I en extremt öppen och böljande match så var United skarpare och tog en klar vinst hemma mot Chelsea...

United XI: De Gea – Wan-Bissaka, Varane, Lindelöf, Shaw – Casemiro, Eriksen – Antony, Bruno (c), Sancho – Martial
United bänk: Butland, Maguire, Malacia, Dalot, Fred, McTominay, Weghorst, Rashford, Garnacho

Chelsea XI: Kepa – Azpilicueta (c), W.Fofana, Chalobah, Hall – Gallagher, Enzo, Chukwuemeka – Madueke, Havertz, Mudryk
Chelsea bänk: Mendy, Gilchrist, Koulibaly, Silva, Loftus-Cheek, Felix, Pulisic, Ziyech, D.Fofana
Domare: Stuart Attwell

Inför: Ten Hag gjorde återigen inga ändringar i sin elva, men Rashford fanns med på bänken igen.

Lampard å sin sida gjorde tre ändringar från City-förlusten: Chukwuemeka, Mudryk och Madueke kom in för Silva, Loftus-Cheek och Sterling.

Första: Avsparken på Old Trafford togs omhand av det blåklädda bortalaget. Chelsea borde ha tagit ledningen i 4e då Hall spelades loss och spelade in den till Mudryk, som helt fri bara hade att få bollen på mål... vilket han misslyckades kapitalt med.

Istället så tog United ledningen två minuter senare, då man fick en frispark ute på vänsterkanten vilken Eriksen skruvade in i straffområdet där Casemiro nådde högst och kunde skicka in 1-0 på nick. VAR tittade om det var offside, men kom fram till att det var en knapp onside, så målet stod sig.

Bruno spelades nästan igenom av Sancho i 9e, men passningen var precis för hård och Bruno kunde bara peta den rakt till Kepa. Matchbilden var tämligen öppen i varje fall, och båda lagen tog sig framåt. Chelsea såg däremot extremt impotenta ut såfort det kom till något som helst avslutsförsök.

I 19e minuten så skickades bollen fram till Antony, som spelade loss Martial, vilken dock tog emot med fel fot och fick se Azpilicueta komma fram och bryta innan han kunde avsluta. Azpilicueta fick tydligen lite ont av det och blev kort därefter liggande, men efter lite behandling kunde han fortsätta - Silva skickades dock ut att värma upp.

I 24e minuten blev Antony liggande och verkade ha mer än bara lite ont efter att ha fått en smäll i en duell av W.Fofana. Av repriserna och reaktionen att döma så var det en hälseneskada (eller dylikt, han såg ut att ha väldigt ont), särskilt då tacklingen i sig inte såg farlig ut. Antony tvingades bäras ut på bår, och ersattes av Rashford.

Havertz fick ett helt öppet nickläge på inlägg av Hall i 32a minuten, men han kunde inte rikta nicken på mål. Chelsea hade en hel del problem med sistabollarna, och båda lagen hade enorma problem med att spelare halkade i tid och otid.

Minuten därpå föll Bruno i straffområdet, men domare Attwell var inte intresserad och en snabb VAR-check såg ingen anledning att ändra beslutet. Det var kontakt men inte i närheten av tillräckligt för straff. Sancho skickade strax därpå ett skott rakt på blockerande försvarare, framspelad av Rashford, och Casemiro missade precis att få med sig en passning av Wan-Bissaka in i boxen.

Halvlekens slut var mestadels Chelsea som passade runt tills de gav bort bollen med en felpassning. Även om de tog sig fram till Uniteds straffområde en del så störde de inte De Gea. Inte förrän precis i början av tilläggstiden, då Gallagher kom igenom och skickade iväg ett skott som slank utanför bortre.

Fjärdedomaren tillkännagav sex minuters tilläggstid. I fjärde tilläggsminuten så slarvade Sancho fullständigt bort ett bra läge när han kom in i boxen genom att tveka för länge och sen slå en passning till ingen alls. Han tog dock revansch strax därpå då han slank in bakom backlinjen och tog emot Casemiros chip, och passade fram Martial som kunde raka in 2-0 i öppet mål. Antagligen så behöver Sancho för tillfället situationer där han inte hinner tänka för mycket utan bara gå på instinkt (vi har sett Rashford vara i liknande situationer tidigare säsonger).

Strax därpå blåste domare Attwell av halvleken och United satt i en solid ledning, och ett mål precis före paus sådär lär ha varit demoraliserande för Chelsea.

Andra: Till andra halvlek så gjorde Ten Hag en ändring: Shaw gjorde plats för Malacia. United sparkade sen igång andra halvlek. Redan efter två minuter borde United ha utökat då Lindelöf snodde bollen av Gallagher, och spelade fram Sancho, som la upp den för Bruno, som tog i för kung och fosterland och drog bollen i ribba ut. Han hade hela målet på sig och borde verkligen ha nätat.

De Gea tvingades till en låg räddning nere vid ena stolpen efter att Mudryk skickat iväg ett halvdant skott.

Wan-Bissaka fick ett bra läge i boxen i 52a, men hans avslut blockerades. Strax därpå så skickade Malacia in ett inspel framför mål som Eriksen inte lyckades få renträff på utan fick se Kepa rädda på linjen. Sheesh! Azpilicueta lyckades återigen göra sig illa vid ett blockeringsförsök, och envisades efter lite behandling med att fortsätta igen.

Hall fick iväg ett bra avslut som De Gea tvingades parera i 59e, och på returen så drog Mudryk till ett skott som styrdes på någon och tvingade De Gea till en tv-räddning där han klistrade bollen. Minuten därpå så kontrade United, Rashford spelade fram den till Bruno, som kanske hade sitt ribbskott i färskt minne och därmed försökte passa tillbaka... en bra bit bakom Rashford till ingen alls. Klent.

Madueke ville ha en straff när han sprang in i Casemiro i straffområdet, men domare Attwell var inte intressrad, och VAR hade inga anmärkningar på det heller. Lampard gjorde ett dubbelbyte i 64e: Havertz och Mudryk fick kliva av för Pulisic och Felix.

Chelsea ville ha straff igen när Gallagher föll i straffområdet i 68e, då han fick Casemiros hand i ansiktet. Domare Attwell friade dock, och VAR verkade inte vilja ingripa. Martial och Eriksen fick kliva av i 70e, och ersattes av Garnacho och Fred.

I 72a minuten så pekade dock domare Attwell till slut på straffpunkten efter att Bruno tunnlat W.Fofana och sen blivit nedsparkad av denne. Bruno stegade själv upp och skickade stensäkert in 3-0. Strax därpå blev det bråkigt mellan Enzo och Malacia/Sancho mitt i firandet. Oklart varför, men både Malacia och Enzo fick syna ostkivan.

4-0 kom i 78e då Bruno snappade upp en felpass av W.Fofana och spelade den till Rashford mitt i boxen som placerade bollen under Kepa, dock inte bättre än att målvakten halvt lyckades stoppa bollen, men när den låg lös bakom honom kunde Rashford enkelt kliva runt och rulla in bollen i öppet mål.

De blev lite upprört igen i 81a då Perisic aggressivt hoppade in i De Gea i en duell, med armen i målvaktens ansikte, och landade mitt på honom, vilket ledde till att Lindelöf ryckte och knuffade i Perisic en sväng. Inga kort delades ut. Chelsea gjorde ett trippelbyte där Gallagher, Chukwuemeka och Madueke fick göra plats för Loftus-Cheek, Ziyech och D.Fofana.

Garnacho fick till matchens andra ribbskott i 84e då han drog ett skott via en täckande Chalobah som gick klockrent i ribba ut. Bruno fick strax därpå lämna plats för McTominay, och De Gea fick ta över bindeln.

Det var kanske inget bra tecken för i 89e minuten kom en reducering då Chelsea kontrade och Felix tilläts driva upp tämligen outmanad och bryta in centralt och dra in ett lågt skott i ena hörnet till 4-1. Garnacho kom direkt nära att utöka igen, men hans låga skott räddades av Kepas släpande ben till en resultatlös hörna. Rashford drog nån minut senare ett skott rakt på Kepa efter att ha brutit in från kanten.

I 93e så spelades Sancho fram vid kortlinjen och han spelade in bollen till McTominay som skarvsköt på mål, där Kepa räddade med ansiktet. När domare Attwell till slut blåste av matchen så stod United som vinnare med 4-1 i en match som, om lagen varit skarpare avslutare, förmodligen slutat 8-4.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 - Gjorde ett par solida räddningar, men det var Chelseas oförmåga att avsluta snarare än något annat som gjorde att det stannade på ett baklängesmål.

Wan-Bissaka: 4 - Verkade vara överallt idag. Högerback? Check. Mittfältare? Check. Vänsterytter? Check.

Varane: 3 - Var mestadels solid men hade ett par skakiga moment.

Lindelöf: 4 - En bra defensiv insats.

Shaw: 2 - Övertygade inte idag, och kanske hade någon känning? Blev utbytt i paus i varje fall. Förhoppningsvis är han tillgänglig till cupfinalen.

Casemiro: 5 - Bossade mittfältet helt på egen hand. Nickade in första, och briljant passning före andra målet.

Eriksen: 2 - En fin assist med en frispark, men i övrigt hade han problem på mitten, både fysiskt och tempomässigt.

Antony: 2 - Var inget vidare innan han bars ut på bår efter en oturlig skada.

Bruno: 3 - Fixade en straff som han satte själv, gjorde en assist, hade en del fina passningar... men sumpade chanser och gav bort bollar som rabattkuponger i ett köpcenter. Visade både det bra och det dåliga med en högriskspelare.

Sancho: 4 - Hade problem större delen av första halvlek, särskilt med sistabollarna, tills han precis före paus assisterade Martials mål. Det kanske gav honom självförtroendet han behövde (alternativt så var det för att han fick kliva över till höger efter Antonys skada), för i andra var han involverad och tog sig fram bakom backlinjen en hel del, och han borde ha noterats för ett par assist till, men lagkamraterna lyckades inte avsluta.

Martial: 2 - Gjorde ett måltjuvsmål, men i övrigt så kopierade han Lukakus förstatouch.

Rashford: 3 - Segstartad, men när han väl kom igång så ställde han till med problem för Chelsea.

Malacia: 3 - Ett okej inhopp.

Fred: 3 - Tillförde lite energi på mitten.

Garnacho: 3 - Piggt inhopp, även om han inte riktigt fick till avsluten.

McTominay: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Ten Hag: 3 - En stabil hemmavinst.

Summering: En hela-havet-stormar-match. Det böljade fram och tillbaka, chanser skapades, chanser sumpades, och i slutändan så var det United som i varje fall hade lite skärpa. Första halvleken var till större delen en uppvisning i hur man INTE är effektiv i och runt boxen, där framförallt Chelsea, anförda av Mudryk och Havertz, briljerade. United gjorde sin del med felbeslut också, och båda lagen halkade stundtals runt som bambi på gräset av någon anledning.

Det var först när Martial kunde peta in andra målet precis före paus som vindarna vände något för United. I andra halvlek så var man bättre, och framförallt Sancho såg ut att ha fått vind i seglet, antingen av assisten eller av att han flyttades ut till höger, alternativt en kombination av båda. Casemiro dominerade samtidigt mittfältet (tämligen imponerande mot trion Enzo-Gallagher-Chukwuemeka (där Gallagher framförallt var en riktig arbetshäst)), särskilt med tanke på att Eriksen hade det svårt. Lindelöf körde vidare på att se rätt hyfsad ut när han spelar aggressivt.

Däremot kom det smolk i glädjebägaren då både Shaw och Antony klev av skadade, där den senare såg ut att ha åkt på något potentiellt allvarligt.

Resultatet var i slutändan rättvisande, och innebar att United säkrade CL-spel, plus att man har det i egna händer om tredjeplatsen mot Fulham i sista omgången. Den spelas redan på söndag, innan man helgen därpå, på lördag 3e Juni, spelar FACupfinal mot City.