Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United och Leeds möttes på Old Trafford i den femte rundan av FA Youth Cup, och United kom att gå segrande ur en kampbetonad batalj efter att Hoogewerf nickat in Devines inlägg till matchens enda mål. Mengi och Mejbri briljerade lite extra för United. Däremot kom det smolk i glädjebägaren då både Shoretire och Hoogewerf klev av skadade.

United XI: Mastny – Bejger, Hockenhull, Mengi (c), Devine – McCann, Mejbri, Helm – Wellens, Hoogewerf, Shoretire

United bänk: Mee, Neville, Hardley, Stanley, Svidersky, Sotona, Forson

Manager: Neil Ryan

Leeds XI: 1 Skerry – 2 Pilkington, 6 Moore, 5 Cresswell (c), 3 Burlace – 4 Kenneh, 8 Jenkins – 7 McKinstry, 10 Gibbon, 11 Haugland – 9 Kumwenda

Leeds bänk: 12 Turner, 13 Shergill, 14 Fewster, 15 Galloway, 16 McMillan, 17 Bray, 18 Leverett

Manager: Mark Jackson

Domare: John Matthews

Inför: United hade på vägen till 5e rundan avfärdat Lincoln och Norwich, båda med 2-0, samtidigt som Leeds besegrat Hull med 3-1 för att sen tvingas till straffar mot Sheffield Wednesday. Vinnaren av det här mötet ställs mot antingen Wigan eller Birmingham på hemmaplan i 6e rundan.

Första: Mejbri satte bollen i rullning på Old Trafford, och det var United som såg bäst ut inledningsvis. Däremot var det Leeds som fick den första heta chansen då Kumwenda nådde högst på ett inlägg efter en hörna och nickade bollen tätt utanför via en touch på en Unitedspelare. På hörnan som följde blev Devine liggande efter att ha fastnat mellan Mengi och Cresswell och fått en smäll i huvudet, men efter lite behandling så kunde/fick han fortsätta.

I 12e minuten så fick Moore gult kort för att ha vält omkull Mejbri. Frisparken som United fick av det skickades rakt på mål där Skerry kunde boxa bort den. Hockenhull försökte nån minut senare rensa en boll med en hög spark, samtidigt som Kumwenda kom skenande in, med resultatet att Hockenhulls fot träffade Kumwendas axel och båda blev liggande lite. Ingen av dem behövde någon längre behandling för att fortsätta iallafall.

Även matchens andra bra chans tillföll gästerna, då Helm tappade boll precis utanför straffområdet, men Mastny gjorde det fint som fick händerna på bollen när Jenkins försökte runda honom. United hade ett övertag i bollinnehav och spel, men man hade svårt att konvertera det till chanser.

I 31a minuten fick United ett frisparksläge tätt utanför straffområdet efter att Kenneh fällt Mejbri. Helm stegade upp och skickade frisparken i ribba ut. Strax därpå så fälldes Hoogewerf av Kenneh, och han borde ha fått ett gult, men domare Matthews nöjde sig med att ge en skarp muntlig varning.

Mejbri spelades i 35e minuten loss via en djupledsboll av Mengi, men hans avslut fri med Skerry räddades med foten till hörna av målvakten. Strax före paus fick Kumwenda gult, innan domare Matthews blåste av en mållös första halvlek.

Andra: När andra halvlek drog igång så hade inga byten gjorts. United såg pigga ut, men beslutsfattandet runt offensivt straffområde lämnade en del övrigt att önska. Ofta slog man fel pass, eller missade att slå en pass eller avsluta alls. Mejbri fick dessutom en hel del stryk, men domare Matthews såg ut att inte vilja vifta med kortleken så mycket.

Skerry blev liggande i 58e minuten efter en duell med Hoogewerf, men kunde fortsätta efter lite behandling. När målnollan till slut spräcktes så var det United som skickade in bollen i nät, då ett inlägg av Devine efter en hörna möttes med huvudet av Hoogewerf som nickade in 1-0 i bortre, utom räckhåll för Skerry.

Devine fick gult kort i 62a minuten, oklart för vad. Minuten därpå fick Kumwenda sitt andra gula kort för dagen, och därmed rött, då han kom in sent och vårdslöst mot Shoretire. Efter att Helm dribblat sig fram ner till kortlinjen och brutit in så skickade han ett inspel snett bakåt till Hoogewerf som skarvsköt mot mål, där Skerry gjorde en bra räddning och fredade sitt mål.

Shoretire föll rätt oroväckande i 69e minuten, då hans ben bara såg ut att vika sig, och efter lite behandling så fick han vandra av, och ersattes av Sotona. I samma veva plockades Haugland av för Galloway och Gibbon fick lämna plats för McMillan. I 75e minuten så drog Hoogewerf baksida lår och tvingades halta av. Ersatte gjorde Forson.

Sotona stod för en rätt ful kapning av Kenneh i 79e minuten, för vilken han belönades med ett gult kort. Stanley kom in för Svidersky strax därpå, innan Galloway åkte på gult för att ha kapat just Stanley. McMillan åkte också på ett gult, ingen aning om för vad. Stanley var precis påväg att få iväg ett skott efter att ha kommit igenom när en brytning stoppade honom i sista sekunden.

Bejger var näste man att bli liggande, i 87e minuten, med ont i foten eller vristen. McKinstry fick gult när han kom sent mot Mejbri strax därpå. Hela sju minuters tilläggstid annonserades. Jenkins plockades av för Bray in den andra av de sju. Stanley hann också dra på sig ett gult kort, och Leeds pressade hårt för en kvittering.

När domare Matthews till slut blåste av tillställningen så stod United som vinnare efter Hoogewerfs mål. Både Mejbri (som fick enormt med stryk) och Mengi var dessutom riktigt bra. United avancerade därmed till sjätte rundan.