post image

Matchrapport: Manchester United v Arsenal

Skriven av: admin
Publicerad 2019-10-02
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United och Arsenal fick nöja sig med varsinn poäng i en trög match på Old Trafford...

United XI: De Gea - Young (c), Lindelöf, Maguire, Tuanzebe - McTominay, Pogba - Pereira, Lingard, James - Rashford
United bänk: Romero, Rojo, Williams, Fred, Mata, Matic, Greenwood
Arsenal XI: Leno - Chambers, Sokratis, Luiz, Kolasinac - Torreira, Xhaka (c), Guendouzi - Pepe, Aubameyang, Saka
Arsenal bänk: Martinez, Martinelli, Holding, Maitland-Niles, Nelson, Willock, Ceballos
Domare: Kevin Friend
Inför: Från Rochdale-matchen var bara Tuanzebe, Pogba, Pereira och Lingard kvar i elvan. Wan-Bissaka sällade sig till de övriga i sjukstugan och missade matchen pga sjukdom. Jones, Martial och Shaw saknades, men Pogba och Rashford kom till spel efter att ha varit tveksamma.
Första: I ösregnet på Old Trafford så var det bortalaget, i gula tröjor, som sparkade igång matchen. Redan efter tio minuters spel fick Chambers matchens första gula kort då han fällde James. United kontrollerade spelet men såg rätt fantasilösa ut. Rashford fick gult i 27e minuten då han satsade in med dobbarna före mot Sokratis. Han fick nog vara glad att han knappt träffade, för med dobbarna före och sträckt ben hade kulören varit en annan vid en ren träff. I 29e minuten kom det äntligen ett läge då Pereira tog sig framåt och från straffområdeslinjen lyckades dra iväg ett avslut som Leno med visst besvär räddade. I 32a minuten så åkte Pereira på gult kort för en kapning på Guendouzi, och McTominay fick vara glad att han inte fick gult för en fällning strax innan. I 37e minuten blev Pepe och McTominay liggande efter en kollision, men efter lite behandling kunde båda fortsätta. Young fick syna ostskivan i 41a när han kom in sent och hårt mot Guendouzi. United fick i 43e minuten ett klockrent läge då Pogba stal bollen av Guendouzi på mittplan och spelade loss Rashford i djupet, men denne blev upphunnen av Sokratis och schabblade till avslutet totalt. Minuten därpå fick Arsenal ett läge efter att Pereira halkat och gett Saka ett läge, och denne utmanade De Gea med ett lågt skott som denne enhandstippade åt sidan. Returen fick Guendouzi som avslutade lågt ur dåligt läge, och De Gea lyckades vid stolpen rädda till hörna. I 45e minuten sprack målnollan då United kontrade - James passning touchade Guendouzi så att Rashford inte kunde avsluta, men denne spelade tillbaka bollen snett inåt där McTominay tog emot den vid straffområdeslinjen och placerade in 1-0 i krysset, bakom en fastfrusen Leno som inte haft en chans ändå. Xhaka fick vara glad att han inte fick något kort för att ha fällt Lingard i kontringen. När domare Friend blåste av halvleken så satt United i ledning, trots att det mestadels varit en fantasilös halvlek av båda lagen.
Andra: Till andra halvlek gjordes inga byten. Till andra halvlek kom Arsenal ut piggare och tog inledningsvis tag i taktpinnen. United ropade på straff när Kolasinac fick bollen på armen i straffområdet i 54e minuten, men domare Friend friade, och VAR höll tydligen med. Redan i 55e minuten fick Torreria kliva av för Ceballos. I 59e minuten så hade Aubameyang en boll inne efter att ha smitit igenom, efter att Tuanzebe felpassat, och lobbat över De Gea. Inledningsvis flaggade linjedomaren för offside, men repriserna visade en klar onside då Maguire var alldeles för långt ner, och det godkändes efter VAR-granskning. 1-1. Pogba skruvade i 64e minuten ett skott tätt utanför bortre. Lingard fick gult i 68e för att ha fällt Guendouzi. Minuten därpå så nickade McTominay över på en hörna med en kraftfull nick. Maguire visade upp en fin fot när han i 73e minuten drog iväg ett högt skott som Leno tvingades tippa över. Minuten därpå kom ett dubbelbyte då Fred kom in för Lingard och Pereira fick lämna plats för Greenwood. Arsenal tog av Pepe för Nelson. Xhaka fick gult kort i 77e minuten då han fällde Greenwood. Saka fick lämna plats för Willock i 79e. United fick i 90e minuten en frispark precis utanför straffområdet efter att Luiz blockerat McTominay. Frisparken tog Rashford och skruvade mot samma hörn som Leno stod i, och tysken enhandsräddade bort bollen. När domare Friend blåste av för full tid fick lagen dela på poängen. Déjà vu.
Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, -∞: Dags att gå i pension.
De Gea: 3 - Stod för en bra dubbelräddnings och kan inte lastas för målet.
Young: 1 - Såg riktigt vilsen ut som högerback och såg mest ut att få panik om nån kom i närheten. Tveksamt om någon av hans långbollar hittade en lagkamrat.
Lindelöf: 3 - Var okej, även om han nog hade kunnat göra bättre vid målet. Hade ett par tillfällen till där han såg darrig ut men stängde samtidigt ner Aubameyang bra vid ett par tillfällen. Säkerspelar däremot extremt med boll och ser inte ett dugg bättre ut än Smalling/Jones/Bailly/Rojo med den.
Maguire: 3 - Genomgående en solid insats. Upphävde offsiden vid målet men han var tvungen att vara där nere för att ge Tuanzebe passningsalternativ. Drev framåt med boll en del och var den spelförande av mittbackarna.
Tuanzebe: 2 - Var okej, men slog en usel felpass som kostade två poäng. Men varför spelades han, en högerfotad mittback, som högerback istället för vänsterback? Positionsspelet blev exempelvis därefter.
McTominay: 4 - Bäst i United idag. Kämpade på mitten, drev på och gjorde ett fint mål.
Pogba: 2 - Ett par bra passningar, men såg sen ut att ha det tungt. Var han ens i form att starta (med tanke på att han var tveksam pga skada)?
Pereira: 3 - Hade några bra glimtar, och kämpade hårt hela matchen. Kanske generöst med godkänt då han ändå försvann ur matchen i perioder, men han får det.
Lingard: 0 - Nere i en avgrundsdjup formsvacka och tillförde precis ingenting. Dags för bänken.
James: 4 - Kanske var det så att James stal Lingards rörelse utan boll. För just nu är han den ende som bidrar med sådan. Hotade med löpningar och jobbade hårt över hela planen. Behöver förbättra inläggen också (även om man kan debattera värdet av det när vi aldrig har nån i boxen).
Rashford: 1 - Fortfarande ur form. Assisterade McTominays mål, men i övrigt var det felbeslut och ineffektivitet.
Greenwood: 2 - Rörde knappt bollen.
Fred: 2 - Lyckades inte sätta nån prägel på matchen.
Solskjaer: 2 - Väldigt många frågetecken kring taktiken, laguttagningen och halvtidssnacket.
Summering: Okej första halvlek (om än inte övertygande), 1-0 i paus. Kass andra halvlek (där man sänkte sig jämfört med första), 1-1 vid full tid. Har ni hört den här förut? För jag fick en jäkla känsla av déjà vu av att skriva den iallafall. Man måste verkligen undra varför United har så absurt svårt att prestera i två halvlekar i en match.
United kontrollerade i mångt och mycket en fantasilös och ineffektiv första halvlek där McTominays långskott var skillnaden mellan lagen. Att man spelade Tuanzebe, som bara gjort enstaka matcher som högerback tidigare, som vänsterback, samtidigt som en erfaren vänsterback i Young spelades till höger, är något jag verkligen skulle vilja veta hur Solskjaer tänkte med. För Young var om möjligt ännu sämre till höger än Tuanzebe såg obekväm ut till vänster. Det var också en felpass av Tuanzebe i trängt läge som ledde till kvitteringen. Den ligger på tränaren (Maguire kan inte lastas för baklängesmålet, och Lindelöf kan bara få lite ovett för det).
Att han dessutom envisas med en Lingard som verkligen inte har ett korn av något som kan likna form längre rör också upp frågetecken. Varken Pogba eller Rashford såg dessutom redo ut efter de skador som gjorde dem tveksamma.
De enda två riktiga ljuspunkterna i Uniteds match var McTominay och James.
Matchen i överlag var ungefär League One-kvalitet.
Av motståndarna så var det framförallt innermittfältaren Guendouzi som imponerade med sin attityd, kampvilja och förmåga att få motståndare att dra på sig gula kort.
I och med resultatet så parkerar Arsenal på fjärde plats och United på tionde plats, och inget av lagen ser ut som om de bör kunna ta en topp4-placering.
Härnäst för United väntar en bortamatch mot AZ i Europa League på torsdag, innan man på söndagen möter Newcastle borta i ligan, en match man verkligen måste vinna med tanke på hur Newcastle krisar.

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen