Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United tog emot Watford hemma på Old Trafford mitt emellan de två matcherna mot Club Brugge i Europa League-slutspelet, och trots en hyfsat jämn batalj så kunde man plocka en säker vinst tack vare mål av Bruno (straff), Martial och Greenwood, vilket också innebar att man klev tillbaka till femteplatsen och hängde på Chelsea.

United XI: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – Fred, Matic – Greenwood, Bruno, James – Martial

United bänk: Romero, Bailly, Williams, McTominay, Chong, Mata, Ighalo

Watford XI: Foster – Dawson, Kabasele, Cathcart, Masina – Capoue, Hughes – Pereyra, Doucouré, Deuloufeu – Deeney

Watford bänk: Gomes, Mariappa, Cleverley, Welbeck, Chalobah, Gray, Sarr

Domare: Martin Atkinson

Inför: Återigen så blev det sex ändringar från senast, mot Brugge; Lindelöf, Maguire, Shaw, Martial och Matic var de som blev kvar i elvan, då man skiftade tillbaka till 4-2-3-1 också. Glädjande var att McTominay var tillbaka på bänken också. Såväl Lingard och Pereira fick finna sig i att stå utanför truppen.

Första: Watford sparkade igång matchen på Old Trafford, och inledde piggast de första fem minuterna också, även om United med lite möda kunde hålla dem ifrån att testa De Gea. Greenwood skickade ett skott rakt i famnen på Foster efter tio minuters spel.

Watford fick ett gyllene läge i 13e då Deuloufeu spelade fram Doucoure precis framför mål - han stördes av försvaret nog att han inte fick iväg ett avslut utan istället styrdes ner till kortlinjen, där han sen försökte slå bollen förbi en täckande De Gea utan framgång, och fick se bollen gå i burgaveln istället.

Mycket manövrerande och få chanser var den ton som satts på Old Trafford, där solen tittade fram litegrann. United såg rätt porösa ut när Watford försökte ta sig framåt, men inte tillräckligt för att de skulle komma igenom. Samtidigt så kom inte United heller igenom Watford särskilt väl, utan fick nöja sig med att pröva avslut utifrån, utan framgång.

Doucouré satte De Gea på prov när han drev fram och drog ett avslut mot främre stolpen som De Gea tvingades enhandsrädda till hörna. Fred fick ett fint skottläge i 38e, men brände bollen rätt över.

I 40e minuten tog sig Bruno fram, petade bollen förbi Foster, och föll. Domare Atkinson pekade direkt på straffpunkten. Bruno klev själv upp och tog straffen och rullade säkert in den till 1-0 med ett aslöjligt hoppande när han sprang upp.

En dålig passning lät Martial sno bollen i 45e minuten och ta sig framåt, där han kunde spela fram Bruno, fast passningen var inte klockren, som dock misslyckades med sitt avslut och skickade det utanför bortre.

När domare Atkinson blåste av för pausvila så var straffmålet skillnaden mellan lagen, i en ganska jämn men chansfattig första halvlek.

Andra: United sparkade igång andra halvlek utan att endera laget gjort några byten. Kvitteringen kom i 52a minuten då en hörna gick på Dawson och i stolpen efter att Bruno och Lindelöf missat att nicka undan (Bruno lyckades bara nudda den), där den damp ner framför Deeney som kunde peta in bollen i mål. Dock så dömdes det bort av VAR då bollen gick på Dawsons arm.

Martial utökade istället till 2-0 i 58e med en riktig pärla: han fick bollen av Bruno i djupet (såg offside ut, men det kom ingen reaktion från någonstans), avslutade på Foster men dennes räddning kom rakt tillbaka till Martial, och han vände bort Capoue totalt och lobbade retfullt in bollen över Foster. Riktigt snyggt!

Greenwood fick se ett lågt avslut fotpareras av Foster i 65e. Cathcart fick två minuter senare matchens första gula kort då han fällde Martial bakifrån. Maguire sumpade strax därpå ett fritt nickläge på Brunos inlägg, då han inte ens fick bollen på mål. Watford gjorde sen matchens första byte, då Sarr kom in för Pereyra.

Båda lagen var nära att skapa ytterligare chanser men fick se försvarare bryta fint. 3-0 kom i 75e minuten, då Greenwood avancerade framåt med bollen, passade ut till Bruno som gav tillbaka den, och Greenwood drog ett avslut via ett försvararben och ribban in. Som målfirande blev han liggande med lite kramp, såg det ut som. Deeney fick strax därpå lämna plats för skadedrabbade Unitedprodukten Danny Welbeck.

Solskjaer gjorde ett trippelbyte i 79e: Fred klev av för McTominay, Greenwood för Chong, och Martial lämnade plats för Ighalo. Watford satte in ytterligare en Unitedprodukt då Doucouré plockades av för Cleverley.

Ighalo kom nära att utöka redan efter ett par minuter då Masina drog till en usel bakåtnick - Ighalo lyckades runda Foster men Masina hann tillbaka och kunde blockera Ighalos avslut ur dålig vinkel till hörna.

De Gea fick göra en rutinräddning när en frispark drogs rakt på mål. Chong fick ett bra läge framspelad av Matic i 89e, men hans placerade avslut gick utanför bortre stolpen. När domare Atkinson till slut blåste av tillställningen så stod United som klara vinnare, i en relativt jämn match som kunde ha gått helt annorlunda om Deeneys mål fått stå.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, -∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 - Hade väldigt lite att göra men fick iallafall hålla nollan.

Wan-Bissaka: 3 - Godkänd, varken mer eller mindre.

Lindelöf: 3 - Stod för en okej insats.

Maguire: Såg lite skakig ut i inledningen men stod sen för en acceptabel insats.

Shaw: 4 - Stark defensiv insats, även om det kunde hända mer framåt.

Fred: 3 - Såg inte ut att komma riktigt rätt in i det och tappade boll en del. Godkänd, om än knappt.

Matic: 3 - Fick tid på sig med bollen och levererade en del fina passningar.

Greenwood: 4 - Hade stundtals svårt att involvera sig själv i spelet, men när han fick bollen i närheten av boxen eller själv kunde ta fram bollen till boxen så blev det alltid farligt. Gjorde ett snyggt mål.

Bruno: 5 - Mål på en straff han fixade själv, en assist, flertalet öppnande passningar. Kreativ och hårdjobbande. Såg redan komfortabel ut med allt Watford kunde kasta mot honom. Har redan gjort sig till spindeln i nätet för Uniteds offensiva spel.

James: 3 - Bättre än i många matcher på sistone, såg till att involvera sig och hotade en del. Beslutsfattandet kan behöva uppas något dock, men nu pekar det åt rätt håll efter en formsvacka.

Martial: 4 - Blandade och gav lite i spelet men målet han gjorde var en riktig pärla, vilket ger ett extra plus.

McTominay: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Chong: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Ighalo: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 4 - Plockade en bra elva för matchen.

Summering: Även om Watford såg pigga ut i inledningen så kom de inte fram särskilt bra, även om Uniteds försvar såg lite väl passivt ut stundtals. United visade iallafall ibland upp en hyfsad offensiv, särskilt när man kunde vara lite mer bekväma efter att Bruno fixat och satt en straff.

Vilket sen följdes upp med ett riktigt snyggt mål av Martial där han gjorde bort både Capoue och Foster, och ett (nästan) solomål av rang av Greenwood. Watford hade å andra sidan svårt att skapa särskilt mycket, även om allt kunnat gå annorlunda om inte VAR hade dömt bort Deeneys tidiga mål i andra halvleken.

Framförallt Bruno övertygade för United, där de tre offensiva spelarna runt honom blandade och gav. Fred hade en, med tanke på hans form, sällsynt ofokuserad insats och förtjänade att bli utbytt. Glädjande var dock att McTominay återvände efter skada!

United hanterade den här matchen bra, inklämd som den var i dubbelmötet mot Club Brugge, där man spelar returen hemma på Old Trafford nu på torsdag.

I och med vinsten, och övriga resultat, så klättrade United upp på femteplatsen, där man nu har blott tre poäng upp till Chelsea på fjärdeplatsen. Dock skuggar Spurs, SheffU, Wolves och möjligen Everton inom två poäng bakom.

På tal om Everton så lyckades Uniteds damer komma undan med hjärtat i halsgropen borta på Walton Park, där man tappade en 0-3-ledning till 2-3, bl.a. genom ett riktigt slumpmål av Lucy Graham. Men man lyckades hålla undan och Leah Galtons två mål och Ella Toones enda räckte för att plocka alla tre poängen, vilket gör att man klänger sig fast vid fjärdeplatsen, i konkurrens med Reading, Spurs och just Everton.