post image

Matchrapport & spelarbetyg: Bournemouth vs Manchester United

Skriven av: Felix
Publicerad 2023-05-20
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United åkte till Vitality Stadium och plockade tre poäng tack vare en stark defensiv och ett mål av Casemiro...

United XI: De Gea – Wan-Bissaka, Varane, Lindelöf, Shaw – Casemiro, Eriksen – Antony, Bruno (c), Sancho – Martial
United bänk: Butland, Dalot, Maguire, Malacia, Fred, McTominay, Pellistri, Garnacho, Weghorst
Cherries XI: Neto – Smith, Zabarnyi, Sensei, Kelly – Lerma, Cook – Anthony, Brooks, Christie – Solanke

Neto – Zabarnyi, Sensei, Kelly – Smith, Cook, Lerma, Anthony – Christie, Brooks – Solanke
Cherries bänk: Travers, Stephens, Mepham, Ouattara, Stacey, Vina, Moore, Sadi, Adu-Adjei

Domare: Chris Kavanagh

Inför: Ten Hag gjorde inga ändringar från senast, inte minst för att Rashford var sjuk och inte kom med i truppen.

Första: Avsparken på ett soligt Vitality Stadium togs omhand av United, för dagen i ljusgrönt. United tog tag i spelet från början, och redan i 9e minuten tog man ledningen då Sensei halvbröt Eriksens lobbpass, vilket dock bara skickade bollen rakt upp, och lät Casemiro vända sig om och halvcykelsparka in 0-1 över en chanslös Neto.

United fortsatte också att ha ett övertag, men chanserna var lätträknade. Eriksen drog ett skott högt över med en felträff i 21a, när han fått bollen centralt vid straffområdeslinjen. Minuten därpå blev Antony liggande efter att ha fått en armbåge i magen av Anthony i en nickduell. Anthony hade dock tur och slapp få något kort. Bournemouth började efter det så smått jobba sig in i matchen igen.

I 27e minuten kom Solanke nära då han något oförklarligt fick både tid och yta i Uniteds straffområde efter att ha vänt bort Wan-Bissaka och alla andra var passiva, men hans låga skott, vilket styrdes något på en täckande Casemiros knä, lyckades inte överlista De Gea som enhandsräddade och höll bollen ute

Casemiro testade Neto med ett lågt skott utifrån i 40e, efter att en blockerad passning rullat ut framför honom. Målvakten stod för en stadig räddning. Christie försökte sig nån minut senare på att skarva in ett inlägg, vilket blev alldeles för löst och enkelt för De Gea att plocka.

Strax före paus så skickade Solanke en nick som gick tätt över ribban och landade på nättaket. Det blev det sista som hände innan domare Kavanagh blåste av för pausvila.

Halvleken följde samma tema som vi sett ofta på sistone: United dominerar, men utnyttjar inte dominansen. Denna gång hade man inte ens särskilt många chanser heller. Förhoppningsvis sänker man sig inte i andra.

Andra: Bournemouth sparkade igång andra halvlek utan att några ändringar gjorts i endera elvan. Bournemouth satte fart direkt och Brooks tvingade fram en räddning precis under ribban av De Gea när han drog iväg ett hårt skott från inne i straffområdet.

I 56e så plockade Bournemouth av Brooks för Moore, och minuten därpå så fick Martial göra plats för Weghorst. I 59e så kom Antony in i straffområdet med bollen, men skickade ett skott/passning/lågtinlägg helt ofarligt utom räckhåll för Weghorst och inte på mål, så den försvann ut till inspark.

Neto tvingades parera en halvvolley av Weghorst i 63e. Tre minuter senare kom Vina och Ouattara in för Smith och Christie. Matchens första gula kort delades ut i 70e då Cook vårdslöst slungade sig in mot Eriksen med dobbarna före. Han fick som tur var ingen klockren träff, så Eriksen klarade sig fint, men Cook borde nog egentligen vara glad att det kortet inte var rött. Strax därpå fick Sancho, som återigen haft exakt noll påverkan på matchen, kliva av för Garnacho.

I 76e så fick Bruno iväg ett bra direktskott på en nickrensning efter hörna, vilket Neto också gjorde det hyfsat som räddade. Garnacho blev liggande i 81a efter att ha fått en motståndare över sig när han föll vid ett skottförsök, men kunde fortsätta efter en liten stund.

De Gea var som tur på alerten i 84e då Moore spelades igenom i djupet och kom ensam med målvakten - De Gea gjorde det bra som kom ut och täckte avslutet.United gjorde ett dubbelbyte i 86e: Fred och McTominay kom in för Eriksen och Antony.

I 93e så kom Sensei nära att få in kvitteringsmålet då denne drog en halvvolley på en rensning som smekte ribbans ovansida och landade på nättaket.

När domare Kavanagh till slut blåste av matchen så hade United plockat alla tre poängen tack vare Casemiros mål.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -: Dags att gå i pension.

De Gea: 4 - Bra insats.

Wan-Bissaka: 4 - Frånsett ett tillfälle så stängde han kanten bakåt.

Varane: 4 - Var bra i mittlåset, lugnar alltid ner saker och ting.

Lindelöf: 4 - Solid insats, var aggressiv idag.

Shaw: 4 - Bra defensivt, men kunde kanske gjort lite mer framåt.

Casemiro: 4 - Bra bakåt, och satte matchens enda mål.
Eriksen:
3 - Var stabil på mitten och vann t.o.m. lite boll.

Antony: 2 - Klent beslutsfattande och saknade skärpa.

Bruno: 2 - Såg aldrig ut att riktigt komma igång.

Sancho: 1 - Klen, rädd, obeslutsam och ständigt förvånad över vart bollen tar vägen. Usel.

Martial: 2 - Klen insats. Såg gnällig och ointresserad ut.

Weghorst: 3 - Ett okej inhopp.

Garnacho: 3 - Hotade en del men fick inte riktigt till det.

McTominay: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Fred: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Ten Hag: 3 - Tre poäng.

Summering: United stod för vad som i slutändan nog bäst kan beskrivas som en professionell insats. Man kontrollerade matchbilden hyggligt, även om man hade en del problem att skapa chanser.

Defensivt såg det stabilt ut, men framåt så var det mestadels helt impotent. Samtliga offensiva spelare såg ut att vara ur slag. Om Sancho är allt sagt redan; Antonys beslutsfattande var uselt; Bruno såg ut att ha soppatorsk; Martial såg knappt intresserad ut.

Tre poäng innebar i varje fall att man tog ett kliv mot topp4 - tyvärr så innebar Liverpools sena kvittering mot Villa att det inte är avgjort än. United har en match mindre spelad och är tre poäng före Liverpool, men man har också betydligt sämre målskillnad, så man är tvungna att ta minst en poäng i de två kvarvarande hemmamatcherna mot Chelsea och Fulham, förutsatt att Liverpool vinner sin sista.

Härnäst så väntar som sagt Chelsea, på torsdag.

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

9 KOMMENTARER

  1. Ja, det är ganska träffsäkert. Ingen av våra andra offensiva spelare är lika intetsägande som Sancho. När andra av våra offensiva spelare har en dålig dag så märks de iallafall, och sätter prägel på matchen. Sancho kan man plocka bort och det gör ingen som helst skillnad för matchen. Jag har helt gett upp om honom nu. Dortmund körde lite äkta magi när de fick honom att se ut som en spelare, och blåste oss så in i vassen med den där transfersumman.

   2
   0
   1. Så du menar att Antony som gör exakt samma dribblingar, match efter match och kommer ingenvart. Rash som borrar ned huvudet och bara springer rakt in i allt, samt skjuter själviskt mest hela tiden, och Bruno som slår pass efter pass, skjuter skott efter skott upp i publiken, inte är lika intetsägande? Det finns en anledning till att United knappt kan göra fler än 1mål per match, gör de 2 är det ett smärre mirakel och Rash är i en av sina formtoppar då.
    Men visst, fortsätt ge Sancho 1 i betyg och de andra den fantasisiffra du vill.

    0
    0
    1. De är inte intetsägande, nej. När Rashford borrar ner huvudet och springer rakt igenom fem motståndare, eller saktar ner spelet till promenadtempo, då är han usel. Antony försöker och vågar försöka igen även när det misslyckas, och han gör nästan alltid ett solitt hemjobb. Bruno är Bruno, han tar risker och vågar försöka, och går från fantastisk till katastrofal. Men vad alla tre har gemensamt är att oavsett om de är i form eller ej, så märker man deras påverkan på matchen.

     Sancho? Han vågar oftast inte försöka, och om han får för sig att göra det en gång så misslyckas han och sen vågar han aldrig igen utan passar bakåt. Han är ständigt ett steg efter och ser förvånad ut när en boll hamnar i närheten av honom, och han har ingen som helst inverkan på matchen. Problemet är inte att han misslyckas med grejer så mycket som att han aldrig försöker grejer, och att han sen bara… driver runt. Matchen passerar honom som ingenting. Han har inte Antonys aggressivitet, Brunos kreativitet eller Rashfords fysik. Han mixar de sämsta sidorna av de övriga spelarna och lyckas bara med att inte alls fungera på den här nivån. Liam Miller och Gabriel Obertan hade mer inverkan på matcherna under sina tider i United (och nu snackar vi inte positiv inverkan, för de höll inte alls nivån och misslyckades med det mesta). Plockar du ut Sancho ur United så blir det exakt ingen skillnad, och det är det värsta.

     Sancho erbjuder mindre än vad Weghorst gör, och gör mindre skillnad på matchen än vad denn gör. Vad mer behöver egentligen sägas där?

     Utöver det så ja – offensiven är ett problem och ingen kommer upp i slag. Finns en anledning till att ingen av våra offensiva spelare fick godkänt idag, till exempel. Men det finns nivåer i att inte vara godkänd också, och jag ser minst i Sancho av alla de offensiva alternativ vi har. Han har sämst form och visar ingenting som indikerar att det kommer bli bättre. Mentalt är han inte en PL-spelare, till skillnad från andra (undantaget Martial som ser ut som en jäkla bortskämd gnällspik…).

     2
     0
     1. Förmodligen den mest korrekta kommentaren om Sancho som någonsin har uttalats. Välformulerat och detaljerat. Låt oss hoppas att Sancho ingår i en bytesaffär mot en spelare som faktiskt vill spela för United och INTE är en City produkt som hänger med huvudet för att han spela för den andra sidan av staden än den han ville.

      0
      0
 1. Ja du får tycka som du vill. Ogilla Sancho så mycket du orkar. Jag tycker bara ditt betygsättande känns oseriöst och egentligen helt meningslöst, att när 2 spelare är mer eller mindre lika dåliga/bra i en match, så får den ena ett sämre betyg för att du ogillar den personen mer än den andra.
  Det slutar bara med att man slutar läsa vad du skriver vilket är synd då du är duktig på det. Men det kanske du vill och det kanske du skiter i, vad vet jag?

  1
  0
  1. Så det enda du tog från min förklaring var att jag ogillar Sancho, och det är enda anledningen till att jag ger honom de betyg jag ger honom? Så, man kan inte tycka annorlunda än vad du gör annat än av djupt personliga orsaker, eller vad menar du?

   Som sagt, vad jag ser är att där andra faktiskt försöker och visar ambition eller potential, där visar Sancho ingenting. Antony och Rashford, särskilt ur form, tar brutala felbeslut när de försöker… Sancho, han tar inga beslut alls utan dräller tills bollen bara försvinner. Det är en enorm skillnad i det mentala och det ambitiösa. Om du bara vill dra bort det som ”du ogillar Sancho” som om jag bara bestämt mig för det av ingen anledning alls, då får det stå för dig.

   0
   0
   1. Vad är det du inte fattar? Det jag tog från det du skrev är att du inte är trovärdig som betygsättare, vilket många sagt förut till dig, men du verkar ignorera det. När du inte kan bedöma en spelare för den enskilda matchen tappar du mig, och jag kommer inte att läsa dina matchrapporter framöver då de inte känns trovärdiga, thats it!

    Och igen, du får tycka som du vill om alla spelare, jag håller inte med dig i det du skriver och så är det med den saken.

    0
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen