post image

Matchrapport & spelarbetyg: Fulham vs Manchester United

Skriven av: Felix
Publicerad 2023-11-04
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ett uselt United bortaslog ett lika uselt Fulham tack vare ett sent mål av Bruno...

United XI: Onana – Wan-Bissaka, Maguire, Evans, Dalot – Eriksen, McTominay – Antony, Bruno (c), Garnacho – Höjlund
United bänk: Bayindir, Varane, Reguilon, Amrabat, Mount, Mainoo, Hannibal, Pellistri, Martial

Fulham XI: Leno – Castagne, Bassey, Ream (c), Robinson – Wilson, Palhinha – Iwobi, Andreas, Willian – Muniz

Fulham bänk: Rodak, De Fougerolles, Ballo-Toure, Reed, Cairney, De Cordova-Reid, Lukic, Vinicious, Jimenez

Domare: John Brooks

Inför: Ten Hag gjorde sex ändringar från ligacupförlusten. Lindelöf, Reguilon, Casemiro, Mount, Hannibal och Martial försvann ur elvan, där Lindelöf och Casemiro inte ens var med på bänken. In kom Evans, Wan-Bissaka, McTominay, Eriksen, Bruno och Höjlund. Rashford saknades pga skada han ådragit sig i träning.

Marco Silva gjorde tre ändringar från krysset mot Brighton: Jimenez, De Cordova-Reid och Reed bänkades för Muniz, Wilson och Andreas.

Första: Före avspark var det en ceremoni för Remembrance Sunday, med militärer och trumpetare, innan United sparkade igång matchen på Craven Cottage. Det tog inte ens en minut innan Maguire blev liggande efter att ha fått en smäll mot huvudet i en nickduell mot Muniz. Efter att ha fått lite behandling så såg han dock ut att kunna fortsätta.

Bruno fick en frispark efter att ha fällts av Palhinha i 8e, och den frisparken skickade Eriksen mot bortre stolpen där Garnacho mötte den och lättade in framför mål, varefter McTominay bara hade att raka in bollen i öppet mål... men VAR tittade på det och valde att skicka domare Brooks till skärmen för att kolla om det skulle dömas bort för en knapp offside på Maguire, som försökte men inte nådde bollen innan Garnacho lättade in den. Domare Brooks valde att döma bort målet. Frustrerande.

Det beslutet verkade ha tagit ungenfär som en spark i skrevet på Uniteds momentum och självförtroende, och plötsligt var det Fulham som hade mer boll och tog sig framåt. Willian fick iväg ett skott på mål som Onana räddade bra, men det räknades inte ens eftersom Wilson flaggades av för offside.

Dalot fick göra en sistasekundenbrytning i 28e där en Fulhamspelare haft fritt fram att avsluta från nån meters håll om han inte lyckats. Robinson åkte på gult kort när han kapade Antony tre minuter senare, och United fick ett frisparksläge en bit utanför boxen igen. Denna gång nickrensade dock Fulham.

På hörnan så försökte sig Evans på en volley, vilken gick högt över. Minuten därpå så fick Bruno ett skottläge framspelad av McTominay, men hans placerade skott var för löst och innebar inga problem för Leno.

Matchens kvalitet var ingen höjdare, och det mesta som hände relaterat till endera målburen var när någon spelare tröttnade på rullet och försökte sig på långskott... oftast utan att träffa mål. Willian stod för ett hyfsat försök, Iwobi med ett uselt. Fulham fick en drös hörnor de inte klarade av att utnyttja heller.

Maguire och Muniz blev båda liggande lite på tilläggxtiden när båda lyckades sätta en arm i huvudet på den andre i en duell, denna gång behövdes dock ingen behandling innan de kunde fortsätta iallafall.

Efter fem tilläggsminuter så blåste domare Brooks av för pausvila, och United hade väldigt mycket att fundera på inför andra halvlek. Man hade sett direkt dåliga ut, vilket enbart räddades upp av att Fulham sett precis lika kassa ut.

Andra: Inga byten gjordes i paus, så hemmalaget satte igång tillställningen igen. Garnacho bröt in och drog ett skott rakt på Leno i 47e. I 57e så passade Wilson fram Willian som försökte spela in bollen framför mål, fast både Maguire och Wan-Bissaka slängde sig och bollen gick via den ene och sen den andre och kunde rensas. Willian kunde strax därpå försöka sig på ett skott, vilket slank tätt utanför. I 59e så verkade Maguire lite yr och han fick gå och prata med lagläkaren lite, men var snart tillbaka på plan igen.

Onana fick göra ett par kvalificerade räddningar då Fulham tråcklade sig fram till skottlägen, särskilt via hörnor. Efter en sån hörna så fick Bassey iväg ett halvdant skott som Dalot rensade på linjen. I 63e så gjorde ten Hag sitt första byte, då Antony fick göra plats för Pellistri.

Palhinha fick gult kort i 66e då han kom in som tvåa i en bollduell mot Bruno. Garnacho fick strax därpå gult då han fällde Wilson efter att själv ha klackat en boll in i ingemansland. Muniz lyckades skada sig själv i 68e genom att halka, och han blev liggande och behövde behandling. Han såg dock ut att kunna fortsätta efter att ha fått behandling.

Pellistri försökte sig på att bryta in och avsluta i 71a, och fick iväg ett lågt och löst skott som Leno räddade enkelt. Muniz match tog slut några minuter senare då han blev liggande gråtandes, och han fick kliva av för Vinicius. Willian fick dessutom göra plats för Lukic.

McTominay blev liggande efter en smäll i sidan i 78e men kunde fortsätta utan behandling, varefter Dalot försökte sig på ett skott efter hörna och skruvade det åt fel håll. Strax därpå fick Eriksen och Höjlund göra plats för Mount och Martial. De Cordova-Reid kom in för Andreas nån minut senare.

Iwobi fick syna ostskrivan efter att ha fällt Garnacho. Frisparken skickades mot mål av Bruno där Leno gjorde en stabil räddning nere vid stolproten. Strax därefter så tog sig Dalot fram och fick bollen av Garnacho, och hans korta inlägg försökte Martial liggande cykelsparka (typ). Den gick dock inte på mål utan seglade ofarligt en bit utanför bortre.

Wilson fick gult för att ha dragit i Garnacho, och Dalot fick gult för att ha fällt Wilson. Wilson och Iwobi fick kliva av för Cairney och Jimenez i 90e. Sen var det Bruno som i första tilläggsminuten klev fram... bollen gick som en flipperkula mellan spelare som inte kunde kontrollera den i Fulhams box, varefter Bruno, som nästan slarvat bort bollen med en dålig passning till McTominay, fick tillbaka den, vände bort Lukic och skickade in 0-1 intill stolpen där Leno inte nådde.

Garnacho plockades av för Varane i 93e. När domare Brooks blåste av matchen så tog United alla tre poängen tack vare Brunos mål, men det var verkligen bara papering over the cracks.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -∞: Dags att gå i pension.

Onana: 3 - Okej match med ett par hyggliga räddningar, även om Fulham inte satte honom på särskilt många prov.

Wan-Bissaka: 3 - Okej insats även om han inledde rätt yrvaket. Gled in på mittfältet mycket och var en av få som inte gav bort bollen till motståndare såfort han fick den.

Maguire: 4 - Bäst i laget utan konkurrens, och det efter en smäll i huvudet redan i första minuten. Kanske säger mer om resten av laget, men ändå.

Evans: 3 - Stod för en solid insats.

Dalot: 3 - En bra brytning och tog sig fram lite iallafall.

Eriksen: 1 - Sönderpressad och lyckades inte göra något med bollen (annat än att ge bort den).

McTominay: 2 - Ett hot när han väl bröt in i motståndarboxen, men ett fullständigt slöseri med syre som mittfältare.

Antony: 0 - Hade han ett rätt? Han hade inte ett rätt. Pellistri visade mer på sina tjugo minuter än Antony gjort på väldigt länge. Bör bänkas.

Bruno: 1 - Gjorde vinstmålet, men var i övrigt urusel och gav bort bollar som godis på Halloween. Hans prestationer denna säsong motiverar en bänkning, men det lär inte hända.

Garnacho: 2 - Mer som inte funkade än som funkade, men blev bättre över matchens gång, och han erbjuder just nu betydligt mer än vad Rashford gör. Slutade aldrig jobba och försöka.

Höjlund: 2 - Wout Weghorst.

Pellistri: 3 - Stod för ett piggt inhopp och det var hans pressande som låg bakom segermålet. Borde ha spelat till sig förtroende som högerytter framöver.

Martial: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mount: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Varane: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

ten Hag: 1 - Tre poäng... men spelar fortfarande utan mittfält, och fortsätter envisas med spelare som bidrar rakt av negativt till laget (Bruno, Antony, McTominay... Rashford om han inte varit skadad). När det spelmässigt ser ut som pottan som används av en treåring på katrinplommondiet så blir det inte godkänt, punkt.

Summering: Ojojoj. Det var ingen bra insats, även om United var marginellt bättre i andra än i första. Att få ett mål bortdömt tog luften ur laget fullständigt, vilket inte är jättestabilt. Det som räddade var att Fulham var minst lika dåliga, särskilt offensivt, och särskilt efter att Muniz tvingats kliva av skadad.

I övrigt så var det inga nyheter precis. Mittfältet existerade knappt, offensiven var tandlös. Antony var usel, Garnacho hit-or-miss (klar uppgradering mot Rashford iallafall), Bruno hade inte ett rätt föränn han satte vinstmålet, och Höjlund hade haft mer service om han spelat för San Marino.

Positivt då? Maguire är lagets just nu stabilaste spelare, Evans gör ett okej jobb, Garnacho slutade aldrig försöka och Pellistri var pigg i sitt inhopp.

Av denna match att döma så bör det vara givet att Garnacho och Pellistri startar på varsinn kant framöver, men det är väl högst tveksamt om det är nånting ten Hag skulle köra på... varför spela pigga ynglingar om man kan försöka tvinga veteraner att spela sig i form även om de är ett nettominus när de spelar? Både Rashford och Antony borde börja på bänken ett tag, och även Bruno har varit riktigt urdålig spelmässigt.

Frågan är ju också när ten Hag ska börja spela mittfältare igen. Eriksen orkar inte, McTominay bidrar bara om han kommer fram till motståndarboxen, Bruno har varit usel, Casemiro är helt slut, Mount osynlig. Hoppas att Mainoo är spelklar snart... och det vore trevligt om Gore fick en chans. Det kan omöjligen bli sämre än hur det här mittfältet såg ut.

Tre poäng var i varje fall viktiga, och härnäst så möter man FCK borta i Köpenhamn på onsdag, vilket är en måstematch att vinna om man inte vill megafloppa i CL.

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

3 KOMMENTARER

  1. Nej inget mittfält. Men, vad skall man med det till när taktiken (tydligen?) är att gång, på gång tjonga boll från målvakt/backlinje upp mot anfallet. Enormt frustrerande, de ger ju bort bollen hela tiden!! Är det verkligen så ten Hag vill spela??

    7
    0
  2. Obegripligt att inte ungdomar väljs på mittfältet. Finns ingenting att förlora på det utan istället fortsätter han med dom som vecka efter vecka inte levererar. Hoppas verkligen att Mainoo tar en plats i 11 an snart och Amad får gärna peta Antony

    7
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen