post image

Neville: Så borde United agera om Rangnick gör ett fantastisk jobb

Skriven av: admin
Publicerad 2021-12-07
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Gary Neville pratar om hur Manchester United borde agera om Ralf Rangnick gör ett fantastiskt jobb som interim-manager. 

Det officiella spåret är att Rangnick ska leda United fram till slutet av säsongen och att man därefter ska tillsätta en permanent långsiktig manager och att Rangnick tar klivet upp i klubbledningen, där han kommer jobba i en rådgivande roll under två år. Men det är inte uteslutet att Rangnick också blir kvar i rollen som manager för United längre än bara de sex månaderna fram till sommaren.

Om United inte lyckas rekrytera en toppklass-manager i sommar eller om Rangnick gör det så bra att det vore oklokt att göra ett byte, ja då kan han mycket väl bli kvar.

Gary Neville menar dock att United måste vara öppna för alla typer av lösningar och agera rätt om tillfälle ges – för att undvika att göra om misstaget man gjorde under Solskjaer, då Pochettino plötsligt blev tillgänglig men inte kunde anställas för att Solskjaer ockuperade managerposten.

"Ole hade sex briljanta månader och jag tycker det var rätt att ge honom jobbet. Han hade ju en väldigt bra relation till klubben och jag är säker på att Rangnick kommer bygga samma relation med ledningen eftersom han kommer vara konsult här bortom de sex månaderna."

"Ponera att det inte finns någon världsklass-manager som kan leda klubben under de kommande fyra åren tillgänglig och Ralf Rangnick gjort sex bra månader. Jag som United-fan hade inte haft något emot att han stannade kvar i ytterligare en säsong."

"Men låt oss säga att en världsklass-manager plötsligt blir tillgänglig i mitten av säsongen - det hände med Ole då Mauricio Pochettino lämnade Tottenham.. Så om en manager som kan vara där i fyra år blir tillgänglig och som kan vara rätt man för jobbet ja då kanske han i ett sånt läge borde ta sig an den andra rollen inom ledningen och låta en ny manager komma in."

"Om Rangnick gjort ett bra jobb fram till sommaren och det sedan finns en världsklass-manager tillgänglig så anser jag att man borde ge världsklass-managern jobbet om han är tillgänglig för den typen av större projekt. Om han vinner Champions League, om spelarna älskar honom och om fotbollen är helt otroligt så hade man antagligen fortsatt med honom, men de måste ändå vara flexibla med vetskapen om att han kan ta klivet upp i ledningen och istället bli chef över en fantastisk manager som kommer in långsiktigt. De måste se till att vara öppna för alla alternativ."

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

  1. Finns inte Ten Hag eller annan potentiell blivande manager ledig så bör vi absolut fortsätta med Ragnick. Men annars måste vi va snabba på Ten Hag innan pep lämnar city så inte han kan tänka sig att gå dit . Sen tror jag det kommer va guld o få in Ragnick i en sportslig roll där han kommer kunna följa allting från läktaren ur ett ”helikopterperspektiv ”. Han kommer kunna ge tränare med stab feedback dagligen vilket kommer generera ständig utveckling . Feedback från Woodward o Glazers har ju säkerligen varit obefintlig senaste 8 åren.

    1
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen