Rangnick fick en bra start på sin Unitedsejour då Fred sköt hem tre poäng i en match där man dominerade Palace spelmässigt...

United XI: De Gea – Dalot, Lindelöf, Maguire (c), Telles – McTominay, Fred – Sancho, Bruno, Rashford – Ronaldo

United bänk: Henderson, Bailly, Jones, Wan-Bissaka, Matic, van de Beek, Mata, Greenwood, Elanga

Palace XI: Guaita – Clyne, Tomkins, Guehi, Mitchell – Schlupp, Kouyate, Gallagher, Ayew – Benteke, Zaha (c)
Palace bänk: Butland, Milivojevic, Olise, Eze, Hughes, Mateta, Edouard, Kelly, Riedewald

Domare: Craig Pawson

Inför: Rangnick valde att inte göra några ändringar från senaste matchen.

I Palaces startelva blev det två, då Clyne och Benteke kom in.

Första: United tog hand om avsparken på Old Trafford. Rashford var nära att tta sig fram och bryta in i straffområdet i tredje minuten, men Tomkins lyckades precis stoppa honom och få bollen till hörna. Hörnan hamnade till slut hos Telles som skruvade ett skott strax utanför.

United var pigga inledningsvis och pressade Palace högt, vilket gjorde att man skapade en del halvchanser när man vann boll. I 12e minuten fick United ett hyfsat frisparksläge efter att Rashford blivit nergjord, men Ronaldo skickade ett skruvat skott en bit över.

Guaita fick göra en låg räddning i 23e minuten då Ronaldo fick iväg ett skott på ett inspel. Två minuter senare så nickade Ronaldo ner en hög boll till Bruno som fick iväg ett halvdant direktskott från utanför straffområdet, vilket Guaita slängde sig och enhandstippade åt sidan, fast det såg inte riktigt ut att vara på mål oavsett.

United skapade en del och kombinationen Bruno-Ronaldo såg rätt pigg ut, men man lyckades inte överlista Guaita. Matchens första gula kort fick Clyne då han med en vårdslös genomföljare stämplade Fred i 31a minuten. Efter lite behandling kunde han dock fortsätta.

United fortsatte vara mestadels bollförande, med hyfsat passningsspel och kombinationer, men man hade svårt att sätta Guaita på riktiga prov. Palace å sin sida fick mestadels fokusera på att försvara, då de inte hade bollen särskilt mycket.

Dalot han sen skruva ett skott tätt över, framklackad av McTominay, innan domare Pawson blåste av för pausvila. United hade dominerat halvleken och hotat att skapa mycket men oftast fått se Palace lyckas blockera.

Andra: Palace sparkade igång matchen igen utan att några byten gjorts. Palace fick et frisparksläge vid straffområdeshörnet i 54e, efter att Fred haft ner Ayew. Upp stegade Gallagher och skickade ett inlägg mot bortre där bollen blockerades till hörna, vilken inte resulterade i något.

United fortsatte ha bollen mycket och ta sig framåt, men Rangnick började efter timmen spelad se sig om efter alternativ. Sancho fick lämna plats för Greenwood i 62a. Ett par minuter senare så valde Vieira att ta ut Benteke för Edouard, och strax därpå fick Guehi gult kort för att ha dragit ner Rashford.

Efter en Palace-hörna i 75e minuten så nickade Tomkins bollen vid bortre, och vid främre stolpen hamnade den hos en ren Ayew som dock satte foten till och skickade bollen framför mål och ut förbi bortre stolpen. United passade på att plocka av Rashford för Elanga.

Målnollan sprack till slut i 77e minuten, av en ganska otippad målskytt. Dalot fick bollen ute till höger, spelade fram Greenwood i straffområdet, denne fintade lite och la sen upp bollen för Fred som skruvade in 1-0 över Guaita in i bortre.

Maguire blev liggande i 82a minuten efter att ha nickat ihop med Edouard. Ayew fick kliva av för Olise och Kouyate för Eze, när Maguire låg och fick behandling. Han hade visst slagit upp ett blödande sår och fick bandagera huvudet, men kunde efter det fortsätta.

Nån minut senare fick Bruno kliva av för van de Beek. I 91a fick Lindelöf gult då han kapade Zaha vid en kontring. Det var mest bara United som hade bollen dock, och Palace kom inte särskilt nära att kvittera Uniteds sena ledning.

När domare Pawson blåste av matchen så stod United som vinnare efter Freds mål.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 - Hade inte mycket att göra, men fick hålla nollan på hemmaplan för första gången denna säsong.

Dalot: 4 - Bra framåt, och verkar trivas med att pressa högt. Gjorde inte bort sig defensivt heller.

Lindelöf: 4 - Bra insats i backlinjen, tycktes trivas med att spela mer aggressivt.

Maguire: 3 - Stod för en solid insats, om än överglänst av sin mittbackskollega.

Telles: 3 - Stod för en solid insats och kan nog ge Shaw en kamp om vänsterbacksplatsen (iallafall tills Shaw återfinner förra säsongens form).

Fred: 5 - Dominerade mittfältet och hade framgång med passningsspelet offensivt också. Samt, såklart, att han nu även hittade lite skytte därnånstans och avgjorde matchen.

McTominay: 2 - Såg mest misstajmad ut när han försökte pressa och tackla. Till skillnad från sin mittfältskollega så skickade han inga bollar framåt heller.

Sancho: 3 - Bra i första halvlek, men såg ut att tröttna och börja slarva tidigt i andra.

Bruno: 2 - Spridde bollar som om det var gödsel, och tappade den lite för ofta. Hade några hyfsade kombinationer med Ronaldo, men hans form ser inte klockren ut just nu.

Rashford: 2 - Såg halvpigg ut i inledningen och hade lite löpningar första tjugo. Men efter halvtimmen spelad så började han mest se vilsen och ointresserad ut, och han verkar inte alls veta hur man pressar. Nånting är fel för Rashford just nu, och har varit det ett tag.

Ronaldo: 3 - Såg okej ut och var inblandad i en del, jobbade hårt men avsluten var sådär i första, och i andra såg han rätt sliten ut. I hans ålder kan han nog inte spela 90 minuter varje match.

Greenwood: 3 - Stabilt inhopp och assisterade Freds mål.

Elanga: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

van de Beek: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Rangnick: 4 - Såg ut att ha fått direkt effekt då United spelade klart bättre än tidigare, dock saknades effektiviteten.

Summering: Rangnick fick en positiv start på sin Unitedsejour då man tog alla tre poängen mot Palace, och höll säsongens första hemmanolla dessutom.

Den höga pressen såg till att Palace inte hade så mycket att säga till om, och den visade också vilka spelare som kommer att trivas bra i detta och vilka som kommer få kämpa. Förutsägbart nog så var Fred en gigant i det här systemet och avgjorde dessutom matchen, samtidigt som både Dalot och Lindelöf, och till en del även Telles, såg ut att trivas.

Detsamma kan man dock inte säga om Rashford, som har en lång väg att vandra även om han såg okej ut i tjugo minuter idag, eller McTominay, som verkar ur slag. Ronaldo kan nog få svårt att orka i ett såhär intensivt system, hans användande lär behöva konserveras.

United befinner sig nu, med dessa tre poäng, på sjätte plats i tabellen med 24 poäng. Man ahr dessutom kravlat sig upp till att vara det femte laget förutom City, Pool, Chelsea och WHU som har en positiv målskillnad (även om det bara är +1...).

Härnäst för United väntar en hemmamatch mot Young Boys på onsdag, vilken är betydelselös då United redan är klara gruppsegrare. Frågan är om Rangnick kommer vilja lufta reserverna eller spela en hyfat ordinarie elva för att de ska få mer matchtid med hur han vill spela. Den som lever får se.