post image

M.E.N: Tre möjliga ersättare till Ronaldo

Skriven av: admin
Publicerad 2022-11-23
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Manchester Evening News listar tre möjliga spelare som kan ersätta Cristiano Ronaldo i Manchester United. 

Manchester United har nu brutit Ronaldos kontrakt och han lämnar klubben med omedelbar verkan. Till och med med Ronaldo i laget var man i stort behov av förstärkningar i offensiven, speciellt på den centrala anfallspositionen – och nu när han lämnat får det antas att klubben måste inhandla en ersättare i januari, snarare än att vänta till sommaren.

Men vilka spelare är då alternativ? Enligt Manchester Evening News kan dessa tre spelare vara kandidater.

Cody Gakpo 

Kanske den mest realistiska värvningen. United var intresserade av Gakpo i somras, men backade ur affären eftersom man prioriterade att värva Antony för 100 miljoner euro från Ajax. Men man har fortsatt att bevaka Gakpo under vad som för hans del varit en mycket stark höst, med 13 mål och 17 assist på 24 matcher för PSV.

23-åringen - som nu också glänser för Holland i VM - tros finnas tillgänglig för ett paket värt 50 miljoner euro. Konkurrensen har hårdnat sedan i somras, men United sägs vara bra positionerade - delvis för att man redan fört samtal och också för att Gakpo delar agent med Erik ten Hag. Och inte att förglömma - hans manager i PSV är Ruud Van Nistelrooy.

Men trots Gakpos stora kvalitéer så är han ingen central anfallare. Han håller oftast till på vänsterkanten, men kan också hantera andra positioner i anfallslinjen.

Memphis Depay 

Memphis har tagit stora kliv sedan han lämnade Manchester United vintern 2017. Han kom till United som ett superlöfte från PSV sommaren 2015, men fick det inte att funka varken under Louis Van Gaal eller Jose Mourinho - och han såldes till Lyon i januari 2017.

Sommaren 2021 gick han till Barcelona och hade en hyfsad debutsäsong, men han har sjunkit i hackordningen efter att klubben värvat en rad nya anfallare under det senaste året. United länkades starkt med Memphis i slutet av sommaren, men han blev då kvar i Barca i hopp om att kunna kriga till sig en plats. Hösten har dock präglats av skadeproblem och begränsad speltid och han tros kunna lämna klubben i januari.

Hans kontrakt går ut till sommaren och det har ryktats om att han kan tillåtas lämna gratis i januari - och Manchester United sägs vara en möjlig destination.

Victor Osimhen 

Troligen ett av de mest spännande men också mest kostsamma alternativet. En renodlad, men dynamisk anfallare som gör succé i Napoli. United länkades med nigerianen under sommaren, men hans agent klargjorde då att ambitionen var att stanna i Neapel och spela Champions League-fotboll.

Och Napoli har gått som tåget både i CL och Serie A under hösten. Och Osimhen har varit en nyckelspelare. Han leder just nu skytteligan i Serie A med nio fullträffar och han tros inte ha någon omedelbar önskan att lämna.

Han har också tre år kvar på kontraktet och skulle troligen kosta en rejält peng. Napoli bekräftade i somras att det skulle krävas ett bud på en bit över £100 miljoner för att få dem att sälja.

 

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen