Matchrapport och spelarbetyg: Aston Villa vs Manchester United

Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United åkte till Villa Park och stod för en sedvanlig vändning och vann med 1-3, efter mål av Bruno (straff), Greenwood och Cavani.

United XI: Henderson – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (c), Shaw – McTominay, Fred – Greenwood, Bruno, Pogba – Rashford

United bänk: De Gea, Telles, Bailly, Tuanzebe, Williams, Mata, Matic, van de Beek, Cavani

Villa XI: Martinez – Cash, Konsa, Mings (c), Targett – Luiz, McGinn – Traoré, Barkley, El Ghazi – Watkins

Villa bänk: Heaton, Elmohamady, Hause, Nakmba, Chukwuemeka, Ramsey, Philogene-Bidace, Davis, Esley

Domare: Chris Kavanagh

Inför: Ole valde att möstra i stort sett starkaste elvan (möjligen undantaget Cavani), vilket indikerar att man förmodligen kommer rotera stenhårt mot Leicester. Jämfört med returen mot Roma så bänkades De Gea, Bailly, van de Beek och Cavani för Henderson, Lindelöf, McTominay och Rashford.

Första: United, i zebrakitet, tog hand om avsparken på Villa Park. United tog tag i taktpinnen från start och dominerade matchinledningen, även om de avslut man fick iväg inte direkt störde Martinez, som dock fick göra en drös räddningar.

I 16e minuten så sprang Rashford loss på en boll av Pogba, men hans passningsförsök till Bruno var sådär och Brunos avslut var inte ens nära att gå på mål. Villa jobbade sig dock in i matchen efter tjugominutersstrecket, och det gav utdelning i 24e då Traoré tog sig förbi Lindelöf, som försökte bryta men inte fick undan bollen, så ur dålig vinkel kunde Traoré dra till ett plötsligt skott som letade sig in i bortre krysset via ribbans undersida. 1-0 till hemmalaget. Dock inte första gången denna säsong United hamnat i underläge på bortaplan.

United fick främst iväg skott utifrån som Martinez stabilt kunde rädda. Watkins fick matchens första gula på tilläggstiden då han kom in sent mot Maguire, och strax därpå tvingade han fram en låg räddning av Henderson innan domare Kavanagh blåste av för pausvila. United behövde hitta skärpa i andra halvlek om man ville få med sig något här.

Andra: Inga byten gjordes i paus, så Villa satte igång spelet igen. I 48e minuten drog Pogba till ett skott från utanför straffområdet, men Mings lyckades täcka det till hörna. Två minuter senare så kontrade Villa och Barkley spelade fram El Ghazi som skickade iväg ett lågt skott som Henderson räddade - repriserna visade dock att Barkley var offside, så hade det blivit mål hade det knappast godkänts.

I 51a minuten så blev Pogba fälld av Luiz i straffområdet, och domare Kavanagh tvekade inte att peka på straffpunkten. Bruno stegade upp, väntade ut Martinez, och skickade iskallt in 1-1. Det tog knappt fem minuter till innan 1-2 också kom: Wan-Bissaka fick bollen ute till höger, tog sig framåt en bit, och spelade sen in den till Greenwood som vände bort Mings och skickade in bollen mellan Martinez och närmaste stolpen.

I 58e minuten blev det bråkigt mellan Konsa och Rashford i straffområdet, och både Mings och Bruno blev involverade, men trots lite knuffar så renderade inte situationen i några kort. Strax därpå fick Maguire iväg en nick på ett inlägg av Bruno, men bollen gick tätt utanför krysset.

Maguire fick en spark i huvudet när han försökte nicka lågt, men han kunde fotsätta utan behandling. Han lyckades också nickrensa bollen till hörna, på vilken United sen försökte kontra (Villa ville dock ha straff då Greenwood fick en boll på handen, men domare Kavanagh friade och VAR ingrep inte - avståndet från nick till arm var för litet, troligtvis) och fick ett bra läge, men Brunos passningsförsök var dåligt och hamnade i famnen på Martinez.

I 65e minuten kom matchens första byten då Cavani kom in för Greenwood, och Luiz fick lämna plats för Ramsey. Maguire åkte på gult kort i 67e för att ha dragit i Watkins, och på frisparken som följde så hamnade bollen till slut hos Targett, men Cavani stod för en bra nickrensning på dennes farliga inlägg. Både Bruno och Rashford blev sittande efter en Villahörna - Bruno för att ha fått Mings arm över örat, och Rashford för att han landat sådär efter en nickduell - båda såg ut att kunna fortsätta utan någon behandling dock. Maguire blev sittande i 73e efter att El Ghazi fallit på honom, och han behövde behandling då han såg ut att ha ont i vristen. Maguire försökte fortsätta, men blev snart sittande igen och kunde inte fortsätta. Hoppas verkligen att han inte blir borta. Villa satsade på att göra ett dubbelbyte - Barkley klev av för Davis, och El Ghazi fick lämna plats för Wesley. Maguire ersattes av Bailly.

McGinn fick syna ostskivan för en fällning i 79e. United försökte kontra efter en hörna i 82a, men Rashford, efter att ha brutit in i mitten, sumpade det med ett väldigt svagt försök att passa till Cavani, vilket fastnade på en försvarare. Åt andra hållet så stod Wan-Bissaka för en bra brytning när Davis la upp bollen till ett skottläge för Watkins.

I 86e minuten plockades Bruno av för Matic. Minuten därpå kom 1-3 då Fred spelade ut bollen till Rashford, som slog ett väl avvägt inlägg in framför mål där Cavani satte huvudet till och riktade in bollen i mål.

I 89e minuten så föll Watkins i straffområdet då han försökte nå en boll i duell med Henderson. Henderson såg ut att dra sig tillbaka, och domare Kavanagh halade upp gult kort åt Watkins för filmning. Vilket var hans andra gula, och därmed rött.

Mycket mer hände inte innan domare Kavanagh blåste av matchen, och United stod som vinnare. För tionde gången den här säsongen efter att ha hamnat i underläge, dessutom.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -∞: Dags att gå i pension.

Henderson: 3 - Solid insats.

Wan-Bissaka: 4 - Bra åt båda håll idag, passade fram Pogba som fixade straffen och assisterade Greenwood. Stod dessutom för en viktig brytning mot Watkins.

Lindelöf: 2 - Hade en del svagare ingripanden idag, t.ex. vid baklängesmålet. Hade lite problem fysiskt mot Villas offensiva spelare.

Maguire: 3 - Solid fram tills han klev av skadad. Blir förhoppningsvis inte borta länge.

Shaw: 4 - Bra åt båda håll på sin kant.

McTominay: 2 - Väldigt anonym insats, matchen bara gled förbi honom, och han borde ha rensat vid baklängesmålet.

Fred: 3 - Solid insats på mittfältet, hans framåtpassningar var bra idag.

Greenwood: 4 - Satte ett mål fint, och i övrigt var han helt okej, även om det var lite blanda och ge.

Bruno: 3 - Drev på laget bra men spelet med boll var lite sådär, en hel del felpassningar. Satte en straff säkert.

Pogba: 4 - Slarvig i första, bättre i andra. Fixade straffen, och såg i överlag bättre ut framåt i banan.

Rashford: 3 - Fin assist till Cavanis mål. I övrigt så hade han problem med sistatouchen och beslutsfattandet, även om han var inblandad i en del.

Cavani: 4 - Hoppade in och satte spiken i kistan.

Bailly: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matic: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 4 - Det går inte att komma ifrån att Oles United är ett lag med karaktär som ofta vänder underlägen.

Summering: United åkte till Villa Park, hamnade i underläge, vände och vann. Ganska typiskt händelseförlopp för United denna säsong, då man nu vunnit 31p från underläge under säsongen. Villa var periodvis farliga, men United var det bättre laget större delen av matchen - i första halvlek var det sistatouchen och skärpan som inte höll.

I andra halvlek så fick man tidigt luft under vingarna efter att Luiz gett bort en straff, vilken Bruno förvaltade. När man strax därpå tog ledningen också så gick luften ur Villa, även om de inte vek ner sig. Inbytte Cavani (som nu delar Uniteds rekord för antal mål från inhopp i PL med Chicharito och Solskjaer) satte spiken i kistan med sitt nickmål, varefter Watkins, som salt i såren för Villa, blev utvisad efter två gula.

United är bra nära att säkra topp4 även matematiskt. Nu väntar ju hur som helst nästan ingen vila alls innan man tar emot Leicester hemma på Old Trafford, i en match där man lär (vara tvugna) att rotera friskt.