post image

Matchrapport & spelarbetyg: Burnley vs Manchester United

Skriven av: Felix
Publicerad 2023-09-23
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Med en insats som var raka motsatsen till övertygande så lyckades United tack vare ett Bruno-mål knipa tre poäng på Turf Moor...

United XI: Onana – Dalot, Lindelöf, Evans, Reguilon – McTominay, Casemiro – Bruno (c), Hannibal, Rashford – Höjlund

United bänk: Bayindir, Varane, Gore, Amrabat, Eriksen, van de Beek, Pellistri, Martial, Garnacho

Burnley XI: Trafford – Roberts, Al Dakhil, Beyer, Taylor – Cullen, Brownhill – Gudmundsson, Ramsey, Koleosho – Amdouni
Burnley bänk: Muric, Cork, Benson, Berge, Zaroury, Ndayishimiye, Bruun Larsen, Delcroix, Rodriguez

Domare: Tony Harrington

Inför: Ten Hag gjorde tre ändringar från förlusten mot Bayern: Martinez försvann ur truppen och ersattes av Evans, samtidigt som Pellistri och Eriksen förpassades till bänken för McTominay och Hannibal. På bänken var Varane, Amrabat och van de Beek tillbaka efter skador. Saknades gjorde därmed Wan-Bissaka, Martinez, Shaw, Malacia, Maguire, Mount, Diallo och Mainoo, samt Antony och Sancho.

Kompany satsade på en enda ändring: Ramsey ersatte avstängde Foster.

Första: Avsparken på Turf Moor togs omhand av hemmalaget. United spelade för dagen i helvitt. Rashford fick, framspelad av Hannibal, en halvchans redan i första, men han skyfflade ett ofarligt skott i burgaveln.

Bruno fick iväg ett skott rakt på Trafford efter att ha slunkit igenom i 7e. Burnley fick ett klart bättre läge i andra änden av planen då Amdouni mötte ett inlägg och fick iväg en nick mot mål som Onana tippade utanför stolpen till hörna. Inlägget kom efter att Rashford helt enkelt släppt sin gubbe utan anledning.

I andra änden av planen så lyckades Hannibal nästan klacka fram Höjlund till ett läge, men tät trafik i boxen gjorde att bollen rensades av Burnley. Dalot fick matchens första gula kort i 13e då han kapade Koleosho på kanten.

I 17e minuten så kombinerade sig Burnley rakt igenom Uniteds försvar, och Amdouni kom fri med Onana och placerade ett skott mot bortre stolpen... vilket tog i insidan av stolpen, ut, och rensades. Alldeles för nära.

Burnley hade i överlag ett stort övertag i bollinnehav, även om mycket av det också var ett evervinneligt rullande i backlinjen snarare än något produktivt. Redan i 20e minuten så joggade Gudmundsson av skadad (?) och ersattes av Trésor.

Evans fick in en boll när han nådde högst på en hörna i 25e, men efter en VAR-koll så underkändes det för en ganska klar offside på Höjlund som trängdes med Trafford. Mycket bollrullande och få chanser efter det, där det var Burnley som hotade att komma igenom mest.

Onana fick göra en räddning när Ramsey placerade ett skott mot mål i 42a han var nära att tappa bollen men lyckades få kontroll över den.

I 45e var det ändå dags för målnollan att spricka, då Bruno direktsköt på en långpassning av Evans och borrade in ett stenhårt och otagbart skott under Trafford till 0-1.

I den tredje tilläggsminuten så var United nära att fixa ett läge igen då Evans hittade Bruno som passade fram Höjlund, denne fick dock usel träff och bollen försvann långt utanför. När domare Harrington blåste av för pausvila så var United väldigt nöjda med resultatet men knappast med insatsen.

Andra: Inga byten gjordes i paus, så United sparkade igång andra halvlek. I 51a minuten var Höjlund centimeter från att få foten på Dalots inspel och trycka in det i mål, men han missade precis. Reguilon drog på sig ett gult kort i 56e när han viftade för ivrigt på domaren att ge ett gult för en Burnleyspelares fällning av Casemiro. Inte kanonsmart.

På ett anfall i 63e så damp bollen ner hos McTominay precis utanför straffområdet, och han bredsidade ett löst skott rakt i famnen på Trafford. United var bättre i andra än man varit i första, men chansskapandet var inte skarpt då det var felbeslut varenda gång man närmade sig straffområdet.

När det väl var dags för byten så var det Burnley som gjorde ett trippelbyte i 73e: Amdouni, Koleosho och Ramsey fick göra plats för Rodriguez, Berge och Bruun Larsen. Evans blev omgående liggande efter att ha slagit i huvudet i Onana och Rodriguez när han slängde sig för att stoppa den senare från att skjuta. I samma veva så stannade Reguilon upp och tog sig för baksida lår... Evans kunde fortsätta efter lite behandling, och Reguilon joggade ut han också, men det var rätt uppenbart att hans match var över... vilket innebar problem för United, med noll ytterbackar på bänken. I 79e så klev Reguilon av för Varane, vilket innebar att Lindelöf klev ut som vänsterback.

Berge nickade en bit över på en hörna i 82a. Tre minuter senare kontrade United då Hannibal spelade fram Rashford, som bröt in, ignorerade en helt ren Casemiro och drog ett skott på fyra täckande försvarare som for till hörna.

Burnley bytte ut Brownhill för Benson i 87e, och två minuter senare fick Evans göra plats för Amrabat... som av allt att döma fick spela vänsterback. Bruno kom nära med ett akrobatiskt avslut i 93e, men det var inte hårt nog för att störa Trafford alltför mycket, så målvakten kunde stöta bort bollen åt sidan. Beyer fick gult när han drog ner Hannibal strax därpå.

När domare Harrington till slut blåste av matchen så stod United som vinnare. Tre poäng, men en insats som lämnade mycket övrigt att önska.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -∞: Dags att gå i pension.

Onana: 3 - Stabil insats.

Dalot: 3 - Okej bakåt idag. Var märkligt svag framåt dock.

Lindelöf: 3 - En okej, om än fortsatt passiv, insats. Borde göra mer i uppspelsfasen och inte bara säkerspela varenda gång.
Evans: 4 - Bra insats, visade att rutin räcker långt. Grym assist till Brunos mål, och hade otur som fick sitt mål bortdömt. Bäst i United idag.

Reguilon: 3 - Bra framåt, stundtals suspekt i positionsspelet bakåt. Skadad...

McTominay: 1 - Hans första halvlek var så ynklig en insats kan bli. Gömde sig aktivt från passningar, joggade runt och gjorde ingenting vettigt. Lite bättre i andra men då fällde han allt som rörde sig istället. Hans totala oförmåga med boll gör att man inte kan spela på mittfältet när han är på planen.

Casemiro: 3 - En okej insats idag. Inledde lite sisådär, men spelade upp sig. Inte omöjligt att det var för att han hade rörligare spelare runt sig idag.

Hannibal: 3 - Gav bort en del bollar, men han visade ambition, var tillgänglig och jobbade stenhårt. Lovande insats!

Bruno: 4 - Fick spela på kanske fyra olika positioner genom matchen, och avgjorde tillställningen med ett fint volleymål.

Höjlund: 2 - Jobbade hårt, men felbeslut i alla lägen, och hade motsatsen till kemi med Rashford.

Rashford: 1 - Tillbaka till att se ut som den Rashford som hatade fotboll under Solskjaer. Kriminellt dåligt beslutsfattande och minusbetyg på samarbetet, eller snarare frånvaron av sådant, med Höjlund. Såg frustrerad ut, och loj i hemjobbet.

Varane: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Amrabat: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Ten Hag: 2 - Det är svårt att klandra EtH för mycket med tanke på skadeläget, men bytena var återigen inte övertygande (varför blev Rashford kvar på plan när han hade noll rätt, t.ex.?), och det är fortfarande otroligt svårt att se hur United faktiskt vill spela under honom.

Summering: United åkte till Turf Moor och tog tre poäng. Spelmässigt var man dock helt under isen i första och hade stora problem i andra också, mot ett frejdigt men som tur var sjukt ineffektivt Burnley (som kanske mest påminde om Brighton för ett par år sen när de hade Maupay på topp).

Kontrasten mellan Burnley, som under Kompany har ett otroligt tydligt sätt de vill spela på, och United, där ten Hag fortfarande laborerar med hur han ska matcha en obalanserad och skadedrabbad trupp till en spelstil, var brutal.

Evans kvar klart bäst i United - lugn med bollen, rutinerad i försvarsspelet... nickade in en hörna (som Höjlund klantade bort) och stod för en grym assist till Bruno (vars avslut också var grymt). Casemiro såg bättre ut än på senare tid, förmodligen tack vare mer rörelse runt sig. Bruno var bra. Hannibal visade en hel del positivt. Varane och Amrabat var tillbaka i spel också.

Däremot fanns en hel del negativt att titta på också. Att se McTominay verkligen GÖMMA sig från att vara ett passningsalternativ är provocerande. Spela Gore istället, om han ska hålla på så. Reguilon klev av skadad, nu är Dalot enda friska ytterbacken... blir det Evans, Lindelöf eller Amrabat som ytterback nästa?

Vad motsatsen än är till att ha kemi, så var det exakt vad Höjlund och Rashford hade. Det samarbetet var... inte ett samarbete. Felbeslut, felbeslut, felbeslut, dåliga passningar, dåliga avslut... den stora skillnaden mellan dem var att Rashford blev grinig, och Höjlund fortsatte jobba oförtrutet.

Och så elefanten i rummet: vad är Uniteds spelstil, egentligen? Man blev totalt utskåpade av Burnley i bollinnehavet. Värvningen av Onana indikerar att man vill vara ett possession-lag, annars hade man knappast velat ha en målvakt som är bra på passningsspel... men man har en backlinje som flyttar boll i samma takt som ett ångfartyg, och spelar en McTominay som aldrig är tillgänglig för passningar på mitten. Framåt så var Hannibal den enda spelaren som kunde ta emot en boll och sen inte genast ta fel beslut och ge bort den. Det är... kaotiskt.

Man tog tre poäng i varje fall, vilket var viktigt. Nu väntar bara ett par dagars vila innan man tar emot Palace hemma i ligacupen på tisdag, och nästa lördag tar man emot Palace hemma i ligan också.

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen