post image

Mirror: United drar i handbromsen

Skriven av: admin
Publicerad 2020-05-07
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Enligt The Mirror så kan Manchester United bli tvungna att vänta till sommaren 2021 med att signa Jadon Sancho. 

Jadon Sancho är Manchester Uniteds primära transfermål, men Mirror menar att United dragit i handbromsen och kan få vänta ännu ett år med att signa honom som en konsekvens av coronaviruset. Borussia Dortmund är inte under någon press att sälja Sancho och har klargjort att man inte kommer sänka hans värdering.
Dortmund tros värdera Sancho till mellan £100 – £120 miljoner och enligt Mirror så kan United ha problem att lägga den typen av pengar i dagsläget – dels ur ett ekonomiskt perspektiv i den ekonomiska verklighet vi befinner oss i och dels ur ett PR-mässigt perspektiv med en oro för hur allmänheten hade uppfattat den typen av jätteaffärer på transfermarknaden när så många drabbats så hårt.
Att Sancho är Uniteds primära transfermål och att man trots hård konkurrens tycks leda racet om hans signatur verkar mycket peka på och frågan är om man vågar chansa på att pausa affären i ett år om det nu är så att man har goda chanser att signa honom nu.
Ed Woodward har visserligen sagt att United inte är immuna mot effekterna av coronaviruset även om är mer motståndskraftiga än de flesta klubbar och att det inte blir ”business as usual” i sommar. Men han har också sagt att United kommer vara redo och konkurrenskraftiga när transfermarknaden öppnar.
Vid ett fan-forum sa Woodward för bara någon vecka sedan:
Det är alltid en prio för oss att stärka vårt lag och att bygga vidare på vad Ole väldigt tydligt är på väg mot – att ta oss tillbaka till toppen. Men vi måste ha klarhet i vad framtiden håller. Vad kommer hända med resten av säsongen? Hur påverkas nästa säsong? Hur påverkas TV-rättigheterna, sponsaffärer? Inhemska cuper?”
”Det är inte nödvändigtvis ”business as usual” den här sommaren. Det känns något opassande att se spekulation om transfers för hundratals miljoner under dessa omständigheter. Det är en stor diskrepens mellan dessa historier och den ekonomiska verklighet som klubbar generellt står inför.”
”Det är såklart så att vi har turen att vara i en stark ekonomisk position jämfört med många klubbar, men vi är inte immuna mot den finansiella inverkan som viruset har. Jag skulle säga att när vi väl kan se en väg igenom krisen och börjar närma oss något normalt så kommer vi självklart att fortfarande vara starkt konkurrenskraftiga på transfermarknaden. Som jag sagt tidigare många gånger så är vi committade att backa Ole att vinna troféer. Det är vårt huvudsakliga mål som klubb.”

Källa: MEN
 

Kommentarer till artikeln

4 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen