Matchrapport & spelarbetyg: Villarreal vs Manchester United

Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United åkte ner till Spanien och tog med sig tre poäng hem efter att ha höjt sig lite i andra halvlek...

United XI: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (c), Telles – McTominay, Fred – Sancho, van de Beek, Martial – Ronaldo

United bänk: Heaton, Henderson, Bailly, Dalot, Bruno, Lingard, Amad, Matic, Rashford, Mata

Villarreal XI: Rulli – Foyth, Albiol (c), Torres, Estupiñan – Trigueros, Parejo, Capoue, Gómez – Yeremy, Danjuma

Villarreal bänk: Peña, Iborra, Mandi, Alcácer, Chukwueze, Raba, Asenjo, Moreno, Dia, Alfonso, Gaspar, Alvarez

Domare: Felix Brych

Inför: Carrick gjorde fyra ändringar från senast: Shaw saknades pga huvudskadan senast, samtidigt som Matic, Bruno och Rashford hamnade på bänken. In kom Telles, Fred, van de Beek och Martial. Förutsättningarna var tämligen enkla: ville man ha en bra chans att gå vidare så vann man mot Villarreal idag.

Första: Matchstarten fördröjdes av att huvuddomarens tekniska utrustning tydligen inte funkade som den skulle. Efter några minuters fördröjning så kunde United, för dagen i sitt blå-svart-gula kit, ta hand om avsparken på Estadio de la Cerámica.

Efter en frispark i 3e minuten så nickade McTominay i bortre burgaveln, och två minuter senare tvingades De Gea till en låg räddning på ett skott av Gómez. Yeremy drog ett skott i burgaveln i 10e minuten efter att ha tagit sig förbi Telles. Strax därefter fick Wan-Bissaka ett inlägg på handen, och Villarreal ville ha straff, men domare Brych nobbade och indikerade att Wan-Bissaka haft handen intill kroppen. Istället så fick Villarreal hörna, vilket ledde till en till hörna, vilket ledde till ett inlägg och en nick rätt högt över.

I 28e minuten fick De Gea göra en låg enhandsräddning på ett skott av Trigueros, vilket också var det första av intresse som hänt på en kvart. Matchen var rätt jämn, lite böljande fram och tillbaka kring mellersta tredjedelen, men rejält chansfattig.

Ronaldo fick iväg ett nick i 30e minuten, som Rulli enkelt plockade ner. Matchens första gula kort kom i 33e minuten då Yeremy drog ner Telles, vilket också innebär att han missar nästa match. United fick frispark strax utanför straffområdet. Ronaldo stegade upp och skickade en klen frispark rakt i muren.

I 35e minuten blev Fred liggande efter att ha fastnat med foten och klivit rejält snett. Efter lite behandling så kunde han dock fortsätta. Bara nån minut senare så blev Lindelöf och Yeremi liggande efter en kollision, men båda kunde fortsätta utan behandling. van de Beek fick i 42a minuten matchens andra kort när han kom in sent mot Estupiñan. Parejo skickade frisparken upp ovanpå nättaket.

När domare Brych blåste av för pausvila så var ställningen, föga förvånande, oavgjord och mållös.

Andra: Det gjordes inga byten i paus av endera managern. De Gea gjorde en fin enhandsräddning för att tippa bollen över när Trigueros drog till en studsande halvvolley i 59e minuten, efter att Gómez skott blockerats av försvaret.

I 66e minuten så gjorde Carrick ett dubbelbyte, då van de Beek fick kliva av för Bruno och Martial fick lämna plats för Rashford. I 73e så fick Yeremy och Trigueros kliva av för Chukwueze och Moreno.

Målnollan sprack till slut i 78e minuten då Rulli stod för en svag bakåtpassning till Capoue, som Fred högg på och fick fram bollen till Ronaldo, och Ronaldo, som såg att Rulli var långt ut, lobbade in 0-1 intill ena stolpen.

Villarreal passade på att byta ut Estupiñian för Raba. Ronaldo var nära att utöka ett par minuter senare när han petade bollen förbi Rulli, men den gick också utanför bortre. Gómez fick sen lämna plats för Dia, innan Rashford skickade iväg ett placerat skott som Rulli fotparerade till hörna.

Sancho satte spiken i Villarreals kista i 89e minuten efter att United kontrat snyggt: Fred vann boll som Ronaldo snappade upp och klackade tillbaka till Fred, som spelade den kort till McTominay som fann en Ronaldo som dragit iväg framåt, och denne fick fram bollen till Rashford som spelade in den där Bruno petade vidare till Sancho, som drog ett hårt skott ribba in till 0-2. I samma veva fick Matic komma in för Ronaldo. Två minuter senare kom Mata in för Sancho, innan domare Brych blåste av matchen.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 4 - Solid insasts, stod för ett par bra räddningar.

Wan-Bissaka: 3 - Okej defensivt, men slarvig med boll i första. Höjde sig i andra.

Lindelöf: 4 - Bra insats i försvaret där han vann allt i duellväg.
Maguire: 3 - Stod för en okej insats, vilket är ett fall framåt jämfört med senaste matcherna.

Telles: 3 - Var okej, varken mer eller mindre.

Fred: 4 - Inte klockren i första där han var ojämn, men höjde sig klart i andra och låg bakom båda målen med sitt presspel.

McTominay: 2 - Riktigt klen i första, höjde sig något i andra, men inte tillräckligt för godkänt.

Sancho: 5 - Var pigg idag och fick kröna insatsen med ett mål. Det hände saker när han fick bollen (vilket United var rätt dåliga på att få att hända i första halvlek).

van de Beek: 2 - Fick chansen som tia och var mest bara osynlig. Känns inte som hans position i Uniteds system.

Martial: 2 - Tämligen anonym insats. Såg ut att spela helt utan vilja att göra sig själv delaktig i matchen.

Ronaldo: 4 - Gjorde ett snyggt lobbmål och var högst delaktig i andra målet också. Klinisk när han väl fick läget, i en rätt chansfattig match.

Bruno: 4 - Det var först när Bruno kom in som det började hända något framåt.

Rashford: 3 - Piggt inhopp, även om han blandade och gav lite.

Matic: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mata: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Carrick: 3 - En stabil CL-bortavinst.

Summering: United spelade ut en stundtals jämn match med både bra och dåliga perioder, där man var mer kliniska än sina motståndare och till slut vann med 0-2. En habil bortamatch i Europaspelet, vilket inte är fy skam mot Villarreal.

Första halvlek var ganska sådär, United var rätt defensiva och hade svårt att få mittfältet att fungera, då Fred/McTominay hade svårt med bollen och van de Beek försvann helt som 10a.

I andra halvlek höjde man sig, och när Bruno/Rashford ersatte van de Beek/Martial så började det hända saker.

Resultatet innebär att United sitter komfortabelt i topp i grupp F, och har avancemanget helt i egna händer (där oavgjort mot Young Boys hemma i sista matchen räcker för säkrad gruppseger, oavsett resultat mellan Atalanta och Villarreal (då man har bättre inbördes mot Atalanta)).

Härnäst väntar en bortamatch mot Chelsea på Stamford Bridge på söndag, vilket lär bli en svårare utmaning.