post image

Manchester United vs Chelsea

Skriven av: admin
Publicerad 2020-07-19
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

På Wembley visade United vare sig vilja eller förmåga att hota Chelsea om en plats i finalen, där De Gea stod för ett svagt ingripande och en megatavla för att skicka Chelsea vidare. Ett trött United måste nu försöka ladda om batterierna för en måstematch mot West Ham på onsdag.

United XI: De Gea – Wan-Bissaka, Bailly, Maguire (c), Lindelöf, Williams – Matic, Fred – Bruno – D.James, Rashford

United bänk: Romero, Fosu-Mensah, Pereira, McTominay, Pogba, Mata, Greenwood, Ighalo, Martial

Chelsea XI: Caballero – R.James, Azpilicueta (c), Zouma, Rüdiger, Alonso – Jorginho, Kovacic – Willian, Giroud, Mount

Chelsea bänk: Kepa, Christensen, Tomori, Emerson, Pedro, Pulisic, Hudson-Odoi, Loftust-Cheek, Abraham

Domare: Mike Dean

Inför: Solskjaer valde att rotera lite, och gjorde fem ändringar från Palace-matchen, där Bailly, Williams, Matic, Fred och James kom in i elvan. Även Lampard roterade, då han jämfört med Norwich satte in Caballero, James och Mount. Det såg på förhand ut som om båda tränarna valde att köra på fembackslinje.

Första: United ställdes mot Chelsea i FA-cupens semifinal, och avsparken på Wembley togs omhand av United. Matchinledningen var ganska avvaktande, och vissa spelare såg ganska sega ut. Bailly och Fred stod båda för snitsiga dribblingsnummer tidigt, och såg ut att vara på lekhumör.

De Gea tvingades parera ett skott utifrån av R.James i 10e minuten - i sekvensen före så lyckades Dean stabilt blockera Matic från att nå bollen. Alonso nickade i 15e minuten över på Azpilicuetas inlägg. I 24e minuten blev Bruno liggande efter en spark på paketet av Azpilicueta, som inte fick nåt för tilltaget (då han sannolikt bedömdes försöka träffa boll).

United satt rätt djupt och såg ut att försöka konservera energi, samtidigt som Chelsea fick ha bollen och inte lyckas skapa särskilt mycket. Rashford, Bruno, Wan-Bissaka och Matic såg alla hyfsat sega ut

Det blev i 31a minuten frispark till United tätt utanför Chelseas straffområde, efter att Kovacic haft ner Fred. Bruno och Rashford stegade båda upp, Det var den förre som faktiskt sköt frisparken, och han skruvade den mot mål, där Cabellero kunde tippa till hörna strax under ribban. Frisparken blev någon passningsvariant som gick rakt igenom straffområdet, och sedemera ledde till en Chelseakontring som resulterade i frispark åt Bruno nere vid ena hörnflaggan, efter att Willian misslyckats slå ett bra inlägg till en rätt fri Giroud.

I 37e minuten fick United en frispark en bit utanför straffområdet som Rashford gick på skott på, men även om den letade sig under muren så fastnade den på nån annan och kunde rensas. Bailly och Zouma blev båda liggande efter att ha nickat ihop vid ett inlägg två minuter senare.

Ytterligare tre minuter senare blev Maguire och Bailly liggande efter att ha nickat ihop - Maguire fick ett spräckt ögonbryn, men efter att ha fått huvudet lindat med bandage var han på benen igen. Bailly däremot, hade inte samma tur. Han fick ett blödande sår på huvudet och såg ett tag ut att behöva bår för att komma av plan, men lyckades till slut ta sig av för egen maskin (dock la han sig ner utanför planen och fick stödkrage och bår därifrån - han åkte nästan garanterat på minst en hjärnskakning), och han ersattes av Martial, vilket innebar att United gick tillbaka till mer välkända 4-2-3-1. Spelet kunde dock inte återupptas förrän Bailly burits iväg så det var ett längre spelavbrott när han fick behandling vid sidlinjen. Spelet återupptogs först när klockan var på 52 minuter.

Martial blev tämligen omgående liggande efter att sprungit mot en långboll och fått en spark så hans ben åkte upp högre i luften när Zouma skulle rensa. Han landade rätt illa och fick ont i ryggen, men såg ut att klara sig efter lite behandling. Dean valde att inte ge något för det (kamp om bollen?) och det såg ut att vara precis utanför straffområdet, så inget VAR-ingripande.

Giroud skarvade in 0-1 på Azpilicuetas inlägg när klockan visade 45+11. Lindelöf tappade Giroud och hamnade på fel sida om denne, och när Giroud skarvat mot mål så fick De Gea bollen på handen, där den gick rakt ner på hans fot och så in i nät. Strax därpå blåste domare Dean av för pausvila.

United hade sett rätt passiva ut mesta delen av halvleken, och sen inte riktigt haft koncentrationen i slutet. Krävdes ordentlig bättring i andra halvlek.

Andra: Chelsea sparkade igång andra halvlek utan att endera laget gjort några byten. Och andra halvlek inleddes med en rejäl kalldusch - Mount chansade på ett långskott utifrån, och fick enorm hjälp av en sovande De Gea som gjorde en megatavla och släppte in 0-2. Ridå.

Rashford for iväg på en långboll i 52a minuten, men hans nedtagning var sådär och han fick felträff med avslutet som rann utanför bortre stolpen. Ole agerade iallafall fort - i 55e minuten kom Pogba in för Fred och James klev av för Greenwood. United hade en frispark precis utanför straffområdet nere vid kortlinjen, vilken spelades till Wan-Bissaka som slog ett inlägg mot bortre, där Maguire kunde nicka på mål, men Caballero hade exakt noll problem att plocka ner den.

I 58e minuten var Giroud nära att skarva in ett till, då hans skarvskott studsade på Matics ben och mot mål, men De Gea slängde sig och puttade bort bollen. Särskilt mycket bättre blev det inte av bytena. I 63e minuten blev Greenwood och Rüdiger liggande efter att ha nickat ihop. Efter lite behandling kunde båda fortsätta. United fick frispark för det, vilken resulterade i en hörna, på vilken Caballero missbedömde när han sprang ut och Maguire fick nicka, men han lyckades inte rikta nicken på mål.

Pogba åkte på gult kort i 71a minuten när han gick in rätt fult mot Mount. De Gea fick i 73e göra en räddning efter att en omarkerad Chelseaspelare fått nicka på mål efter hörna, och strax därpå kom 0-3 då en av Rüdiger störd Maguire styrde in Alonsos inspel i egen kasse.

I 79e minuten plockades Rashford av för Ighalo och Fosu-Mensah kom in för Wan-Bissaka. Strax därpå plockades Willian och Giroud av för Abraham och Hudson-Odoi. I 85e minuten fick United straff efter att Hudson-Odoi fällt Martial - fällningen var glasklar och domare Dean tvekade inte en sekund att peka på straffpunkten. Bruno stegade upp och skickade säkert in 1-3. Chelsea passade på att ta av Kovacic för Loftus-Cheek i samma veva.

Hudson-Odoi ville i 90e minuten ha en straff åt andra hållet, men Williams fick en fot på bollen och styrde den via Hudson-Odoi till inspark, så domare Dean friade. Mount fick lämna plats för Pedro i 91a. Hudson-Odoi fick ett läge i 96e men sköt bollen högt över. När domare Dean blåste av tillställningen så stod Chelsea som klara och välförtjänta vinnare efter en riktigt svag insats av United.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, -∞: Dags att gå i pension.

De Gea: -∞ - Hans över två säsonger sviktande formkurva föll rakt ner i en avgrund här, där han på egen hand pissade bort de chanser United hade med ett svagt ingripande på första målet och en megatavla på andra.

Wan-Bissaka: 1 - Såg trött och ofokuserad ut.

Bailly: 3 - Såg ut att vara på lekhumör innan han skadade sig, med en del dribblingar och liknande.

Maguire: 1 - Såg vilsen ut i trebackslinje och återhämtade sig inte när man ändrade formation. Hade ingen aning om vad han skulle göra med bollen mestadels, eller ens var hans medspelare var.

Lindelöf: 2 - Hamnade återigen på efterkälken och fel sida av en motståndare vilket innebar mål. Var inte en bra match för Lindelöf men han var bättre än Maguire iallafall. Fast deras samarbete ser inte klockrent ut.

Williams: 1 - Såg inte alls redo ut för matchen. Jobbade hårt men hade problem bakåt, problem framåt och problem med bollen (och det utan att ens ta några risker med bollen).

Matic: 1 - Trött och seg, med konsekvensen ineffektiv. Blev mest bara sönderpressad.

Fred: 1 - Slarvig i passningsspelet.

Bruno: 2 - Såg seg och trött ut, vilket knappast är förvånande med tanke på bristen på vila. Tyvärr står och faller United med hans effektivitet, och någon sådan hade han inte idag. Satte en straff säkert i slutet.

James: 0 - Såg bara vilsen ut. Klassisk kontringsspelare i ett system som inte passar honom, och som just nu har kronisk brist på självförtroende.

Rashford: 1 - Trampade vatten, såg trött ut och fick ingenting att jobba med.

Martial: 3 - Kom in och fixade en straff, såg hyfsat pigg ut i övrigt när han kom rättvänd med boll.

Pogba: 3 - Försökte ta tag i matchen när han kom in, och lyckades nästan skapa lite också, men slog av på takten när matchen tog i och med 0-3.

Greenwood: 2 - Syntes inte till mycket.

Ighalo: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Fosu-Mensah: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 0 - Prickade helt fel med formationen, med laguttagningen och med bytena. Resultaten av oförmpågan att rotera med en plan i åtanke uppenbarade sig, och bytena gjorde ingenting för att ändra matdchbilden (att Pogba gjorde det handlade rätt uppenbart om hans individuella kvalitet).

Summering: United såg vilsna och letargiska från start. Särskilt noterbart var det i kroniskt överspelade spelare som Bruno, Wan-Bissaka, Rashford och Matic. Bristen på rotation slog till med full kraft. (För att förekomma diskussionen: ja, våra breddspelare är som bäst begränsade, men vi har dessutom problemet att vi inte gett dem chansen att bygga något matchtempo, och då blir det bara än sämre. Det kan straffa sig rejält här på upploppet.)

Av Uniteds spelare så var det egentligen bara inhopparna Pogba och Martial, samt Bailly (som på äkta Phil Jones-manér skadade sig själv också, vad Jones än har så tycks det ha smittat), som ens glimtade till nog för att få godkänt. Offensiven såg vilsen ut, mittfältet fick noll grepp om matchen och försvaret virrade till det. Dessutom satt hela laget djupt, vilket inte hjälpte. Låt mig klargöra: betygen blir väldigt dåliga också av anledningen att Chelsea inte gjorde någon vidare match. De försvarade solitt, men utan att bli satta på några större prov, och de skapade inte särskilt mycket utöver de mål de bjöds på.

Och så till det största diskussionsämnet: David De Gea. Ingen kan förneka att han varit en fantastisk målvakt för United, som i ett par säsongen var i den absoluta världstoppen. Men likaledes kan knappast någon förneka att den oerhört sviktande formkurva han visat de senaste två säsongerna, vilken kanske kan sägas ha kulminerat idag, är ett oerhört problem. Särskilt om vi betänker att han just nu sitter på ett sprillans nytt kontrakt som kan göra honom till en ny Alexis Sanchez, förvärrat(?) av det faktum att Dean Henderson knackar på dörren och det inte tycks finnas några intressenter kvar för De Gea (förhoppningar om att PSG skulle vilja eller Inter skulle ha råd verkar väldigt osannolika). Frågan är om han kan vända kurvan, om han kan vända kurvan I UNITED, och vad som händer med tanke på Henderson.

Klart är i varje fall att United förlorade den här matchen pga De Gea. Han borde ha tagit första målet - att han tappade in andra är ingenting annat än en van Gogh. Särskilt det andra målet knockade United fullständigt, och som konsekvens så pissade man iväg en FA-cup-semifinal och går in i måstematchen mot West Ham med en rätt rejäl press - med tanke på att Leicester fick rejält med stryk av Spurs så är det som upplagt för att man ska göra som mot Southampton och vika ner sig och tappa poäng när man kunnat sätta sig i förarsätet. Och skulle United gå in i sista omgången mot Leicester med en dödstrött elva och en sinnessjuk press på sig, då blir det jobbigt. Men vi får hoppas att man kan ladda om och göra det bättre mot West Ham.

Här förlorade man iallafal klart, och nu har man bara ett par dagar på sig innan man ställs mot West Ham på hemmaplan. Ett West Ham, som med vinsten mot Watford och målskillnad i stort sett har klarat kontraktet, och därmed slipper spela med press. 50-50 om det gör dem bättre eller sämre just nu.

Kommentarer till artikeln

25 KOMMENTARER

 1. Pogba är en lallare, hur kan han få 3 i betyg, står och går på plan, gör han sig spelbar, nej, alltid i passningsskugga, som han spelar nu är det en katastrof, pressar dem mot vårt mittfält, då hinner han inte med, tycker han är katastrof. De Gea är en flaxande handbollsmålvakt som inte äger straffområdet. Hade hoppats på Romero. Nu gäller det att tagga upp mot West Ham, detta spel (gå fotboll) räcker inte. Bollen måste gå snabbare, nu är det 2-4 tillslag innan man släpper bollen, så man får möta ett samlat försvar och inte är Pogba i den form han är nu något att ha, man kan inte ge han beröm med hans rörelse mönster, hade heller 2 Bruno!

  0
  0
 2. Det som har hänt har hänt. Vi får ta lärdomar från detta och hoppas att vi inte gör en liknande platt match framöver.
  Just nu handlar allt om mentalitet. Kan vi rycka upp oss och fortsätta på den tidigare formen? Återstår att se då många faktorer spelar in, speciellt trötthet vilket är ett stort bekymmer. Det gäller att rycka upp sig mentalt och köra över westham så vi inte behöver oroa oss för sista matchen. Gå ut och kör över de med 4-0 och gör klart jobbet.
  Lyckas vi inte nå topp 4 trots läget vi har så är det väldigt olyckligt. Är oroad då vi under en lång tid viker ner under pressade stunder och nu är vi jävligt pressade.

  0
  0
 3. Jag är fullt nöjd med att vi vilade spelare idag i en cup som tyvärr nuförtiden inte betyder mycket alls. För att kunna gå
  All -in för CL platsen speciellt nu när Leicester torskade idag. Denna förlust drabbar mig inte alls och tycker Ole gjorde helt rätt.
  GGMU

  0
  0
  1. Vad pratar du om???? Spelarna är inte helt utvilade nu, jag håller med B – det var enormt misstag av OGS.
   Hoppas att spelarna återhämtar självförtroendet och energin inför det mest viktiga matchen mot WestHam,, det är att vinna mot WestHam (förhoppningsvis 4-0) och säkra CL -platsen,,, annars kommer OGS ha samma öde som LVG och Morinho hade.

   0
   0
 4. United såg tröttkörda ut. Lampards ide var antagligen att trötta ut United tidigt med hög press som United aldrig klarade av att hantera, felpassningar, obegripliga beslut (Williams). Man släpper in ett skitmål strax innan halvtid där Lindelöf tappar helt, dessutom gör man en s.k indianare som De Gea dessutom borde tagit i början av andra, inte ett rätt på 2 försök i samma försvar. Spiken i kistan! Chelsea gjorde det bra men United gav dom aldrig heller ngn rejäl match tycker jag, bra betyg rakt igenom. Ett taggat Chelsea mot ett tröttkört United, då torskar man, så stor är inte skillnaden oavsett hur många matcher United vunnit på raken. Det är just dessa matcher man skall vara som bäst.

  0
  0
 5. Tycker att ighalo borde startat istöllet för james. Då hade vi åtminstone haft en uppspelspunkt likt Giroud som bossade våra mittbackar idag. Tror att formationen hade gjort oss mer rättvisa då. Då hade vi varit farligare i anfallen och kunnat etablera spel på offensiv planhalva. OGS gjorde fel dör tycker hag.

  0
  0
 6. Såg fem minuter här och där, hade noll intresse för matchen vilket är nog den första United matchen jag med vilje missar på flera år. Oavsett när finalen spelas så känner jag att det är skönt att slippa den. Sist blev LvG sparkad för att ha vunnit den så då förstår man vad den betyder i nutid. All fokus på 3-4 platsen, löjligt hur det inte användes fler bänknötare men men, vi får hoppas OGS gjorde rätt och alla är utvilade mot West Ham. Har man ingen matchcoach så har man inte, vår OGS sitter still 45 minuter per halvlek, han är ingen matchcoach som kan förändra matchen under matchen (🤪) utan han har en taktik och går den inte så tar det 45 minuter innan spelarna får nya order. Surt att se, men det är vår nuvarande verklighet.
  Nu börjar mina gamla tankar krypa tillbaka. Mitt val var Laurent Blanc, innan OGS blev tillsatt. En man som kan Uniteds klubb, en tränare som tränat lag på högsta nivån (Blanc – PSG, OGS – Cardiff/Molde) och vunnit där, en fransman för Pogba/Martial (och hade blivit Griezmann) som hade fått dessa att arbeta ihop för en framtid tillsammans i landslaget. Laurent Blanc var mitt val, inte OGS. Samma innehåll, annan förpackning.

  0
  0
  1. Roy,
   En solig, vacker dag, kanske med en kall, god öl i handen kommer du se som majoriteten redan har sett för länge sen.
   Ole är ingen bra manager och matchcoach.
   Igår såg man tydligt vilken av managerna kunde leda sina lag.

   0
   0
   1. Jensen…..du som många andra i denna grupp älskade Mou,nu är vi på rätt väg,sen att Ole är rätt tränare har jag aldrig sagt….Om jag hade bestämt så hade Moyes varit kvar….men jag bestämmer inte. Vi är på rätt väg även om jag tar en ljummen öl och det tror jag att samtliga ser,tiden kommer att utvisa detta.GGMU

    0
    0
    1. Roy,
     Jag säger inte att United är på rätt väg.
     Jag säger bara att jag inte tror att Ole ska vara kapten för United-skeppet allt för länge till. Ett år till med Ole som max. Sen byter vi ut honom och nya chefen fortsätter leda laget mot seger och berömmelse.

     0
     0
     1. Byt ut vad du vill…!!! Van galen Mou… har vi testat, tyckte du det såg bra ut? Nej, se sanning i vitögat….Ole kanske är sämsta tränaren du Någonsin har sett,men…. han har lyckats bättre än Mou ,det måste väl vara det bästa betyg man kan få …eftersom han är världens bästa tränare. /GGMU

      0
      0
     2. Roy,
      Bra att du är på hugget. Mera om sånt!
      Men att tycka och anse att Mou skulle vara världens bästa tränare är typ 10 år för sent i tiden.
      Mou står för väldigt tråkig och omodern typ av fotboll och det började synas rätt tydligt redan när han var tränare för United. Han håller även på och förstör Tottenham helt och hållet. Visserligen är jag glad om Tottenham blir ett mittenlag, för då är dom en konkurrent mindre om CL-platserna.
      Jag håller tre tränare bättre än alla andra för tillfället. Dessa är Klopp, Guardiola och Zidane. Om dessa tre herrar spelar i elitserien, då spelar Ole typ i division tre i Västmanland. Förstår du skillnaden på skillsen nu då? Sen tror jag att Ole kan vara en trevlig mysfarbror som ser till att alla spelare i truppen trivs och har det bra. Sånt är också viktigt.

      0
      0
  2. Ifrågasättas? Jag säger vad jag ser, att han inte är en matchcoach som kan förändra matchen. Sedan lägger jag till vem jag hade velat se innan OGS blev tillsatt, vad är problemet med detta? Jag ger en känga, och en kandidat som jag tyckte var den som skulle haft posten som tränare. Det handlar inte om att jag vill ha bort honom. Läs min kommentar igen, snälla.

   0
   0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen