Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United åkte till Carrow Road för ett fjärderundemöte med Norwich City i FA Youth Cup, och kammade efter en solid insats hem avancemanget med segersiffrorna 0-2, efter ett iskallt straffmål av McCann och ett fint nickmål av Mengi. United dominerade matchen starkt och om Hoogewerf hade haft lite skärpa hade man gjort flera mål till. I femte omgången väntar ett möte mot Leeds.

United XI: Mastny – Bejger, Fish, Mengi (c), Devine – McCann, Helm – Wellens, Mejbri, Shoretire – Hoogewerf

United bänk: Mee, Hockenhull, Forson, Stanley, Svidersky, Neville, Sotona

Manager: Neil Ryan

Norwich XI: Blair – Omobamidele, Warner, Tomkinson, Nizet – Dronfield (c), Adshead – Martin, Dickson-Peters, Rowe – Omotoye
Norwich bänk: Springett, Pitcher, McAlear, Giurgi, Kamara, Brown, Stewart

Manager: Steve Weaver

Domare: Robert Whitton

Första: United sparkade igång matchen på Carrow Road inför 3241 åskådare. Matchinledningen var hyfsat jämn, men ganska slarvig, och ingen av målvakterna tvingades till mer än att mota ofarliga skott från straffområdeslinjen. United började däreftert ta över mer. Hoogewerf fick i 9e minuten ett fint skottläge på inspel av Mejbri, men han skickade bollen rätt ut i stratosfären.

Han fick ytterligare ett bra läge på Shoretires inspel två minuter senare, men han vinklade avslutet långt utanför bortre stolpen. Wellens tvingade fram en bra räddning av Blair på ett långskott som styrdes något på Warner strax därpå, och målvakten gjorde det bra som klistrade skottet.

Framspelad av Hoogewerf så gick Helm på skott i 20e minuten, men han kunde inte rikta sitt avslut mot mål. Strax därpå så schabblade Blair efter en utrusning och spelade en boll rakt till Hoogewerf som såg ut att försöka lobba målvakten, men Omobamidele hann precis bryta.

Återigen var det Hoogewerf som fick en chans ett par minuter senare, framspelad av McCann i ett rätt fritt läge, där han kunde bryta in förbi Warner och avsluta, dock utan minsta framgång då han dängde bollen långt utanför.

Halvlekens bästa läge kom i 40e minuten då en hörna skarvades mot mål från nära håll av Mengi, men Blair stod för en reflexräddning och Shoretire misslyckades med att cykelsparka returen, varefter Norwichförsvaret kunde rensa. Nära!

Några fler klockrena chanser blev det inte innan domare Whitton blåste av för pausvila. United hade dominerat halvleken men skärpan var fullständigt frånvarande, särskilt Hoogewerf kunde inte sikta alls.

Andra: Norwich gjorde ett byte i paus då McAlear kom in för Dronfield. Direkt i 48e minuten fick United en straff då Helm drog en frispark mot mål vilken Omobamidele stoppade med armen. Domare Whitton pekade på straffpunkten men delade inte ut något kort (märkligt, med tanke på att det stoppade ett mål). Hur som helst så stegade McCann upp och skickade iskallt in 0-1 till United.

Norwich var nära att få ett gratismål när Mastny i 56e minuten schabblade med ett inlägg, men som tur var så var en försvarare närmast och kunde rensa. Hemmalaget var piggare i andra och skapade lite halvchanser.

I 60e minuten blev Hoogewerf tacklad av planen av Nizet och drämde axeln i en barriär framför reklamskyltarna. Han blev liggande ett tag och behövde behandling innan han kunde fortsätta. Han såg dock ut att ha gjort illa handen och blödde lite från fingrarna.

United var en hårsmån från att utöka åtta minuter senare då Fish efter hörna riktade bollen mot mål, men den blockerades på linjen av Nizet och rensades av densamme. Hoogewerf tvingade Blair rädda en boll i burgaveln när denne bröt in från högerkanten och längsmed kortlinjen och drog till ett avslut. På hörnan som följde så boxade Blair bollen vilket gav Mengi skottläge vid bortre, men hans avslut gick till en ny hörna via Nizats ansikte. På den hörnan nådde dock Mengi högst och skallade in 0-2 till United.

I samma veva valde United att ta ut Hoogewerf för Sotona, och Norwich passade på att ersätta någon med Springett. Wellens plockades av för Svidersky strax därpå, och Omobamidele fick kliva av för Giurgi. Nizet drog på sig ett gult kort i 85e. Mejbri togs av för Forson i 89e.

I sista tilläggsminuten av fyra blev Forson nersprungen vid straffområdeslinjen, men domare Whitton ansåg inte att det var något utan friade. Strax därpå blåste han av för full tid och United stod som stabila vinnare och var därmed vidare till femte rundan där man ställs mot Leeds.

Någon som framförallt utmärkte sig var Teden Mengi som var en jätte bakåt och dessutom ställde till med en hel del oreda för Norwich på fasta, vilket han krönte med att nicka in en boll. Mejbri var riktigt bra i första halvlek. Hoogewerf var nog den som hade det tyngst av Uniteds spelare, men han stod för bra löpningar och intelligent spel även om hans avslut verkligen inte höll måttet idag.