På Old Trafford tog United emot Bournemouth och i en rätt rörig match med en dålig inledning så körde man till slut över gästerna, mycket tack vare Brunos spelfördelande och en uppvisning i fina avslut av Martial, Greenwood och Bruno själv. United tog, möjligen tillfälligt, över fjärdeplatsen.

United XI: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – Pogba, Matic – Greenwood, Bruno, Rashford – Martial

United bänk: Romero, Bailly, Williams, Fred, McTominay, Pereira, Mata, James, Ighalo
Cherries XI: Ramsdale – Smith, Aké, Kelly, Rico – Brooks, Cook, Lerma, Stanislas – King, Solanke

Cherries bänk: Boruc, Danjuma, Surman, Travers, Wilson, Stacey, Surridge, Gosling, Billing

Domare: Mike Dean

Inför: Solskjaer mönstrade en oförändrad startelva. Det var första gången sen 2006 United haft exakt samma startelva i tre raka PL-matcher.

Howe gjorde två ändringar då Billing och Danjuma förpassades till bänken. In kom istället Rico och Stanislas. Bournemouth kom dock in i matchen i urusel form, där de senast imploderat totalt och åkt på 1-4 hemma mot Newcastle.

Första: Avsparken på Old Trafford tog bortalaget hand om. Matchen inleddes med ett Bournemouthanfall, och inledningen var fortsättningsvis svängig med anfall åt båda håll. Matchens första heta chans tillskrevs Bruno i 10e minuten då denne sprang sig igenom på en lobbpass av Rashford och försökte lobba Ramsdale, men bollen seglade över målet.

Efter en kvart spelad så tog sig Lindelöf framåt och efter att hans passning studsad på en försvarare så var han ytterst nära att hinna före Ramsdale på den lösa bollen, men målvakten lyckades rensa.

Målnollan sprack istället åt andra hållet efter en del flipperspel i straffområdet, där Stanislas tunnlade Maguire och på något sätt lyckades, ur usel vinkel, sprätta in 0-1 mellan De Gea och hans närmaste stolpe (låter det bekant?).

Rashford tvingade sen Ramsdale att sträcka sig för att hålla en frispark ute, varefter hörnan inte resulterade i nånting. United fortsatte ha bollen mest och försöka ta sig in i offensivt straffområde, men varje gång Bournemouth fick bollen för att kontra så såg det farligt ut.

Kvitteringen kom i 29e minuten då Rashford spelade in en boll till Bruno som drog den vidare till Greenwood, och denne blåste iväg en missil rakt upp i nät via Ramsdales handled till 1-1.

I 31a mintuen åkte Lerma på gult kort då han kom in dåligt och satte dobbarna i sidan av Martials knä. Två minuter senare så fick Smith bollen på handen i straffområdet, och domare Dean pekade på straffpunkten. Rashford stegade upp och placerade kallt in 2-1 intill stolpen - Ramsdale gick åt rätt håll men nådde den inte.

Bara minuten därpå så slarvade United defensivt, Maguires passning bröts och Bournemouth fick in en boll, men man räddades av linjedomarens flagga, då en Bournemouthspelare var precis offside. Shaw kom igenom och tvingade Smith peta bollen i egen stolpe och ut, men linjedomarens flagga åkte upp för offside.

I den andra tilläggsminuten så fick Martial bollen vid straffområdeshörnet, bröt in, och körde en klassiker med att borra in den i bortre krysset till 3-1.

När domare Dean blåste av för pausvila hade United, trots ett tidigt underläge, en bekväm 3-1-ledning.

Andra: Till andra halvlek, när det börjat ösregna, så kom Danjuma in för Brooks och Lindelöf lämnade plats för Bailly. Bournemouth skapade direkt farliga chanser då De Gea tvingades slänga sig för att parera ett skott utifrån av Cook, och Danjuma satte returen i utsidan av stolpen ur dålig vinkel. Strax därpå så blåste domare Dean för straff åt Bournemouth då Bailly tog ner usel boll av Matic på överarmen på straffområdeslinjen. Efter en lång VAR-check så bekräftades straffen, och upp stegade King och placerade säkert in 3-2.

I 51a minuten så kontrade Bournemouth och fick in en boll igen, men linjedomaren flaggade korrekt av Danjuma för offside. Återigen räddades United av linjedomarens flagga... inte riktigt hållbart.

I 54e minuten så lyckades United flipperspela lite i straffområdet, varefter Matic utanför det petade fram bollen till Greenwood, och denn bröt sig snett framåt in i straffområdet och dunkade upp 4-2 i bortre krysset, riktigt snyggt.

Efter att Martial fått med sig en frispark tätt utanför straffområdet då han blivit nedriven i 59e minuten så drog Bruno in ett skruvat skott till 5-2. I 65e minuten så slängde sig Rashford fram och petade in ett inlägg över Ramsdale, men linjedomaren höjde sin flagga och VAR bekräftade offsiden.

Cook, Solanke och Stanislas fick lämna plats för Gosling, Wilson och Billing i 66e minuten, och United tog ut Matic för Fred. I 75e minuten plockades Greenwood av för James. Två minuter senare klev Smith av för Stacey. United tog strax därefter av Rashford och Martial för Ighalo och Mata.

United hade det mesta anfallandet och satte Bournemouths försvar på en hel del prov. Bl.a. så kom Shaw igenom och kunde peta en boll mot mål ur dålig vinkel, men Ramsdale gjorde sig stor och parerade väl.

Ighalo kom i 84e minuten väldigt nära på Brunos genomskärare, men hans avslut gick tätt utanför bortre stolpen. Pogba tvingade på tilläggstid fram en bra räddning av Ramsdale på en välplacerad frispark. Ramsdale fick göra ytterligaren bra räddning i fjärde tilläggsminuten då Fred drog iväg ett skott.

När domare Dean till slut blåste av matchen så stod United som vinnare med 5-2, och Bournemouths PL-öde såg i det närmaste beseglat ut.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, -∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 1 - Återigen kapitulerade han närmaste stolpen, och stod för dåliga passningar som satte försvaret under onödig press. Formen är påväg utför som en panikslagen bobåkare.

Wan-Bissaka: 3 - Blandade och gav - hade bara otur som inte noterades för någon assist, men var också häpnadsväckande frånvarande defensivt i vissa sekvenser.

Lindelöf: 3 - Stod för en relativt solid insats, tvingades kliva av med en ryggskada i paus.

Maguire: 1 - Var dålig idag. Bortgjord av Stanislas på första målet, var sen nära att ge bort ett till (även om De Geas passning var kass också) men räddades av linjedomaren. I överlag skakig.

Shaw: 4 - Såg pigg ut framåt och gjorde det bra bakåt också.

Matic: 3 - Blandade och gav; assisterade Greenwoods ena mål, men slog också idiotpassen som Bailly gav bort en straff på, och schabblade i farligt läge vid något tillfälle.

Pogba: 4 - Bossade mittfältet idag.

Greenwood: 5 - Topp5 avslutare i världen, ingen diskussion. Jag skulle säga topp1 men jag vill inte överhajpa honom. ;) Klart är att Greenwood växer in i det och stod för två klassmål idag.

Bruno: 5 - Ett mål, två assist. Det är galet hur involverad Bruno är i allt, och hur bra han är på att vara det.

Rashford: 4 - Hade otur idag som varken noterades för mål inte noterades för någon assist eller något spelmål för han var involverad i mycket och hade dessutom en boll inne, som tyvärr dömdes bort. Han satte däremot straffen säkert.

Martial: 4 - Var stundtals rätt osynlig, men när han väl var involverad blev det farligt, och till slut slog han till med en klassiker och skruvade in den i bortre.

Bailly: 2 - Inledde med en radda missar som kröntes med en straff, men spelade upp sig, även om Bournemouth tappade fart mot slutet.

Fred: 4 - Stod för ett bra inhopp och höll spelet flytande. Nära att göra mål också.

James: 3 - Okej inhopp, sprang en del mot trötta motståndare och fixade ett par frisparkar.

Ighalo: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mata: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 4 - Satsade på oförändrad elva, vilket till en början inte såg klockrent ut, men i slutändan så tog man en komfortabel, om än kaotisk, vinst. Inga anmärkningar på bytena.

Summering: Ett Bournemouth i usel form och prekär tabellplacering kom och gästade Old Trafford, och lyckades inledningsvis utnyttja att United såg skakigt ut defensivt. Varken Maguire eller De Gea såg stabila ut, vilket särskilt belystes då den ene blev tunnlad och den andre återigen kapitulerade närmaste stolpen, mot Junior Stanislas.

Till en början kändes det nästan som att det skulle bli en typisk sån där match, men Greenwood ville annat och visade upp klassen på sina avslut. Därefter så drog det iväg, även om Bournemouth skapade en del men var på fel sida offsidelinjen.

United visade i överlag upp en fin offensiv, där Bruno och Greenwood framförallt stod ut, och Pogba mästrade mittfältet på ett bra sätt. Däremot så hade man problem defensivt, där Bournemouths kvicka och hyfsat tekniska spelare hotade såfort de fick bollen, dock utan att få ut alltför mycket av det.

Allt som allt var det ändå ett bra resultat, en bra offensiv insats och troligtvis spiken i kistan för Bournemouths ambitioner att hålla sig kvar i PL.

United klev upp på fjärde plats i tabellen, då Chelsea spelar mot Watford på kvällskvsten. Man är tre poäng efter Leicester på tredjeplatsen, som avfärdade Palace med 3-0. Wolves har även ett möte mot Arsenal att avklara där det är upp till bevis för dem att haka på striden om CL-platserna.

För United väntar härnäst Villa borta, och därefter har man i tur och ordning Southampton, Palace och West Ham - ett på pappret tämligen överkomligt schema. Man avslutar däremot mot Leicester, så tar man full pott mot lagen i bottenträsket så ligger man bra till för att ta tredjeplatsen, även om man har en match mot Chelsea i FA-cupen där i slutet också.