post image

Matchrapport & spelarbetyg: Nottingham Forest vs Manchester United

Skriven av: Felix
Publicerad 2023-01-26
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United åkte till Nottingham och tog en stadig tremålsvinst vilket ger ett fint utgångsläge inför returen...

United XI: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Martinez, Malacia – Casemiro, Eriksen – Antony, Bruno (c), Rashford – Weghorst

United bänk: Heaton, B.Williams, Varane, McTominay, Fred, Pellistri, Mainoo, Elanga, Garnacho
Forest XI: Hennessey – Aurier, Worrall (c), McKenna, Lodi – Scarpa – Freuler, Danilo – Gibbs-White – Johnson, Surridge

Forest bänk: Smith, Cook, Mangala, N.Williams, Colback, Lingard, O’Brien, Dennis, Boly

Domare: Michael Oliver

Inför: ten Hag valde att inte rotera nämnvärt för ligacupsemins första möte. Ändringarna från senast var endast tre: Varane, McTominay och Shaw (sjuk) fick göra plats för Lindelöf, Malacia och Casemiro. Maguire saknades pga avstängning (för många gula i ligacupen).

För Forest var det fyra ändringar från krysset mot Bournemouth: Wood, Mangala, Yates och Boly klev ut och ersattes av McKenna, Danilo, Scarpa och Surridge. De saknade Henderson (som var skadad, men inte hade fått spela oavsett) och Yates. Lingard var tillbaka på bänken efter skada.

Första: Avsparken på City Ground togs omhand av United, i vitt och svart. Efter en lite slarvig inledning så bestämde sig Rashford i 6e minuten att det var nog: Han fick bollen av Casemiro vid vid mittlinjen, avancerade fram på vänsterkanten, tråcklade sig igenom Worrall och Freuler in i boxen, och skickade kallt in 0-1 förbi Hennessey mellan denne och stolpen. Vilket solomål!

Strax därpå skruvade Antony ett skott tätt utanför bortre. I 13e minuten fick han ett läge i boxen igen, men skickade bollen ett stavhopp över. United fortsatte att ha ett övertag i bollinnehav, men tempot sjönk lite.

Forest fick in en boll på kontring via Surridge i 23e, men efter en VAR-check så dömdes det bort för en knapp offside. En räddning för United, som inte direkt försvarade lysande vid den kontringen. Gibbs-White var bra nära att få ett fint läge mitt i boxen tre minuter senare, då Lindelöf totalt misslyckades med en rensning, men Martinez lyckades slänga sig fram och nicka undan till hörna. Hörnan boxade De Gea rakt ut till Scarpa, som drog till direkt, och tvingade De Gea slänga sig och göra en hyfsad räddning.

Johnson fick iväg ett skott, trängd av Wan-Bissaka, på en kontring strax därpå, men hans låga skott var rakt på De Gea som inte hade några problem med att rädda. I 31a minuten så tog sig Johnson fram förbi både Eriksen och Martinez, men hans avslutsförsök gick klart över.

Antony borde ha gjort mål precis efter, då han väggade in sig i boxen, men hans försök att placera in bollen förbi Hennessey misslyckades och fastnade på målvaktens ben. Forest anföll ganska vilt och skapade en del, men de hade också en förkärlek för skott som gick högt över.

Wout Weghorst valde sen ett riktigt bra läge att göra sitt första mål för United: Casemiro tog sig fram från mittplan och avancerade en bit, spelade in bollen till Antony som drog ett hårt skott som Hennessey bara kunde parera rakt ut, där Weghorst poppade fram och petade upp 0-2 i nättaket.

När domare Oliver blåste av halvleken så hade United därmed en tvåmålsledning, där man varit mer kliniska och haft marginalerna på sin sida.

Andra: När Forest sparkade igång andra halvlek så hade inget av lagen gjort några ändringar. Weghorst fick en chans framspelad av Antony i 47e, men fick se McKenna slänga sig fram och blockera skottet. United hade hyfsad kontroll i halvlekens inledning, där Bruno klivit ut till höger och Antony spelade centralt.

Bruno fick ett skottläge på ett kort inlägg av Malacia i 51a, men skottet försvann ut i stratosfären. Danilo testade ett skott minuten därpå, vilket i och för sig höll sig på marken, men också var för löst för att störa De Gea nämnvärt.

United kom riktigt nära i 53e, då Antony bröt in längsmed straffområdeslinjen och la upp bollen för Eriksen, som drog ett skruvat skott i ribban. ten Hag gjorde Uniteds första byte i 57e, då Rashford fick kliva av för Garnacho. En långboll av Martinez hittade Bruno i boxen, men denne försökte lätta in bollen framför mål istället för att avsluta själv, och framför mål fanns ingen. Forest plockade av Danilo för Colback.

Casemiro klantade sig i 60e då han drällde med boll efter ett inkast och lät Gibbs-White sno den - som tur var så misslyckades Gibbs-White med sitt avslut och skickade det, föga förvånande, en bit över. I 64e så kom Lingard och Dennis in för Scarpa och Surridge.

Dennis blev liggande efter en hård tackling av Martinez i 71a, och United passade på att byta ut Eriksen och Antony mot Fred och Pellistri. Även Gibbs-White var sittande, oklart varför, men han såg ut att vara skadad och tvingades halta av: Forest satte in O'Brien och N.Williams för Gibbs-White och Lodi.

I 78e så fick Pellistri iväg ett inlägg som Weghorst nådde högst på, men tyvärr fick han inte tillräckligt med huvud på bollen så den försvann ut över kortlinjen. Tempot hade dock, efter alla byten, störtdykt. Pellistri var bra nära att klanta till det rejält i 84e, då han skickade iväg en passning rakt in i planen till en motståndare, men Martinez redde upp det. Strax därpå så fällde Pellistri N.Williams precis vid straffområdeslinjen neråt kortsidan, och fick gult kort för tilltaget. Frisparken nickrensades av Wan-Bissaka.

Weghorst plockades i 85e av för Elanga. Pellistri var nära att få en chans igenomspelad av Fred också, men Hennessey hann precis före. 0-3 kom däremot i ?e då Pellistri spelades igenom, men fick se bollen stoppas av N.Williams, som dock inte lyckades rensa. Istället så var det Elanga som fick den, och han kontrollerade bollen på liten yta och chippade i sidled där Bruno kunde dyka upp och dra till ett lågt skott in förbi Hennessey.

Efter tre tämligen händelselösa tilläggsminuter så blåste domare Oliver av matchen, och United hade fixat ett riktigt bra utgångsläge inför returen hemma.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 - Hade inte mycket att göra annat än en okej räddning på Scarpas avslut.

Wan-Bissaka: 3 - Stod för en okej insats, även om hans hemjobb vid det bortdömda målet lämnade övrigt att önska.

Lindelöf: 3 - Såg lite skakig ut vid några tillfällen i första, bl.a. vid det bortdömda målet, men spelade upp sig och var stark i andra.

Martinez: 5 - Stark i försvaret, stark med bollen.

Malacia: 3 - Solid insats och spelade med hög intensitet.

Casemiro: 3 - Knappt godkänd. Såg stundtals slarvig och okoncentrerad ut.

Eriksen: 3 - Bra med boll, sämre utan den. Såg rätt sliten ut dock.

Antony: 3 - Ganska ambitiös och var inblandad i en del chanser. Ett steg framåt.

Bruno: 3 - Var generellt rätt dålig i spelet, men glimtade till stundtals med passningar, och satte ett viktigt 0-3-mål också. Såg rätt trött ut stundtals.

Rashford: 4 - Hotade Forests backlinje rejält och gjorde ett snyggt 0-1-mål.

Weghorst: 4 - En bra insats. Stark i presspelet, bra med ryggen mot mål, bra rörelsemönster, gjorde ett riktigt måltjuvsmål (något som United saknat spelar som kan göra rätt länge nu).

Garnacho: 2 - Hade svårt att få till något efter att ha kommit in.

Pellistri: 2 - Blandade och gav. Hade en mardrömsminut där han var nära att ge bort både ett mål och en straff. Såg pigg ut i övrigt. Får förhoppningsvis starta mot Reading.

Fred: 3 - Kom in och täppte till mittfältet med sin energi.

Elanga: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas, men en bra assist till Bruno.

ten Hag: 3 - Fick med ett bra resultat, men behöver kanske bli bättre på att rotera vissa spelare.

Summering: United dominerade större delen av matchen, men man hade verkligen marginalerna med sig. Hade inte Forests mål dömts bort pga knapp offside hade det kunnat bli jobbigt, och Weghorsts mål kom perfekt precis före paus.

Enda anledningen till att matchen blev väldigt öppen var att mittfältet såg slarvigt och segt ut. Casemiro var slarvig, Eriksen såg stundtals sliten ut, Bruno var både och.

Däremot så glänste det till på båda kanterna, och Weghorst såg bra ut i sin roll. Hans spel med ryggen mot mål avlastade en hel del och lät United jobba sig upp i planen. Att målet var ett måltjuvsmål på en retur var också positivt.

I och med att man fick med sig hela 0-3 så har man ett guldläge inför returen hemma, fast före det så ska man klara av en hemmamatch mot Reading i FA Cupen också, vilket är redan på lördag.

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

 1. Tänkte samma sak med avsaknad av rotering av våra offensiva spelare.
  Men skulle gissa på att ETH ville att Weghourst och gänget skulle spela ihop sig ännu mer.
  Vilket man få säga i efterhand att de va väldigt lyckat.

  Tack förresten för denna sida!
  Ni lägger ner mycket tid och vi bara ta det för givet.
  ❤️❤️❤️❤️❤️

  12
  0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen