post image

Neville om att sälja United till Saudiarabien

Skriven av: admin
Publicerad 2019-11-16
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Gary Neville säger att det inte direkt finns något bra alternativ till Glazer-familjen och att ägandefamiljer som omges av korruption och brist på moral inte vore något vidare. 

Manchester Uniteds ägarfamilj – familjen Glazer – får ofta kritik för att inte göra tillräckligt med investeringar tillbaka in i klubben och de har aldrig varit omtyckta bland klubbens supportrar sedan övertagandet 2005 och den skuld klubben fick i och med Glazers inträde.
Det har under senare år till och från ryktas om att den saudiske kronprisen Mohammed Bin Salman vill köpa Manchester United av Glazers och det rapporterades nyligen att United redan nobbat två bud från Saudiarabien – varav det högsta ska ha legat runt £3 miljarder.

Om Bin Salman hade blivit ny ägare av klubben så hade förvisso resurserna blivit obegränsade och United hade kunnat göra precis vad man behagade på transfermarknaden, men landets tveksamma styre gör att det inte är en optimal lösning enligt Gary Neville.
"Jag känner familjen Glazer. Jag har mött dem kanske fem gånger i mitt liv och tro mig - de kommer sälja när de vill sälja. Vad är alternativen till Glazers? Ska de bli en rysk familj, en kinesisk familj, asiatisk familj eller en saudisk familj. Om klubben säljs för £3 miljarder så kommer det vara till någon som är god för £15-20 miljarder. Hur kommer de att vara? Problem med mänskliga rättigheter i länder jag just nämnde. Det är inte idealiskt."
"Det gör oss inget gott att stå och skrika att Glazers är dåliga ägare var tionde minut. Jag hade älskat att se ägare som pumpar tillbaka varenda krona in i klubben och som inte tog ut £20 miljoner varje år, eller vad de nu tar ut. Men jag kan inte göra något åt den saken."
Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen