Matchrapport & spelarbetyg: Manchester United vs Aston Villa

Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United tog emot Aston Villa hemma och fortsatte på sin svaga form med att förlora efter ett nickmål av Hause och en missad straff av Bruno...

United XI: De Gea – Wan-Bissaka, Varane, Maguire (c), Shaw – McTominay, Fred – Greenwood, Bruno, Pogba – Ronaldo

United bänk: Heaton, Dalot, Lindelöf, Matic, van de Beek, Lingard, Sancho, Martial, Cavani

Villa XI: Martinez – Konsa, Mings, Hause – Cash, McGinn, Luiz, Ramsey, Targett – Ings, Watkins

Villa bänk: Steer, Bogarde, Young, Nakamba, Chukwuemeka, Buendia, Traore, El Ghazi, Archer

Domare: Mike Dean

Inför: Solskjaer mönstrade samma elva som med nöd och näppe slog West Ham förra helgen. Smith gjorde bara en ändring jämför med sin elva mot Everton i senaste ligamatchen, och det var att Hausa ersatte den otillgänglige Tuanzebe.

Första: Avsparken på Old Trafford tog bortalaget hand om. I 5e minuten fick United ett hyfsat frisparksläge, vilket Bruno drog rakt i muren och ut till inkast. Sex minuter senare så spelade Bruno in en boll till Ronaldo, som från strax utanför straffområdet skickade en studsboll utanför.

Villa kom väldigt nära att ta ledningen i 16e minuten, då Cash tog sig fram på högerkanten efter att Shaw blivit överspelad, och spelade bollen till Targett som fri vid bortre stolpen satte foten till och skickade bollen över ribban.

Minuten därpå så kontrade United och Pogba spelade loss Greenwood till vänster, och denne vände bort en försvarare och skickade ett löst skott rakt på Martinez istället för att passa en Bruno som var i perfekt läge.

United var nära att ge bort ett läge i 22a minuten när Maguire slog en svag bakåtpass som De Gea bara precis fick foten på och skickade rakt till Watkins, men som tur var så kunde han parera Watkins skott och fånga upp returen. Han var ganska irriterad på Maguire för passningen.

Minuten därpå kom Pogba nära då ett inspel av Bruno hamnade hos honom, men hans placerade avslut styrdes på en försvarare och gick ut till hörna. Hörnan resulterade bara i ett par blockerade skott. I 25e minuten försökte sig Fred på ett avslut, och bollen damp ner i en korvmoj utanför Motala. I samma veva blev Shaw sittande, och han behövde lite behandling. Maguire och De Gea passade på att prata ut om den misslyckade passningen.

Shaw fick matchens första gula i 29e minuten när han tacklade omkull Cash vid ett kontringsläge, men han blev sittande igen i 33e, och vandrade sakta av planen och ersattes av Dalot. Oklart vad exakt skadan var.

I 38e minuten så fick Villa ett hyggligt frisparksläge centralt utanför straffområdet, och Luiz stegade upp och skicakade bollen till hörna via Maguires huvud. Hörnan nickade Konsa över. Maguire fick iväg en nick på en frispark av Bruno, vilken Martinez räddade i 43e minuten.

På tilläggstiden fick United ett riktigt bra frisparksläge efter att Pogba fällts tätt utanför straffområdet, och Ronaldo klev upp och drog den rakt i muren. Greenwood fixade en hörna av det, och hörnan nickskarvade Varane till Pogba vars nick slank millimeter utanför stolpen. När domare Dean sedemera blåste av för pausvila var ställningen oavgjord, trots ett par skapliga chanser åt båda håll.

Andra: United sparkade igång andra halvlek utan att vare sig Solskjaer eller Smith gjort några byten. I 50e minuten så kom Villa igenom till ett fint läge men Ings tvekade i att avsluta och Maguire fällde honom, så De Gea kunde ta bollen. Linjedomarens flagga åkte oavsett upp för offside på Watkins.

Villa hade ett klart övertag i inledningen av andra halvlek, där United helt tappade taget om allt vad spel hette. I 53e minuten blev Maguire sittande och behövde behandling. Lindelöf fick börja värma upp, och Maguire fick vänsterunderben tejpat.

United fick ett bra kontringsläge i 56e då Pogba spelade loss Dalot till vänster, men dennes inlägg gick till Wan-Bissaka på högerkanten, och denne och McTominay stod för en uppvisning i svag bollbehandling som avslutades med att McTominay passade ut till inkast.

I 57e minuten ville Watkins ha straff då han föll i straffområdet efter en touch från Wan-Bissaka, men domare Dean ignorerade det hela. I 61a minuten skickade Pogba ett avslut över. McGinn blev milt sagt upprörd när domare Dean i 63e minuten ignorerade hur Maguire drog ner honom, då han hade kunnat komma helt fri. Strax därpå så blev Maguire nerdragen av Konsa i offensivt straffområde, men inte heller nu var Dean intresserad.

Greenwood fick iväg ett lågt och löst skott på mål 65e, vilket Martinez enkelt räddade. McGinn fick syna ostskivan minuten därpå då han sparkade ner Bruno. I samma veva fick Maguire kliva av för Lindelöf. Kaptensbindeln tog Bruno över. De Gea fick göra en stabil räddning när Watkins bröt in och fick iväg ett avslut i 69e, varefter United kontrade och Greenwood återigen fick tunnelseende för avslut och skickade ett skott utanför istället för att passa en Ronaldo i bättre läge. Strax därpå skickade Pogba en tåpaj i burgaveln.

I 73e minuten blev Cash sittande, men efter lite behandling så kunde han fortsätta. Pogba tog sig framåt ett par minuter senare, dribblade bort några försvarare och skickade ett vänsterskott rakt på Martinez.

Fred fick gult kort i 77e då han fällde McGinn, och strax därpå fick Ings kliva av för Buendia. I 81a minuten fick Villa ett kanonläge på konting då McGinn tog sig fram och spelade in bollen till Buendia, som skickade den vidare kort mot Ramsey, som dock halkade och blev liggande. United passade på att ta ut McTominay för Cavani. Ramsey kunde fortsätta efter lite behandling.

Ramsey plockades av ett par minuter senare, och ersattes av Archer. I 88e minuten sprack sedemera målnollan då Hause tog sig loss från Cavani vid en hörna och nickade in 0-1 vid främre stolpen. Cash fick gult kort då han drog ner Dalot i 90e. I 91a minuten så pekade domare Dean på straffpunkten efter att Hause fått Cavanis nick på handen i straffområdet. Bruno stegade upp och skickade ut bollen i omloppsbana.

Greenwood försökte sig på ett skott igen i 94e, men skickade det utanför. När domare Dean blåste av tillställningen stod Villa därmed som rättvisa vinnare med 0-1. Ett resultat som inte kan ses som särskilt acceptabelt för Uniteds del.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 - Ett par stabila räddningar.

Wan-Bissaka: 2 - Hade enormt med boll och gjorde, förutom en bra löpning som Greenwood sen slösade bort, inte ett skvatt med den.

Varane: 3 - Solid insats utan att stå ut.

Maguire: 2 - Var svag och gjorde ett par misstag innan han tvingades av skadad.

Shaw: 2 - Såg inget vidare ut innan han tvingades kliva av skadad.

McTominay: 1 - Lyckades bara vara osynlig idag. Spenderade matchen med att gömma sig från bollen.

Fred: 2 - Blandade och gav lite extra vilt idag. Ibland slog han bra passningar som startade anfall, i andra fall skickade han bollar ohotat ut över långsidan. Till skillnad från sin mittfältskollega så gömde han sig iallafall inte.

Greenwood: 2 - Ska man vara positiv så tog han sig till lägena. Men han var självisk, fick tunnelseende mot avslut, och sumpade flera lägen genom att inte passa. Dessutom var avsluten överlag svaga.

Bruno: 2 - Skapade en del, missade straff.

Pogba: 2 - Svag insats, kom inte in i matchen.

Ronaldo: 3 - Tog sig till bra lägen, men blev ignorerad av sina lagkamrater, framförallt Greenwood som vid minst två tillfällen hellre tog lågchansavslut än passade i öppet läge.

Dalot: 2 - Såg väl halvpigg ut när han kom in, men var inte vän med bollen. Inläggen gick bara åt pipsvängen. Såg i varje fall inte värre ut än Shaw gjort i säsongsinledningen...

Lindelöf: 3 - Solid efter sitt inhopp.

Cavani: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 1 - Man kan inte prata om hur man vilar hela laget och kastar bort Ligacupen bara för att servera upp det här. Varken taktik eller byten satt.

Summering: United tog emot Aston Villa hemma på Old Trafford och förlorade rättvist efter en svag insats. En svängig men rätt jämn första halvlek var mållös, men i andra så tog Villa över en hel del. Chansmässigt så hade båda lagen sina lägen - United kunde ha vunnit matchen om Greenwood inte haft totalt tunnelseende för avslut, men samtidigt så var Villa nära flera gånger och när Hause nickade in sitt mål så var det logiskt.

Bruno hade visserligen chansen att rädda en poäng, men han missade straffen.

United var överlag svaga, där man återigen fick se ett mittfält som inte kunde kontrollera nånting alls, och offensiven var enkelspårig. Greenwoods själviskhet sumpade flertalet heta lägen.

Som lök på laxen så blev man dessutom av med både Shaw och Maguire pga skador.

Detta var alltså vad man pissade bort Ligacupen för, eftersom Ole spenderade en hel del tid med att påpeka att man spelade 11 reserver där eftersom tiden mellan onsdag kväll och lördag lunch är för lite för de flesta spelarna. Enda realistiska titelchansen borta och det man serverar upp är en svag och rättvis förlust hemma mot Aston Villa. Personligen tvivlar jag starkt på att man kommer utmana seriöst om några andra titlar den här säsongen.

Härnäst för Uniteds del väntar en hemmamatch på onsdag då man tar emot Villarreal och ska försöka reparera fiaskot mot Young Boys i första CL-gruppmatchen. Presterar man såhär lär man förlora, men det är Villarreal, så 0-0 är det spelbara resultatet.