Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

I vad som kunde ha blivit en tuff batalj så fick United istället en enkel resa till åttondelsfinalen efter att Simon Deli fått för sig att leka målvakt och sänkte bort alla Brugges chanser att få med sig nåt från matchen. United vann till slut med hela 5-0 efter att Bruno satt en straff, Ighalo petat in en boll, McTominay placerat in en och Fred placerat in två.

United XI: Romero – Wan-Bissaka, Bailly, Maguire (c), Shaw – McTominay, Fred – J.Mata, Bruno, James – Ighalo

United bänk: De Gea, Lindelöf, Williams, Matic, Lingard, Chong, Greenwood

Brugge XI: Mignolet – C.Mata, Mechele, Deli, Ricca – Kossounou, Vanaken (c), Rits – Tau, Okereke, De Cuyper

Brugge bänk: Horvath, Sobol, Krmencik, Diatta, Mitrovic, Schrijvers, De Ketelaere

Domare: Serdar Gözübüyük (Nederländerna)

Inför: Ole roterade friskt och bytte ut sju spelare mot senaste matchen – Maguire, Shaw, Bruno och James var de som blev kvar i elvan. Brugge stod i sin tur utan sin kapten Ruud Vormer och anfallaren Emmanuel Dennis, som gjorde Brugges mål nere i Belgien i första matchen – båda skadade sig mot Charleroi i ligan senast. Balanta var avstängd efter en varning i första mötet, men Krepin Diatta, som missade den matchen pga avstängning, var tillbaka, dock på bänken.

Martial saknades dock pga en muskelskada ådragen vid träning – det är fortfarande oklart hur länge han blir borta.

Första: Avsparken på Old Trafford togs omhand av det blåsvarta bortalaget. United inledde dock piggast och ställde till med oreda i Brugges straffområde utan att för den sakens skull testa Mignolet. Förrän i tredje minuten då en rensad boll hamnade hos Mata som drog till ett skott som tvingade Mignolet till en räddning.

Denne drog direkt iväg en långboll till Okereke som i kamp med Maguire inte lyckades få till ett bra avslut. Han försökte istället lägga sig platt i straffområdet för en straff, vilket domare Serdar valde att ignorera, och Bailly kunde rensa.

Det svängde snabbt därefter och Bruno fick iväg ett skott som Mignolet precis lyckades tippa i stolpen och ut. Brugge fick ett gyllene läge i 11e minuten då Vanaken's inlägg boxades ut av Romero rakt till Rits, som på halvvolley försökte bredsida bollen mot mål, men fick se den segla över. Strax därpå fick Bruno iväg ett skott som Mignolet kunde rädda med ena handen, och Bruggeförsvaret kunde rensa.

Redan i 22a minuten kom en spik i Brugges kista då Deli oförklarligt slängde sig och räddade James skott med handen. Domare Serdar tvekade inte att hala upp det röda kortet. Däremot tog VAR sjukt lång tid på sig och domare Serdar sprang även ut till skärmen för att titta. Efter att ha stått där och tittat ett tag så bekräftade han till slut det röda... helt sjukt vilken tid det tog att bekräfta något såpass glasklart.

Sent omsider kunde då Bruno kliva upp och, efter ett sedvanligt svanhopp, rulla in 1-0 till United. 2-0 kom i 34e minuten då Bruno lobbade fram Mata som lättade in bollen framför mål där Ighalo kunde peta in den från nära håll och göra sitt första Unitedmål.

Ighalo fick några minuter senare iväg ett lågt skott efter att ha tagit ner en boll och vänt bort en försvarare, men Mignolet räddade med handen längs marken. 3-0 gjorde McTominay då Fred bröt in från kanten och la upp den åt honom - från straffområdesgränsen kunde han enkelt placera in bollen förbi en chanslös Mignolet.

När domare Serder till slut blåste av för halvtidsvila så satt United i en väldigt stabil 3-0-ledning efter mål av Bruno, Ighalo och McTominay.

Andra: Till andra halvlek så kom Chong in för James, innan United sparkade igång matchen igen. United hade bra koll på tillställningen i andra också. I 53e minuten fick man en frispark vid straffområdeslinjen då Mata blev nedsprungen av Kossounou. Den frisparken blev det inte mycket av dock. United hade lite svårt att skapa chanser i andra, trots ett klart spelövertag.

Brugge gjorde ett dubbelbyte i 62a, då Diatta kom in för Tau och C.Mata lämnade plats för Mitrovic. Direkt efter blev Chong liggande efter at tha däckats rejält i en kollision med Mignolet då denne plockade ner bollen. Efter lite behandling kunde han iallafall fortsätta. Man passade dock i den vevan på att byta ut Bruno för Lingard.

United fortsatte anfalla mycket, men man slutade att testa Mignolet - antagligen ville man inte förta sig i en match som var i stort sett helt avgjord redan. McTominay fick lämna plats för Greenwood i 72a. Rits klev av för De Ketelaere i 79e.

4-0 kom i 82a minuten: Shaw vann en boll efter en dålig passning, Lingard bet på den och petade den förbi en försvarare och spelade sen in den snett bakåt till Fred som kunde rulla in bollen i öppet mål. Lingard hann få en chans tre minuter senare, men Mignolet lyckades parera hans avslut.

Chong kom oh-så-nära att utöka i sista ordinarie matchminut, då hann tog sig fram ute till vänster och fyrade av ett skott som smekte bortre stolpen och försvann ut till inspark. 5-0 kom dock via Freds doja när han framspelad av Chong drog in bollen högt förbi en chanslös Mignolet.

Strax därpå blåste domare Serder av för full tid och United var vidare med klara 6-1 totalt. Denna matchen var det inget snack efter att Deli lekt målvakt och blivit utvisad tidigt.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, -∞: Dags att gå i pension.

Romero: 3 - Stabil i det lilla han hade att göra.

Wan-Bissaka: 3 - Helt okej insats, men överglänses av kollegan på andra kanten.

Bailly: 3 - Solid insats utan att sättas på några vidare prov.

Maguire: 3 - Sattes inte på några prov utan gjorde det han skulle.

Shaw: 4 - Bra insats där han fyllde på framåt och var solid bakåt, bra i passningsspelet.

Fred: 5 - Så utöver att han gjorde vad han gjort väldigt länge nu, så krönte han det med två mål och en assist.

McTominay: 4 - Bra insats på mitten, bra passningsspel och gjorde ett fint mål.

Mata: 4 - Pigg insats och såg ut att höjas av att ha Bruno att leka med.

Bruno: 5 - Ser ständigt ut att vara en klass över övriga på planen. Ettrig, aggressiv och kreativ. Satte kyligt en straff igen.

James: 3 - Helt okej den halvlek han spelade, sköt skottet som Deli fick för sig att leka målvakt på.

Ighalo: 4 - En bra insats som center, hyfsad på att hålla uppe spelet och länka med lagkamraterna, och aktiv i övrigt. Fick göra sitt första mål för United också. Mattades lite i andra.

Chong: 3 - Hyfsat inhopp, noterades för en assist på Freds ena mål. Såg dock fortfarande ut att behöva muskler för att inte ständigt flyttas från bollen.

Lingard: 3 - Solitt inhopp, noterades för en bra assist, kunde ha gjort mål.

Greenwood: 3 - Okej inhopp.

Solskjaer: 4 - Både elvan och bytena var helt okej.

Summering: Efter den tajta matchen nere i Belgien så fanns det ändå farhågor om att det skulle bli en tuff match i England också, även om Brugge kom utan sina två bästa spelare. Dessa farhågor dämpades dock direkt när United tog kommandot, och Brugge gav aldrig sig själva chansen då Dali fick för sig att leka målvakt på James skott redan i 22a minuten och bli utvisad.

VARs agerande i den situationen var ju smått parodiskt dock - kortet var glasklart, särskilt som det var väldigt tydligt att skottet var på mål - ändå tog det VAR (och domaren på skärmen vid sidan av plan) flera minuter att konstatera att det var onekligen rött. Mycket märkligt.

United utnyttjade ju hur som helst den gåvan, Bruno satte straffen kyligt, och sen dominerade man. Ighalo, McTominay och två mål av Fred satte spik efter spik i kistan. Vad som kunde ha blivit en tuff afton blev istället en promenad i parken.

Framförallt mittfältarna Bruno och Fred utmärkte sig, men i överlag var alla minst godkända och de flesta var bra. Visserligen var nu Brugge ingen vidare värdemätare efter utvisningen, men det är ändå positivt hur resolut man avfärdade dem.

United tog sig därmed vidare till åttondelsfinal i Europa League - dit fick man sällskap av Rangers, Wolves, Basel, Roma, Leverkusen, LASK, Wolfsburg, FCK, Getafe, Sevilla, Shakhtar, Inter, Basaksehir, Olympiakos och vinnaren mellan Salzburg/Frankfurt (som spelas imorgon). Lottningen sker 13.00 svensk tid imorgon, fredag.

Noterbart var att Porto (mot Leverkusen), Sporting (mot Basaksehir), Alkmaar (mot LASK), Ajax (mot Getafe) och Arsenal (mot Olympiakos) alla blev utslagna denna runda.

Drömlottningen torde rimligtvis vara Rangers, LASK eller FCK, och mardrömslottningen vore nog Wolves, Roma eller Inter. Eller vad tycker ni?

Härnäst för United så väntar ett möte mot under Ancelotti pånyttfödda Everton på Goodison Park på söndag, en match där man antingen kan sätta en käpp i hjulet för deras förhoppningar om att utmana om topp4 (topp5, om Citys avstängning kvarstår) eller bjuda in till ett rejält getingbo.

Imorgon blir det dessutom en U18-match då man tar emot Wigan i FA Youth Cup. På söndagen spelar damerna hemma mot West Ham före herrarnas match, och på måndagen så åker U23 för ett möte mot Stoke U23 borta - U23s första tävlingsmatch sen 31a Januari.