdes på en Norwichförsvarare och flög rakt upp, där Ighalo hade all tid i världen på sig att sikta och skicka in en yttersidevolley till 0-1 förbi Krul.

I 62a minuten var det dags för trippelbyte för United: Mata, Dalot och Lingard plockades av för Williams, Greenwood och Rashford. Norwich passade på att ta av Rupp för Hernandez. Cantwell blev liggande lite strax därpå efter att ha fått McTominays axel mot kinden - McTominay slapp dock några repressalier för det.

Bytena såg ut att rubba Uniteds momentum, för perioden direkt efter dem var mest bara Norwich som anföll. Norwich kom nära efter en frispark, men en nickskarv av Hernandez träffade Godfreys axel och studsade bort. I 71a minuten plockades Pukki av för Drmic.

Just som Norwich momentum såg ut att börja brytas, så kontrade de och bollen spelades till Cantwell centralt utanför straffområdet, och denne borrade in en hård ytterskruv nere i ena hörnet som Romero inte nådde, dämed var det 1-1. Det var också det första målet man släppte in i FA Cupen denna säsong.

Som reaktion på målet kom ett dubbelbyte där McTominay och Fred plockades av för Matic och Pogba. Greenwood skickade i 80e minuten iväg ett avslut utanför bortre. Romero gjorde det bra två minuter senare när han slängde sig fram och boxade bort ett inlägg som annars hade styrts rakt i mål.

Strax därpå så drog Buendia ett avslut strax utanför bortre. Ytterligare strax därefter så var Hernandez i stort sett igenom i straffområdet när Williams stod för en bra tajmad brytning och fick undan bollen - Matic var sen nära att tappa den rakt till en framstormande Norwichspelare, men han hann peta bort den.

I 88e minuten så fick Klose rött kort då han lekte ryggsäck på Ighalo vid straffområdesgräsnen då denne kunde kommit loss på Brunos skarvning. Domare Moss tvekade inte en sekund att hala upp kortet, och United fick frispark i utkanten av straffområdets halvcirkel. Bruno försökte skjuta bollen under muren, men den fastnade där, och hamnade såsmåningom som hörna.

Norwich passade då på att ta ut Cantwell för Trybull. Efter att hörnan nickats undan så skickade Matic en djupledspass på Shaw, som lyckades peta fram den till Ighalo, och denne fick felvänd iväg ett avslut som täcktes till hörna av en försvarare. Fjärdedomaren visade upp 6 minuters tilläggstid.

I sista tilläggsminuten fick först Pogba iväg ett avslut ur dålig vinkel som Krul räddade med benet, och sen drog Greenwood iväg ett styrt skott som holländaren fick slänga sig och rädda nere vid stolproten. Strax därpå blåste domare Moss av för full tid, vilket innebar att förlängning väntade.

Förlängning: Till förlängningen så fick Buendia lämna plats för Duda, innan United sparkade igång matchen igen. I första minuten så drog Bruno ett avslut/inlägg som Pogba inte lyckades få tillräckligt mycket av huvudet på för att styra mot mål.

Rashford drog i fjärde minuten iväg ett skott som Krul tvingades tippa över till hörna, men hörnan ledde inte till nånting. I sjätte tilläggsminuten kom Uniteds sista byte, då Bailly plockades av för Martial. United dominerade bollinnehavet fullständigt, och belägrade Norwich straffområde, men man fortsatte ha problem med att komma till avslut.

Pogba försökte sig på ett långskott i 14e minuten och Krul hade problem med att kontrollera skottet som han fick parera ut åt sidan, men så värst nära mål var det inte. Strax därpå försökte Rashford ett lobbinlägg mot bortre stolpen där Martial missade att avsluta.

Första förlängningshalvleken fick en minuts tillägg, vilken United utnyttjade till att slå en hörna. Denna nickrensades dock enkelt av Norwich, och strax därefter brassade Rashford ett skott högt över, och domare Moss blåste av första halvan av förlängningen.

United hade visserligen dominerat, men Norwich kändes farliga de få gånger de lyckades kontra, och United var mest bara frustrerande då man försökte trixa och passa och hela tiden blev av med bollen vid straffområdeslinjen.

Norwich sparkade igång den andra förlängningshalvleken. United rullade boll runt Norwich straffområde, men lyckades bara få till ett par avslut som blockerades enkelt av försvarare. Bruno fick syna ostskivan i 19e minuten efter att ha sparkat ner Hernandez vid en kontring.

På en hörna i 21a minuten fick Maguire iväg en nick mot mål, men Krul hann på något vänster ner och kunde hålla bollen ute. Nån minut senare drog Bruno till ett skott utifrån som Krul fick boxa undan till hörna - efter hörnan så nickade Maguire över på Pogbas inlägg.

I 28e minuten av förlängning så lyckades man till slut få in en boll förbi Krul, då Pogba lobbade fram bollen, Ighalo skarvade, Martial touchade och fick den att studsa på en försvarare, och Maguire kunde skjuta in 1-2 i nät.

Lewis fick precis därpå lämna plats för Idah, och Bruno brassade ett långskott över. När domare Moss till slut blåste av förlängningen så stod United som vinnare efter att ha fått kämpa ända in i kaklet för avancemanget.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, -∞: Dags att gå i pension.

Romero: 3 - Borde kanske ha tagit Cantwells skott, men han var skymd och det var hårt och skruvat ner i hörnet. I övrigt gjorde han det bra.

Dalot: 2 - Visade glimtar av potential då och då men i överlag var det ingen bra insats vare sig framåt eller bakåt. Dalot behöver kontinuitet men blir skadad hela tiden.

Bailly: 3 - Gjorde det han skulle men stod för en del stolligheter också. För en spelare som Bailly är skillnaden mellan galenskap och genialitet verkligen hårfin.

Maguire: 4 - Bra bakåt, och avgjorde framåt.

Shaw: 3 - Solid bakåt, stoppade bl.a. Pukki vid en farlig kontring. Ett av hans inlägg styrdes och gav Ighalo chansen att göra mål, vilket han gjorde. Men överlag så var det inte så bra framåt där Shaw mest bromsade ner tempot och var för långsam med bollen.

Fred: 2 - Stod för en del brytningar, men han har helt klart tappat rytmen i passningsspelet, och han verkar vara en riktig kontinuitetsspelare.

McTominay: 2 - Hade ingen större påverkan och hade problem med bollen, som United hade väldigt mycket av.

Mata: 1 - Bromskloss.

Bruno: 3 - Jobbade hårt, skarvade fram Ighalo till att få Klose utvisad, och skapade ett par lägen. Men hans avslut höll ingen vidare klass, och han slarvade i passningsspelet också.

Lingard: 1 - Såg pigg ut i inledningen och hade några dribblingar, men mer än så lyckades han inte få till.

Ighalo: 3 - Svårbedömd, egentligen. Han gjorde mål, och han fick Klose utvisad, han var inblandad i Maguires mål. Men han var också i stort sett osynlig i övrigt. Bra rotationsalternativ i varje fall.

Rashford: 2 - Såg lite rostig och stillastående ut stundtals.

Greenwood: 2 - Var hyfsad, om än lättläst, med bollen. Försvann hela tiden när han inte hade den dock.

Williams: 3 - Var något stabilare än Dalot iallafall.

Pogba: 4 - Stod för ett fint inhopp och introducerade en dittills mestadels saknad kreativitet i passningsspelet. Inblandad i uppbyggnaden till Maguires mål.

Matic: 3 - Okej inhopp, drev fram bollen med någorlunda fart, vilket inte alla andra gjorde.

Martial: 3 - Såg hyfsat pigg ut, men hade lite svårt att komma till lägen. Inblandad i Maguires mål.

Solskjaer: 3 - Det såg ut som om United underskattade Norwich (väntade man sig att möta Norwich b-lag, månne?), och bytena sådde mest kaos i matchbilden, men man tog sig till slut vidare.

Summering: I en match där United dominerade mesta delen så gjorde man det onödigt svårt för sig genom att villa passa bollen i mål och sänka tempot till gåfotboll såfort man närmade sig offensivt straffområde.

Första halvleken var spelmässigt okej, men chansmässigt död. Andra halvleken hade mer, men mönstrena satt i. När Ighalo till slut lyckades peta in en boll så såg det mest ut som om United trodde man var vidare, och bytena hjälpte inte heller. Norwich fick momentum och fick till slut utdelning då Cantwell borrade in ett skott efter att ha fått en ocean av yta att sikta från.

United höjde sig lite mot slutet och i förlängningen när man insåg att man nog behövde avsluta för att kunna göra mål... tyvärr så hade Krul en bra dag också. Efter en väldigt frustrerande förlängning så lyckades man ändå till slut vinna matchen och kravla sig vidare till semifinalen, dock var en extra halvtimmes fotboll, framförallt för startspelarna, inte idealiskt med tanke på det täta schemat.

Hur som helst så gick man vidare och har fortfarande chansen att vinna FA-cupen. Härnäst för Uniteds del så väntar Brighton borta på tisdag.