post image

Manchester United vs Rochdale

Skriven av: admin
Publicerad 2019-09-25
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United behövde straffar för att betvinga Rochdale efter en rätt usel offensiv insats...

United XI: Romero - Wan-Bissaka, Jones, Tuanzebe (c), Rojo - Fred, Pogba - Pereira, Lingard, Chong - Greenwood

United bänk: Grant, Lindelöf, B.Williams, Garner, Mata, McTominay, James

Rochdale XI: 25 Sanchez - 41 Matheson, 28 Morley, 4 McNulty, 3 Norrington-Davies - 8 MJ.Williams, 14 Rathbone, 10 Camps, 7 Dooley, 13 Keohane - 40 Henderson (c)

Rochdale bänk: 12 Lynch, 20 Ryan, 43 Thomas, 37 Tavares, 35 Bradley, 9 Andrew, 18 Wilbraham

Domare: John Brooks (Championship-domare)

Inför: Det blev precis som väntat, återigen, hela nio ändringar från ligamatchen. Wan-Bissaka och Pereira var de två som blev kvar. Pogba var nu tillbaka efter en skada, och Greenwood fick äntligen starta på topp. Williams var för första gången med på bänken i a-laget. Dalot, Gomes (förhoppningsvis tillbaka mot Alkmaar) och Rashford (förhoppningsvis tillbaka före nästa landslagsuppehåll) missade pga skada. Tuanzebe fick bära kaptensbindeln, sannolikt för att han växte upp i just Rochdale. Rochdale startade med 16-årige Matheson på högerbacken.

Första: Matchinledningen bestod mestadels av spel på mittplan och onödiga bolltapp av United överallt (främst Fred, Pereira och Chong). Pogba drog ett skott över efter kvarten spelad, det var närmast dittills. I 26e minuten så fick Rojo iväg en nick i bra läge, men han skickade den utanför. I 34e minuten sprang sig Pogba loss på ett inlägg av Greenwood och nickade bollen tätt över. Pogba och Lingard lyckades bryta ett par Rochdale-passningar i 39e och frispelade Greenwood, som dock inte hade snabbheten att springa sig helt fri, men han fick iväg ett avslut som Sanchez kunde parera åt sidan. I 43e minuten så fick Lingard iväg en nick på Wan-Bissakas inlägg, men den gick tätt över och landade på nättaket. När domare Brooks blåste av för pausvila var det en riktigt trög första halvlek som var till ända, och det var fortfarande mållöst. United hade dominerat bollinnehavet men knappt skapat nåt. Greenwood och Rojo var i princip de enda som såg godkända ut.

Andra: Till andra halvlek byttes Brandon Williams in för Jones, och fick därmed göra sin a-lagsdebut. Rojo flyttade därmed in som mittback. Norrington-Davies blev liggande i 47e efter att ha fått en smäll i ansiktet av Chong vid en brytning. Rochdale kom i 53e minuten nära att ta ledningen då ett inspel av Rathbone fann Camps mitt i boxen som riktade den mot mål, men Wan-Bissaka hade visat fin speluppfattning och var på linjen och kunde rädda bollen genom att skjuta den upp över mål. I 60e minuten fick Chong lämna plats för James. James petade omgående fram Greenwood till ett läge, och denne fick iväg ett skott som tvingade Sanchez parera till hörna. I 68e minuten sprack till slut målnollan, och det var Greenwood som spräckte den. Han tog emot en kort passning av Lingard i straffområdet, bytte fot och skickade in bollen förbi Sanchez till 1-0. Williams åkte i 72a minuten på gult kort då han halkade och tacklade omkull Matheson hårt och sent. Wilbraham kom in för Dooley i 75e. Ledningen höll inte ens i tio minuter, innan Rathbone tog sig fram till höger och drog till ett högt inlägg som av nån anledning damp ner på en tom yta vid bortre stolpen där 16-åringen Matheson tagit sig loss från Pereira och volleyskjutit in 1-1 bakom en chanslös Romero. Rathbone plockades av för Andrew i 81a. I 85e så plockades Lingard av för Mata. Minuten därpå kombinerade Pogba och Mata för att få loss James till vänster i straffområdet, men hans inlägg snett inåt fick vänta ända till Wan-Bissaka med att avslutas, och ytterbacken lyckades inte få bollen på mål. Sanchez tvingades till en räddning nere vid stolpen i 88e, och strax därpå byttes Matheson ut för Ryan... trodde man, men det såg ut att avbrytas då Henderson blev liggande, av oklar anledning. Efter ett par minuter blev det därmed Henderson som klev av för Ryan, till synes pga någonting med baksida lår. Fjärdedomaren visade upp skylten, och det var 6 minuters tilläggstid. Pereira drog i 95e minuten iväg ett skott som Sanchez kunde parera. När domare Brooks blåste av för full tid var det en rätt deprimerande andra halvlek som var till ända. 31-5 i skott, 8-2 i skott på mål, 65-35 i bollinnehav. Och per Carabao-Cup-reglerna så var det därmed dags för straffar.

Mata stegade upp för att ta den första straffen, och han placerade säkert in 1-0.

Andrew tog Rochdales första, och han drog iväg en låg straff som Romero var på men inte kunde hålla ute, så 1-1.

Pereira tog hand om Uniteds andra, och han skickade in 2-1 utan problem.

Keohane klev upp för Rochdales andra, och han skickade en låg och lös straff mot ena stolpen, där Romero var med bra och kunde rädda. 2-1.

Fred klev upp för Uniteds tredje och sköt in en låg straff intill stolpen där Sanchez inte nådde. 3-1.

Morley höll hoppet levande för Rochdale med en iskall straff då Romero gick åt fel håll. 3-2.

Greenwood stegade upp för den fjärde, väntade ut Sanchez och placerade in 4-2 i motsatt hörn.

Wilbraham kopierade Morleys straff med samma resultat. 4-3.

James stegade upp för Uniteds femte straff, och med en kort ansats så sköt han in 5-3 bredvid en Sanchez som inte alls såg beredd ut.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, -∞: Dags att gå i pension.

Romero: 3 - Hade i stort sett ingenting att göra under matchen, och räddade en straff och var nära på en annan.

Wan-Bissaka: 3 - Var mestadels okej defensivt och räddade en boll på linjen. Offensivt såg det trögare ut dock.

Tuanzebe: 3 - Trygg och solid insats men sattes inte på prov.

Jones: 2 - Såg skakig ut den halvlek han spelade, och byttes ut i paus. Skadad? Ingen skulle bli förvånad iallafall.

Rojo: 3 - Det händer mycket när Rojo spelar, även om det mesta av det inte kvalar in som positivt (sjuttioelva långskott högt över t.ex.). Men han får plus här, och därmed godkänt, eftersom han är en av få som visar genuin vilja och ambition, även om det brister i utförandet.

Fred: 2 - Blandade och gav ganska rejält. Bra energi, ett par hyfsade passningar... men många felpassningar och bolltapp.

Pogba: 1 - Hade några okej passningar och en nick i bra läge, men i övrigt var han osynlig, trög och verkade knappt vara med i matchen. Visserligen precis tillbaka från skada, men herregud...

Pereira: 1 - Hade några bra passningar, men i överlag oerhört ineffektiv. Spetsegenskaperna är fortfarande efterlysta på mjölkpaketen. Släppte oförklarligt Matheson vid baklängesmålet.

Lingard: 1 - Noterades för en assist på Greenwoods mål. I övrigt så var han orörligare än normalt och såg knappt ut att vilja springa utan boll. Och om Lingard inte springer utan boll bidrar han med precis ingenting.

Chong: 1 - Kom ingenstans mot en 16årig högerback. Argumentet att han behöver lån för seniorfotboll blir starkare för varje match.

Greenwood: 3 - Glimtade till bitvis men hade också bitvis svårt att komma in i matchen. Klart godkänd dock, med ett bra mål och en säker straff.

Williams: 3 - Positiv insats på vänsterbacken där han var något så ovanligt som en ytterback som ständigt överlappade, vilket såg ut att förvirra lagkamraterna. Det var dock hans yta som var helt tom vid baklängesmålet.

James: 3 - Adderade snabbhet till Uniteds offensiv och låg bakom Greenwoods mål.

Mata: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 2 - Visserligen en vinst, men att ställa ut ett såhär offensivt förvirrat lag som behövde straffar för att ta sig förbi ett Rochdale som huserar i botten av League One... nej.

Summering: United hade bollen och sköt med ungefär samma träffsäkerhet som en antik shotgun på sniperdistans. Ineffektiviteten var förödande och man hade enorma problem att skapa nånting av kvalitet mot Rochdale, som huserar i botten av League One, och som med i princip sina två enda anfall gjorde ett mål och fick en boll rensad på linjen. Uniteds offensiv var fantasilös, i total avsaknad av rörelse där t.o.m. Lingard såg stillastående ut, samtidigt som inte klarade av att ta sin gubbe 1-vs-1 och vinna, vilket för exempelvis Chong inte var någon höjdare då Rochdale satt en 16åring på högerbacken. Uniteds mittfält såg dessutom lojt ut och var väldigt långsamma på att spela bollen annat än i sidled. Ljuspunkterna, som det är, var framförallt Greenwood som gjorde ett fint mål och skapade ett par chanser. I övrigt såg det trögt ut, och det var främst försvarare som lyckades få godkänt, mest i egenskap av att inte ha satts på prov...

Rochdale stod förvisso för en bra kämpainsats och de såg organiserade ut, men att United behövde straffar, på HEMMAPLAN, är inte godkänt. Som salt i såren, direkt efter matchen, så lottades man till en bortamatch mot Chelsea i nästa omgång. Ett Chelsea som massakrerade League Two-laget Grimsby Town med 7-1. Den matchen spelas dock i slutet av Oktober.

Härnäst för Uniteds del väntar en hemmamatch mot Arsenal på måndag, och där krävs betydligt bättre än detta om man vill få med sig nånting.

Kommentarer till artikeln

13 KOMMENTARER

  1. Det vi kanske måste fråga oss är om vi faktiskt bör lägga standarden så lågt? Lampard skickade ut kidsen och reserverna mot Grimsby och vann med 7-1. Ole gjorde detsamma och tvingades till straffar för att överleva. Grimsby ligger två poäng utanför playoffplatserna i League Two och Rochdale är på undre halvan av League One-tabellen.
   Okej för att resultatet är någorlunda irrelevant EGENTLIGEN, men vart var prestationen då?

   0
   0
 1. Att spela ett orutinerat lag är en sak men att se Chong snubbla över bollen och verka allmänt förvirrad gör mig fundersam om han verkligen är redo/kommer vara redo för a-lagsfotboll någonsin. Han mår nog bättre av att få vara på utlåning eller spela i juniorlagen. Sen var första touchen inte bra hos många igår.
  Frustrationen fortsätter.
  Greenwood tycker jag däremot gjorde en hyffsad match för att vara 17. Hans förmåga att göra mål kan komma till pass.
  Fasen vad jag har svårt att släppa sådana här prestationer

  0
  0
  1. Tänker samma angående Chong. Det känns som att han saknar spetsegenskaper totalt. Inte snabb, inte vrålteknksk, inte målfarlig, ingen fantomvänster, inte jättebra i presspelet. Han har inte gjort många rätt hittills tyvärr. Förhoppningsvis har han bara haft otur men det känns som att det inte riktigt är så. Tyvärr.

   0
   0
 2. Mason borde ju även ha ett assist efter det riktigt fina inlägget till Pogba som gör en bra löpning, men är nog svårare att inte göra mål än att göra mål med det läget.
  När jag ändå är på Pogba, många hävdar att han är världsklass etc. Men ska en världsklass spelare skjuta löst och högt i det skottläget som i stort är öppet mål? Tror fan Jones hade varit närmare med sitt träben i det läget..

  0
  0
 3. Det finns ingen ledare på plan. Ingen som visar sig över de andra och tar tag i spelet när det inte fungerar. Man tycker ju Pogba skulle vara en sådan men det är han inte. Han kan inte ta tag i laget när det underpresterar utan han följer med laget ner i lägre tempo, sämre passningar, hänger med huvudet och visar frustration över sitt eget spel och andras. Tycker att Lindelöf åtminstone kan klappa åt spelarna framför sig ibland. Hade han bara haft resten av truppens respekt så men det har han inte. Det behövs en ”Zlatan” som glor lite mögligt på sina lagkamrater och sen gärna lusar till en motståndare i ren ilska över sitt eget lags prestation. Vem blir det undrar jag, vem ska axla en sådan roll? Och jag menar inte lagkapten utan ledare på plan. Det behöver inte vara lagkaptenen. Det finns massor med team/grupper/lag med inofficiella ledare och det kan funka riktigt bra. Om en inofficiell ledare (typ Pogba kanske) inte klarar att bära ledarrollen utan tjurar och tvärtom gnäller mest går laget åt fel håll som vi gör nu….

  0
  0
  1. En annan sak IM matchen, Perieras försvarsarbete vid 1-1.
   Det ska inte gå att komma undan en riktig jävla utskällning för det arbetet, lunkar lugnt efter när han inser att det är hans kille som är på väg att göra mål. Kolla från det att inlägget går över på vår högerkant…fy fasen vad lojt…..

   0
   0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen