Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Uniteds damer fick sig en baksmälla när det nya året kickade igång, då man oväntat föll med 0-1 hemma på Leigh Sports Village mot Bristol City, efter att ex-United-anfallaren Ebony Salmon (bilden) gjort matchens enda mål, och United prickat både ribban och stolpen.

United XI: Earps – A.Turner, McManus, M.Turner, Harris – Ladd, Zelem (c), Groenen – Hanson, James, Galton

United bänk: Ramsey, Ökvist, Toone, Sigsworth, Arnot, Ross, Smith

Manager: Casey Stoney

Bristol XI: Baggaley – Dykes (c), Sargeant, Matthews, Evans, Pattinson – Daniels, Wilson, Chance, Wellings – Salmon

Bristol bänk: Cumings, van der Linden, Collis, Robinson, Hughes

Manager: Tanya Oxtoby

Domare: Lucy Oliver

Första: Avsparken på Leigh Sports Village togs omhand av hemmalaget, och man visade offensiva ambitioner direkt. Det första särskilt farliga läget kom efter en hörna i 10e minuten då Galtons inlägg styrdes på en täckande fot och nästan ställde Baggaley som fick tippa ut det mitt i boxen, där försvaret kunde rensa.

Hanson skickade i 16e minuten in ett inlägg framför mål som samtliga i boxen missbedömde, vilket gjorde att det bara letade sig ut till inspark bortom stolpen. Bristol hade sina kontringsförsök, vilka alla fann ex-United-spelaren Salmon till slut, dock utan att hon riktigt kunde ta sig förbi Uniteds försvar, annat än ett lamt skott som Earps inte hade minsta problem att plocka upp.

United såg något rostiga ut i speluppbyggnaden, och matchen innehöll mycket kamp på mitten, även om allt tog plats på Bristols planhalva. James skickade i 25e minuten ett lågt skott i famnen på Baggaley, som var nära att tappa det mellan benen in i mål, men lyckades undvika att göra den tavlan.

När målnollan slutligen spräcktes så var det Salmon som gav gästerna ledningen - hon fick bollen av Daniels på kanten, med McManus i ryggen, men lyckades skapa sig lite yta och sen dra förbi McManus i en löpduell in i straffområdet där hon sen kunde placera in 0-1 under Earps.

I 37e minuten kom matchens första gula kort då James och Evans båda fick gult kort efter att ha knuffats lite. Strax därpå fick Baggaley skopa upp ett lågt skott av James. Det blev ett litet spelavbrott en stund efter då två Bristol-spelare blev liggande och behövde behandling efter tacklingar. I 43e minuten så skickade Ladd ett placerat skott tätt över efter lite trassel i straffområdet. Precis därpå tvingades Wilson, som var en av de två som blivit liggande efter tacklingarna, att kasta in handduken, och hon ersattes av Hughes.

En felpassning var nära att ge Bristol ett klockrent läge på tilläggstiden, men Ladd lyckades avstyra det hela. När domare Oliver blåste av för pausvila så var Salmons mål skillnaden mellan lagen, och United behövde rycka upp sig i andra, för detta var både slarvigt och ringrostigt.

Andra: Till andra halvlek så gjorde Stoney en ändring: Hanson fick lämna plats för Arnot. Harris fick tämligen omgående till ett skott som Baggaley inte hade några större problem med, innan en Bristol-spelare blev liggande efter någon smäll mot huvudet, men hon kunde fortsätta.

United skapade lite oreda kring Bristols box men hade samtidigt svårt att skapa rena chanser, bl.a. för att man sällan hade spelare i boxen också. I 59e blev Wellings liggande efter att ha gjort sig illa när Ladd blockerade ett skott. I samma veva fick James lämna plats för Sigsworth.

En misslyckad utboxning av Baggaley gav A.Turner ett halvvolleyläge, men hon var felvänd och skickade den högt över. United fick dock svårare och svårare att etablera tryck och chanserna uteblev allt eftersom klockan tickade ner.

Zelem fick i 72a lämna plats för Toone. I 78e minuten drog Galton ett hårt skott över, innan Sargeant blev sittande skadad (för att slösa tid, sannolikt). Salmon fick lämna plats för Robinson i samma veva. I 82a minuten borde kvitteringen ha kommit då Galton spelade en djupledspass till Groenen som försökte placera in ett skott förbi Baggaley, som dock parerade. Men bollen damp ner mitt framför Arnot som inte ens en meter från mållinjen satte bollen i... ribba och ut. Yikes.

Galton skickade ett avslut på mål som Baggaley kunde parera i 86e. United belägrade Bristols straffområde men hade fortsatt svårt att få till bra avslut. Toone gick på skott utifrån i 88e och tvingade fram en bra enhandsräddning av Baggaley vid krysset. Harris fick gult för att ha stoppat en kontring minuten därpå. Groenen sprang sig loss på en djupledsboll i 92a och skickade ett avslut mot mål, men fick se det slinka tätt utanför bortre stolpen.

Både Toone och Chance fick gult kort i femte tilläggsminuten, innan Toone skarvade ett inlägg mot mål, men hon träffade insidan av stolpen och ut. När domare Oliver blåste av för full tid så stod Bristol som vinnare, inte helt oförtjänt, men United skapade ändå tillräckligt för att vinna, utan att ha marginalerna med sig. Spelmässigt så hade man kanske inte heller gjort sig förtjänta av något.

Oxtoby utmanövrerade Stoney taktiskt, och Bristols kollektiva försvarsspel imponerade. Bäst på planen var ändå målskytten Ebony Salmon, som ställde till med oreda i Unitedförsvaret varje gång hon fick bollen. Uniteds wingers lyckades inte skapa tillräckligt, och innermittfältet utgjorde inget hot. Dessutom var James rätt "off it" den här matchen, så allt som allt hade man problem över hela planen.