post image

Matchrapport & spelarbetyg: FC Köpenhamn vs Manchester United

Skriven av: Felix
Publicerad 2023-11-09
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United åkte till Parken och förnedrade sig själva i vanlig ordning...

United XI: Onana – Wan-Bissaka, Maguire, Evans, Dalot – McTominay, Eriksen – Rashford, Bruno (c), Garnacho – R.Höjlund

United bänk: Bayindir, Heaton, Reguilon, Lindelöf, Varane, Amrabat, Mount, Hannibal, Forson, Antony, Pellistri, Martial

FCK XI: Grabara – Ankersen, Vavro, Diks, Jelert – Lerager, Falk, Diogo – Elyounoussi, Claesson (c), Achouri

FCK bänk: Sander, Dithmer, Sörensen, Tanlongo, Larsson, Babacar, Oskarsson, Bollesen, Lund, O.Höjlund, Bardghji, Froholdt

Domare: Donatas Rumsas

Inför: Ten Hag gjorde en ändring från Fulham, då Rashford kom in för Antony. Jämfört med första mötet mot FCK så var det dock fyra ändringar: Varane, Reguilon, Amrabat och Antony gjorde plats för Wan-Bissaka, Evans, Eriksen och Garnacho.

Neestrup valde att inte göra några ändringar alls jämfört med förra mötet.

Första: FCK, i helvitt, tog hand om avsparken på Parken. Redan i första minuten blev det rörigt då ett FCK-inlägg skickades in i boxen där McTominay försökte sparka den men inte bättre än att den gick rakt på Maguires arm. Domare Rumsas friade dock, som tur var, men snacka om att utmana ödet...

0-1 kom istället i tredje minuten då Wan-Bissaka dribblade lite nere vid hörnet på sin kant, och spelade in en snygg passning mellan två försvarare till McTominay som närmat sig kortlinjen och som kunde rulla in bollen framför målburen där R.Höjlund bara hade att peta in bollen i öppet mål.

Falk försökte sig på ett lågt skott från strax utanför straffområdeslinjen i 12e, vilket Onana räddade stabilt. Strax därpå blev Evans sittande, och han tvingades halta av. Oklart vad exakt skadan var, men Varane kom in och ersatte. Det blev dock ett längre avbrott än bara ett byte, troligen pga någon medicinsk incident i publiken. Efter drygt sju minuters avbrott kom spelet igång igen.

FCK kom nära i 24e då ett inlägg var påväg att hitta en fri spelare i boxen, men Onana hann fram och tog inlägget. Däremot så var Wan-Bissaka bra nära att glidtackla honom när han slängde sig fram för att hindra motståndaren att nå bollen, och Wan-Bissaka fick en smäll i ryggen av Onana, dock ingenting han behövde behandling för.

Det blev ytterligare ett kort spelavbrott av oklar anledning efter det, varefter FCK hade lite boll, innan United kontrade i 28e efter att Bruno brutit en passning och spelat fram Garnacho, som drog ett skott mot mål vilket Grabara halvräddade, dock inte bättre än att han föste bollen åt sidan där endast R.Höjlund var och kunde peta in 0-2.

R.Höjlund fick ett till läge strax därpå då han brassade iväg en halvvolley, vilken Grabara handflatade över till en hörna, vilken resulterade i en svag nick som keepern fångade. Avbrotten verkade ha gett FCK lite andrum iallafall, för de började ha lite mer boll och ta sig in på Uniteds planhalva, vilket de stadigt misslyckats med första tjugo.

United kontrade igen i 40e då Bruno spelade loss R.Höjlund som tog sig fram och försökte skjuta, men han fick dålig träff och bollen gick nån decimeter utanför bortre stolpen. Jelert blev samtidigt liggande efter att Rashford klumpigt trampat över hans vrist vid en bollduell, och VAR tittade på om det borde bli rött... efter att VAR skickat domare Rumsas till skärmen så halade han upp det röda kortet. Ingenting alls att orda om då Rashford stämplade Jelert över vristen. Otroligt klumpigt, otroligt onödigt.

På frisparken som FCK fick för det, vilken var tätt utanför sidan av Uniteds straffområde, så skruvade FCK-spelaren bollen mot mål, där Bruno fick till en touch med huvudet och skickade den i ribba ut. Whew.

Elyounoussi blåste nytt liv i matchen strax därefter då ett inlägg av Ankersen fann Diogo vid bortre, som lättade in bollen mitt i straffområdet där Diogo kunde direktskjuta in 1-2.

När fjärdedomaren halade upp tavlan för tilläggstid så visade den föga förvånande 13 minuter. I den sjunde av tilläggsminuterna så pekade domare Rumsas på straffpunkten efter att först Varane och sen Maguire fått bollen på armen efter ett inlägg. En snabb VAR-titt senare så bekräftades straffen. Upp stegade Diogo och skickade säkert in bollen åt det håll Onana inte gick åt. 2-2. Vavro hann åka på gult kort innan halvleken var till ända också.

När domare Rumsas blåste av matchen så var ställningen därmed oavgjord efter att United börjat riktigt bra och sen bestämt sig för att göra det extremt svårt för sig själva, då Rashford klumpigt drog på sig ett rött och firma Varane & Maguire sen gav bort en straff genom att få ett inlägg på armarna.

Spännande att se hur laget skulle reagera i andra...

Andra: Till andra halvlek så fick Eriksen göra plats för Amrabat, och United sparkade igång tillställningen igen. Det var FCK som hade kontroll i andra, ganska naturligt då de var en man mer. I 52a så fick Onana göra en låg räddning på ett skott utifrån. United försökte rulla runt boll men man hade inga riktiga ambitioner och till slut tappade man alltid tålamodet och tjongade bollen rakt till motståndet.

Diogo drog ett hårt skott rakt i famnen på Onana i 60e, och 3 minuter senare kom FCKs första byte då Elyounoussi plockades av för Bardghji. Vavro däckade R.Höjlund med en väldigt uppenbar armbåge i 65e, men både domaren och VAR missade det helt. Borde varit ett andra gult, om inte direkt rött. Strax därpå blev det VAR-check efter att Maguire nickade ner ett inlägg på Lerengers arm vid ett inlägg, och domaren skickades till skärmen, varefter han pekade på straffpunkten. Bruno stegade upp och skickade in världens säkraste straff rakt upp i krysset till 2-3.

Ankersen och Diogo fick göra plats för Sörensen och Tanlongo i 72a, och fem minuter senare kom Boilesen och Larsson in för Vavro och Achouri. United fick ett läge i 79e då man lyckades få ett numerärt övertag framåt, men Brunos passning mot en framstormande McTominay var usel och skotten drog bollen rätt upp i stratosfären.

Maguire fick in en boll som dömdes bort för foul på målvakten (vilket Maguire inte höll med om överhuvudtaget), och i 83e så kvitterade FCK när ett inlägg fann Leranger vid bortre, där Dalot stod och sov, och Leranger kunde lätta in 3-3 förbi Onana.

R.Höjlund fick strax därpå göra plats för Mount. I 87e så kom 4-3 då Dalot tappade bort sin gubbe och Varane stod för en usel rensning som hamnade hos Bardghji som drog till på volley och studsade in den förbi Onana. Maguire fick ett läge i 2a tilläggsminuten då han drog till en riktig kanon som gick i ribbans ovansida och ut. Maguire fick dock gult kort och en frispark emot sig för en väldigt klen foul istället.

När domare Rumsas blåste av matchen så var det ridå.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -∞: Dags att gå i pension.

Onana: 2 - Rent tekniskt är han en rätt dålig målvakt. Han har noll kontroll på sina räddningar, i de fall han överhuvudtaget gör några. Ett par av målen såg inte otagbara ut.

Wan-Bissaka: 3 - Var okej bakåt, var okej framåt.

Maguire: 2 - Blandade och gav en del. Gav bort en straff, fixade en straff. Var mil bättre än Varane i försvaret iallafall.

Evans: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Dalot: 1 - Tappade fullständigt bort vad konceptet "försvarsspel" betydde. Tappade bort motståndare för båda sista målen. Noll defensiv uppmärksamhet.

McTominay: 2 - Nära att ge bort en straff direkt, sen assisterade han Höjlund till ett mål... sen var han mestadels osynlig i resten av första, och i andra så var han direkt usel tillsammans med Amrabat.

Eriksen: 2 - Hade inte orken, men bollflyttandet fick sig en rejäl törn när han plockades av.

Rashford: 0 - Drog på sig ett klumpigt rött kort som dödade allt momentum och ledde till ytterligare en mental kollaps.

Bruno: 2 - Gjorde en del okej, och en del dåligt. Ganska odisciplinerad med boll, vilket är ett problem med en man mindre.

Garnacho: 3 - Stod för en okej insats åt båda håll, och låg bakom ett mål.

Höjlund: 4 - Den enda som faktiskt gjorde ett bra jobb i sin position idag. Två måltjuvsmål.

Varane: 0 - Hängde inte alls med, vare sig fysiskt eller mentalt. Såg ut att spela på max 60%, och lär vara skadad igen när som helst. Uselt försvarsspel, usel med bollen, såg inte ens ut att vilja vara med.

Amrabat: 1 - Svag med boll, långsam utan den, ofta ur position.

Mount: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

ten Hag: 1 - Pinsamt resultat, och varje match innebär bara fler och fler frågetecken.

Summering: Vad behöver sägas? Man spelade säsongens bästa fotboll första kvarten, sen bröts matchen sönder av uppehåll, och när Rashford klumpigt tog ett rött så kollapsade man i vanlig ordning vid minsta motgång.

Höjlund var bra, Wan-Bissaka och Garnacho var okej. I övrigt var det klenare, och inhoppande Varane och Amrabat tog verkligen chansen....................................... att visa varför de började på bänken.

Mittfältet ser verkligen BEDRÖVLIGT ut där nu i princip alla senioralternativ har visat att de inte håller måttet. Casemiro har sett slut ut, Eriksen har haft en del hyfsade insatser men också inte sett ut att orka, McTominay är en extremt begränsad spelare, Mount har ingen tydlig roll, Amrabat har sett ruskigt långsam ut och Hannibal har bara sett odisciplinerad ut. Hoppet står till Mainoo och Gore... om de nånsin får chansen.

Rashford plockade ett oerhört klumpigt rött kort, och United kollapsade. Frågan är hur bra kapten Bruno egentligen är i motgång, med tanke på hur lätt laget mentalt bryter ihop vid minsta motgång och hans oförmåga att ta tag i spelet och liknande.

Utöver det såg inte Onana så värst stabil ut, Dalot stod och sov i tid och otid, och Varane verkade inte vilja vara med. Nu ligger United, med två matcher kvar av gruppspelet, sist i gruppen med sina tre poäng, en bakom både FCK och Galatasaray. Enda chansen man har att gå vidare nu är om man spöar Galatasaray samtidigt som Bayern slår FCK, och sen FCK och Galatasaray kryssar. För det är nog ingen alls som tror det här laget har minsta suck på annat än att möjligen hålla siffrorna nere mot Bayern. Och nån vinst mot Galatasaray är allt annat än givet, som vi redan sett...

United började bra, lyckades sen göra det svårt för sig själva och kollapsade i slutändan. Väldigt talande för denna säsong.

Härnäst väntar Luton hemma på lördag, och ännu ett tillfälle att gå från dåligt till sämre.

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

2 KOMMENTARER

 1. Bra skrivet!

  Börjar bli pinsamt och jag har haft förhoppningar om ETH. Däremot börjar jag nu bli osäker!
  Att skicka DDG och inte ge konkurrens om platsen är fortfarande för mig ett stort frågetecken… DDG som varit bland dem bästa i laget om inte ligan under alla år (visst vissa tabbar)…
  Sen har jag börjat reflektera över CR7 situationen och hans intervju med hur de yngre inte hade respekt, där kanske tränaren skulle backat honom så han kunde vara till nytta med sin erfarenhet i omklädningsrummet (CR7 hade inte gillat vara bänknötare)

  Tycker det blir tydligt att det saknas ledarskap i laget och för individer ser det ut att saknas motivation och attityd

  3
  0
  1. På tal om ten Hag, så hade Viaplay i måndags (tror jag det var) en genomgång med samtliga tränare i dagens PL.
   Att Guardiola och Klopp kommer högst upp med både kvalitet och erfarenhet, var väl ingen direkt överraskning. Men att dom placerade ten Hag som medel i både kvalitet och erfarenhet, är en överraskning för mig. Visserligen är ”experterna” Jonas Olsson och Bojan Djordjic, men ändå. ten Hag kanske inte är så bra som många håller honom?

   4
   0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen