post image

McClarens varning till spelarna: Gör man saker fel så får man ta konsekvenserna

Skriven av: admin
Publicerad 2022-06-23
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Steve McClaren säger att man inte kommer dalta med loja spelare. 

Känslan förra säsongen var att spelarna gjorde lite som de ville. De lyssnade inte speciellt mycket på Solskjaer – vars starkaste egenskap troligen var att vara ”en glad kille” snarare än en auktoritär ledare. När Ralf Rangnick kom in så verkade de lyssna än mindre. Kanske för att han ju ändå bara skulle vara där i sex månader.

Men Erik ten Hag kräver mycket av sina spelare, så förhoppningsvis får vi se en helt annan inställning den här säsongen. Och Steve McClaren – som ju varit i United förut, som assisterande åt Sir Alex och som jobbat med Ten Hag i Twente – säger i sin podcast att man kommer att kräva engagemang och energi från spelarna.

Enligt McClaren är detta inte förhandlingsbart och de som inte bidrar kommer få ta konsekvenserna av det. McClaren använder också Mauricio Pochettino som en referens för hur man vill bygga kulturen i Manchester United.

 

"Det är den typen av saker vi behöver göra. Saker som får oss att connecta med varandra. Matcherna vinns måndag - fredag (träningarna). Får man det att funka så vinner man matcherna på helgerna. Varenda person måste tillföra energi. Pochettino pratar om att skapa kulturen - om det var någon som inte tillförde energi så sålde han dem. De var tvungna att bringa någon sorts energi till gruppen. Man måste vara redo, redo att träna, redo att spela, redo att göra avtryck som inhoppare. Många spelare just nu slänger upp med armarna och gestikulerar, men man måste reagera för att få bollen tillbaka. Vinna tillbaka bollen oavsett situation så måste man reagera fort och inte tänka."

"Man måste acceptera reglerna och man måste acceptera konsekvenserna om man gör saker fel. Man måste committa och uppträda med klass. Speciellt i dagens fotboll. När jag först kom till Manchester United fanns det knappt några regler, men de gjorde rätt saker och om de inte gjorde rätt saker så tog de konsekvenserna av det och de accepterade konsekvenserna. Och om man har saker som inte är förhandlingsbara så tror jag inte det kan slå fel."

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen