post image

Matchrapport & spelarbetyg: Manchester United vs Southampton

Skriven av: Felix
Publicerad 2023-03-12
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United fick nöja sig med en poäng hemma mot Southampton efter en slarvig insats som kröntes med Casemiros andra direkta röda för säsongen...

United XI: De Gea – Wan-Bissaka, Varane, Martinez, Shaw – Casemiro, Bruno (c) – Antony, Sancho, Rashford – Weghorst

United bänk: Heaton, Malacia, Dalot, Maguire, McTominay, Fred, Mainoo, Pellistri, Garnacho

Soton XI: Bazunu – Perraud, Bednarek, Bella-Kotchap, Walker-Peters – Ward-Prowse (c), Lavia – Walcott, Alcaraz, Sulemana – Adams

Soton bänk: McCarthy, Caleta-Car, A.Armstrong, Onuachu, S.Armstrong, Mara, Salisu, Elyounoussi, Diallo

Domare: Anthony Taylor

Inför: Ten Hag gjorde två ändringar i sin elva från första mötet mot Betis: Fred gjorde plats för Sancho, och Dalot fick göra plats för Wan-Bissaka. Både Martial och Sabitzer saknades fortsatt.

Ruben Selles enda ändring i den elva som slog Leiester var att Perraud kom in för Maitland-Niles, som saknades helt.

Första: Avsparken på Old Trafford togs omhand av United. Matchinledningen kunde nog främst beskrivas som slarvig. Matchens första gula kort kom redan i 10e minuten då Martinez tvingades blockera Alcaraz för att hindra denne från att bli helt fri i djupet. Strax efter frisparken som kom av det så drog Walker-Peters iväg ett lågt skott utifrån som De Gea komfortabelt stoppade nere vid ena stolpen.

I 16e minuten fick United ett bra läge att ta ledningen då Bruno petade fram Rashford i djupet... dennes avslut var dock löst och lät Bazunu enkelt rädda. Weghorst var där i mitten och blev rätt irriterad över att inte få en passning, men i ärlighetens namn så hade han en försvarare mellan sig och bollen och såg inte ut att ha snabbheten att komma loss till ytan där en passning kommit.

Precis efter det så var Rashford nära att komma loss bakom backlinjen, men hans bollmottagning var sådär så Bazunu hann ut och kunde plocka den. Martinez var nära att frispela Bruno med en boll över backlinjen i 23e - tyvärr så var Bazunu vaken och kom ut och akrobatrensade bort bollen framför Brunos ögon.

Southampton kom nära via Walcott minuten därpå, då Perraud skickade in ett kort inlägg som Walcott slängde sig fram och nickade hårt, dock rakt mot De Gea som reflexräddade bollen över. I andra änden av planen så drog Bruno ett skott en bit över ribban framspelad av Antony.

Matchen fortsatte att präglas av slarv, och det gick fram och tillbaka en hel del. Casemiro fick gult i 32a då han träffade Alcaraz med dobbarna på smalbenet efter att ha slängt sig in ganska okontrollerat mot en boll och fick foten ovanpå bollen och rakt på Alcaraz smalben. Domare Taylor sprang ut och tittade på skärmen, tog tillbaka det gula kortet och halade upp ett rött. Tyvärr inte så mycket att orda om. Casemiro såg väldigt ledsen ut.

Frisparken drog Ward-Prowse i muren och studsandes strax utanför bortre stolpen. På en frispark i 39e så fann bollen Varane vid bortre stolpen, som i trängt läge lyckades få en fot på bollen och rikta den på Bazunu som gjorde sig stor och räddade med bröstet.

Bruno ville ha en straff i 40e då han bröt in i straffområdet och ramlade över Walker-Peters brytning, men denne var på boll så domare Taylor var inte intresserad. Bella-Kotchap fck bollen på armen straffområdet efter ett inlägg av Rashford. Bella-Kotchap stod i princip på knä med armen i gräset när han träffades, men det bedömdes ändå inte vara straff. Märkligt.

Weghorst fick lämna plats för McTomnay i 44e då United behövde ändra formation efter Casemiros utvisnng. När domare Taylor blåste av för pausvila så var tillställningen fortsatt mållös.

Andra: Inga byten hade gjorts när andra halvlek sparkades igång av Southampton. I 49e minuten var det nära att Southampton tog ledningen då ett inspel av Walker-Peters styrdes mot mål av McTominay, men Wan-Bissaka lyckades rensa på linjen.

I 54e fick Southampton ett farligt frisparksläge efter att Bruno fällt en motståndare, och upp stegade naturligtvis Ward-Prowse, vars skott smekte kryssribbans ovansida och gick ut. Strax därpå så fick Alcaraz kliva av för S.Armstrong.

Shaw fick se ett volleyförsök täckas till hörna av Walker-Peters efter att ha tagit emot och försökt skjuta på Antonys inlägg. På hörnan så var Wan-Bissaka nära att ge bort ett mål med en dålig passning, som Bella-Kotchap skickade iväg Walcott i djupet på, men Martinez hann ifatt och Walcott tvingades till ett avslut som De Gea kunde tippa till hörna.

Bruno kom grymt nära i 68e då han från hörnet av straffområdet drog ett skott mot mål som Bazunu precis fick en hand på och tippade i stolpens insida, varefter den studsade parallellt med mål och ut ut till hörna utanför bortre stolpen. Efter en hörna åt andra hållet så drog Walker-Peters ett skott i bortre stolpen också.

I 73e minuten så fick Sancho och Antony göra plats för Garnacho och Pellistri. I 75e minuten ville Rashford ha straff då han föll i utkanten av straffområdet i Bazunus närhet, men på reprisbilderna så såg det ut som om han snubblade över sig själv. Domare Taylor var hur som helst inte intresserad. Om Bazunu träffade honom så var kontakten för minimal för en straff oavsett, med denna säsongs riktlinjer.

Selles gjorde ett dubbelbyte i 76e: Adams och Sulemana fick kliva av för Mara och A.Armstrong. Garnacho blev liggande i 81a efter att ha fastnat med foten på en tackling av Walker-Peters. Han behövde en del behandling innan han kunde försöka fortsätta.

Onuachu kom in för Walcott i 85e. I 90e gjorde Ten Hag ett dubbelbyte då Fred och Maguire kom in för Martinez och Garnacho (man ville antagligen inte riskera något där). Bella-Kotchap blev liggande med ont i knät i 94e efter att ha landat illa efter ett avslut, men kunde fortsätta efter en del behandling (helt klart maskning). Shaw fick gult i 96e då han cyniskt fällde Mara bakifrån. När domare Taylor strax därpå blåste av matchen så fick lagen dela på poängen, kanske inte helt orättvist.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 - Stod för en solid insats med ett par hyfsade räddningar.

Wan-Bissaka: 3 - Blandade och gav ännu mer än Shaw. Rensade en boll på mållinjen och var nära att ge bort ett mål efter hörna.

Varane: 4 - Lugn och stabil.

Martinez: 5 - Klart bäst i United, spelade stundtals enmansförsvar och försökte spela mittfält också. Ingen annan i laget är lika iskall med boll under press.

Shaw: 3 - Blandade och gav. Försökte mycket framåt, men lämnade mycket ytor bakåt.

Casemiro: 1 - Drog på sig ett rött kort med en onödig okontrollerad tackling med dobbarna före.

Bruno: 2 - Helt klart inte en sittande mittfältare. Många felpassningar.

Antony: 2 - Ingen övertygande insats. Enfotad och lättläst.

Sancho: 0 - Det absolut största problemet är att Sancho visar samma glöd för att spela fotboll som jag visar för att titta på ridsport, dvs nånstans kring -5 på en tiogradig skala. Blanda det med bolltapp och felpassningar och det faktum att han fortfarande ser ovan ut vid att inte få stora ytor att jobba på i PL.....

Rashford: 2 - Hade en dålig match. Svag touch lät ett par lägen rinna iväg.

Weghorst: 2 - Hann inte få mycket uträttat under halvleken innan han byttes ut efter utvisningen. Hårt jobb som vanligt iallafall.

McTominay: 3 - Gjorde det okej när han kom in, och bjöd upp till kamp. Var dock nära att göra självmål också.

Garnacho: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Pellistri: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Maguire: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Fred: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Ten Hag: 2 - Casemiro satte honom visserligen i en svår sits, men han gjorde felval (Sancho, Bruno som sittande).

Summering: Det var en frustrerande match för United. Man såg slarviga ut från start, och även om man skapade ett par chanser såg man inte jättesolida ut, och när Casemiro efter halvtimmen spelad flög in med dobbarna före och träffade Alcaraz över smalbenet så gick det från illa till värre.

Chanser fanns åt båda håll - flertalet stolp- och ribbträffar - men inget av lagen lyckades spräcka målnollan och fick i slutändan dela på poängen.

Hela Uniteds offensiv såg dock föga imponerande ut, där man slarvade matchen igenom. Bakåt så drog Martinez ett tungt lass då han ofta fick stöta högt för att stoppa anfall, då mittfältet inte lyckades jättebra med sånt idag.

Härnäst så väntar returen mot Betis, där man ska säkra avancemang till nästa runda.

Casemiro kommer att missa fyra matcher då detta var hans andra direkta röda, så han missar Fulham i FA-cupen och tre ligamatcher mot Newcastle, Brentford och Everton.

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

3 KOMMENTARER

 1. Vi startar matchen som många gånger förr, segt och oinspirerat. Jag tycker att vi blir bättre efter Casemiros röda vilket säger en del om laget. Vi behöver någon form av nederlag för att laget ska vakna.. jag tycker ändå att vi är det bättre laget matchen igenom trots utvisning.. med lite tur hade vi fått med oss alla 3 poäng

  3
  6
  1. De små glimtar han väldigt sällan visar tycker inte jag är ens nära att uppväga hur lite han visar överlag. Han har svårt med tempot, han tappar ofta bollen för att han tror att han har mer yta än han har, han producerar väldigt lite eftersom han aldrig utmanar, och väldigt sällan går för en offensiv passning.

   Och om man tittar på hans konkurrenter, exempelvis Bruno, Antony, Rashford, Garnacho… alltihopa visar intensitet. Allihopa har en vilja att påverka, att involvera sig. Sancho saknar det. Ingen kampvilja, ingen ambition. Ofta gömmer han sig för boll á la McTominay, ofta passar han bara bakåt av säkerhet, han utmanar inte, och han vågar aldrig gå in i en duell.

   Jag har gett upp om honom vid det här laget, det finns ingenting där som indikerar att han kommer kunna dominera eller ens prestera hyfsat på PL-nivå. Han behöver en öppnare liga med lägre intensitet, mindre fysik och större ytor.

   5
   2

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen