Matchrapport & spelarbetyg: Manchester United vs Fulham

Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Århundrandets sammanbrott av Marco Silva och Mitrovic vände pannkakan i den här FA-Cup-kvarten och såg till att United kunde avancera till en semifinal mot Brighton...

United XI: De Gea – Wan-Bissaka, Maguire (c), Martinez, Shaw – Sabitzer, McTominay – Sancho, Bruno, Rashford – Weghorst

United bänk: Butland, Dalot, Lindelöf, Malacia, Fred, Mainoo, Pellistri, Antony, Elanga

Fulham XI: Leno – Tete, Diop, Ream (c), Robinson – Palhinha, Reed – Reid, Andreas, Willian – Mitrovic

Fulham bänk: Rodak, Tosin, Cedric, Lukic, Wilson, Cairney, Solomon, James, Vinicius

Domare: Chris Kavanagh

Inför: Ten Hag gjorde fyra ändringar för den här matchen: McTominay och Sabitzer kom in för avstängde Casemiro och Fred, som droppade till bänken. Shaw kom in för Malacia, och Sancho för Pellistri. Antony var tillbaka på bänken efter att ha saknats pga sjukdom senast.

Silva å sin sida gjorde tre ändringar från förlusten mot Arsenal: Tosin, Lukic och Solomon fick göra plats för Diop, Palhinha och Willian.

Första: Avsparken på Old Trafford togs av det vitsvartklädda bortalaget. I 2a minuten så fick Diop iväg en nick efter ett inlägg efter en hörna som De Gea tvingades tippa över till en ny hörna. På den hörnan så ville Fulham få straff efter att Mitrovic lagt sig platt efter en lätt knuff från Shaw. Varken domare Kavanagh eller VAR ansåg den kontakten värd något.

Bruno blev liggande i 9e minuten efter att ha fått en armbåge i sidan av Willian när denne backade in i honom i en nickduell. Han kunde fortsätta efter att ha fått lite behandling. United kontrade i 13e minuten då Sancho spelade fram Rashford, som skickade in bollen till Weghorst, men denne, efter att ha vänt förbi en försvarare, skickade ett riktigt slappt skott rakt på Leno som inte hade några problem alls.

Fulham var pigga i matchinledningen och tog sig fram en hel del, dock utan att sysselsätta De Gea nämnvärt. Andreas åkte på matchens första gula kort efter sjutton spelade minuten då han cyniskt drog ner Sancho vid ett kontringsläge. Matchens andra gula fick Maguire när han i 21a minuten drog ner Mitrovic. Det innebar också att han var avstängd i en eventuell semifinal.

Mitrovic ville ha en straff efter att ha hoppat in och satt foten framför Martinez och ramlat teatraliskt. Återigen fick han inget gehör, med all rätt. Reed blev sittande och tog sig för baksida lår, men såg ut att kunna fortsätta.

United hade enormt svårt att ta tag i matchbilden, inte minst för att mittfältet hade problem med att ens existera, särskilt djupare i banan (Sabitzer involverade sig lite längre fram). Martinez stod för en fin brytning när Mitrovic tog sig fram, innan Sabitzer fick iväg ett skott rakt på Leno i 40e.

På tilläggstiden i första var det nära att United tog ledningen då Martinez skickade upp en rak passning till Weghorst när Fulham höll på att vända, Weghorst skarvade den till Sancho, som la upp den för McTominay. McTominay tog dock en touch för mycket och fick se bollen blockeras till hörna.

Strax därpå blåste domare Kavanagh av för pausvila, och United var nog hyfsat nöjda med en mållös första halvlek, där Fulham sett piggare ut, dock utan att vara nämnvärt bättre på att skapa chanser.

Andra: Till andra halvlek så gjorde varken Ten Hag eller Silva några manskapsändringar, så United sparkade igång matchen igen. Halvlekens första bra läge tillskrevs Fulham i 48e, då Willian la upp en boll för Robinson som drog ett skott mot närmaste krysset, vilket De Gea sträckte sig och tippade över. Strax efter hörnan så gick Willian på skott utifrån, men fick se sitt skruvade skott riktas tätt utanför stolpen av en dykande De Gea. På den hörnan så sprack dock målnollan då Pereiras hörna skarvades av Diop och fann Mitrovic som bara hade att raka in 0-1.

Rashford blev i samma veva liggande efter att ha blivit trängd mellan två Fulhamspelare, vilket dock inte var tillräckligt för nån åtgärd från VAR. Efter lite behandling var han uppe igen. Bruno fick ett läge vid straffområdeslinjen efter förspel av Weghorst och Rashford, fast hans vinklade skott gick en bit utanför.

Ten Hag gjorde sitt första byte i 58e då McTominay fick göra plats för Antony, vilket skickade ner Bruno bredvid Sabitzer, Weghorst som 10a, Sancho till vänster och Rashford upp på topp. På en frispark av Andreas i 65e så fick Mitrovic iväg en nick mot ena krysset som De Gea precis nådde att hålla ute.

Robinson fick gult minuten därpå då han fällde Antony. På frisparken så försökte sig United på nån variant, Bruno passade in bollen till Sancho som skruvade ett skott på Rashfords höft och ut till inspark. Sabitzer kom nära att spela igenom Rashford, men passningen var något för långt fram och Leno kom först på bollen.

I 70e kontrade United, Antony spelades loss till höger, han spelade fram Sancho som rundade Lneo, väntade ut en täckande motståndare och sköt mot mål, där Willian hoppade fram och täckte till hörna med armen. Efter en liten stund så skickades domare Kavanagh till skärmen för att ta sig en titt. Efter en snabb koll så pekade han på straffpunkten och halade upp det röda kortet. Mitrovic var betydligt mer än missnöjd med beslutet och knuffade till domare Kavanagh och fick direkt rött han också. Marco Silva drog också på sig ett rött när han skrek på Kavanagh när han stod vid skärmen.

Bruno stegade upp, tog det sakta, väntade ut Leno och rullade in 1-1 i ena hörnet.

2-1 kom bara nån minut senare då Bruno fick ut bollen till Sancho, som petade fram en överlappande Sabitzer som klackskarvade in bollen över Leno. VAR kollade efter offside, och godkände sen målet då Sabitzer var framför backlinjen men bakom bollen.

Rashford fick göra plats för Fred i 83e. Antony kom nära att göra ett briljant mål i 87e då han tråcklade sig igenom hela Fulhamförsvaret in i straffområdet och tog sig runt Leno innan siste man (Diop) rensade bollen. Strax därpå så fick Antony iväg ett skott utifrån rakt på också.

Fulham gjorde fyra byten i 89e: Tete, Reed, Reid och Andreas fick göra plats för Cedric, James, Solomon och Cairney. Fjärdedomaren tillkännagav strax därpå sju tilläggsminuter, och Fulham var nära att styra in ett självmål på en låg hörna mot främre stolpen, men den gick istället till en ny hörna där United fick flera halvlägen utan att kunna avsluta.

Spiken i kistan satte Bruno när han kom fram i 96e och fick en passning av Fred och helt sonika dunkade in bollen över en chanslös Leno till 3-1. Strax därpå blåste domare Kavanagh av matchen och United var vidare till semifinalen efter en sällan skådad implosion av Fulham.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 5 - Stod för flertalet kvalificerade räddningar vilket höll United kvar i en match där man var rätt underlägsna.

Wan-Bissaka: 2 - Var något bättre än Shaw bakåt, men klart sämre framåt.

Maguire: 2 - Var mestadels okej men ALLTING gick i slowmotion, särskilt med boll.

Martinez: 3 - Stabil frånsett nåt tillfälle när Reed kom förbi. Med boll ett par mil bättre än de flesta andra i laget.

Shaw: 2 - Hade en hel del problem bakåt, men kombinerade hyfsat framåt några gånger och stod för en bra assist.

Sabitzer: 3 - Försvann stundtals i första, men höjde sig i andra och gjorde det avgörande målet. Ser mest ut som en jämnare version av Fred... lägre toppar, högre dalar.

McTominay: 1 - Ett svart hål på mittfältet, även om han vann några dueller. Hans oförmåga med boll sänkte alla omkring honom dock. Fungerar absolut inte som sittande, särskilt inte med en offensiv pjäs som Sabitzer bredvid sig.

Sancho: 3 - Usel i första, även om han blinkade till nån gång då också. I andra blev han matchavgörande då han fick tre motståndare utvisade med ett skott, och han spelade fram Shaw till assisten på Sabitzers mål också.

Bruno: 4 - Höga toppar, djupa dalar. Slog bort väldigt många bollar, men gjorde ett mål och ett straffmål och skapade ett par chanser utöver det. Behöver vila, så landslagsuppehållet kommer ganska lägligt för honom.

Rashford: 2 - Var väldigt mycket en "nästan"-match för honom. Glimtade till nån gång men hade i överlag en tung match.

Weghorst: 2 - Ett klent skott, ett fåtal hyfsade kombinationer, men var mest osynlig även om han såklart jobbade hårt.

Antony: 4 - Matchbilden började ändras när han kom in, då hans energi och aggressivitet var välbehövlig. Saknade lite skärpa dock.

Fred: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Ten Hag: 3 - Att han satte in Antony vid rätt tillfälle var väl det som räddade betyget. Måste verkligen få till en mittfältslösning när Casemiro är avstängd, och den bör knappast innehålla McTominay.

Summering: I en inte särskilt övertygande insats så fick United avancemanget serverat på silverfat efter en hands av Willian och två genomkorkade reaktioner från Marco Silva och Mitrovic.

United hade stora problem i första halvlek, och det var ingen skillnad i andra förrän framåt 70e när Willian hindrade ett mål med handen och Marco Silva och Mitrovic helt sonika imploderade. De två sistnämnda kostade verkligen Fulham alla sina chanser.

Flera Unitedspelare såg relativt trötta och slitna ut, vilket sannolikt förstärkte de problem man hade. Casemiro saknades självklart enormt på mittfältet, då man inte har någon som kan täcka upp för honom. Landslagsuppehållet kommer lägligt för båda problemen, då det kan innebära vila för en del spelare och ger Eriksen tid att komma tillbaka.

Offensiven såg rätt klen ut. Sancho var usel i första men höjde sig något i andra, Rashford såg seg ut, Weghorst sprang i ingenmansland, Bruno slog bort bollar. Förhoppningsvis kan Sancho höja sig, men han spelar med så lite energi, ambition och aggressivitet... Weghorst borde verkligen inte starta så mycket som han gör, men med tanke på att Martial är enda konkurrensen, så. Bruno och Rashford behöver verkligen lite vila.

På mittfältet var det verkligen bara... tomt... i första halvlek. McTominay gömde sig för boll och verkade vilse, och Sabitzer var närmare att spela 10a än 6a. Bruno spelade i stort sett tremannamittfält ett tag där. Men där Sabitzer höjde sig något i andra så gjorde McTominay inte det. Ten Hags United är beroende av spelare som kan hantera bollen, vilket han inte kan.

Kort sagt, United hade sett riktigt risiga ut i 60 minuter och bara precis börjat höja sig lite efter att Antony kom in när Fulham rakt av imploderade. Bara att tacka och ta emot.

Nu väntar som sagt ett landslagsuppehåll, så nästa match är först 2a April, då man åker iväg för en bortamatch mot Newcastle. Den första av tre ligamatcher man får klara sig utan Casemiro i.