post image

M.E.N: Stor trupprensning att vänta i sommar

Skriven av: admin
Publicerad 2023-05-16
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Manchester Evening News menar att Erik ten Hag kommer göra sig av med många spelare under sommaren. 

United släppte / sålde elva spelare förra sommaren – Paul Pogba, Edinson Cavani, Jesse Lingard, Nemanja Matic, Juan Mata, Andreas Pereira, Tahith Chong, Reece Devine, James Garner, Dylan Levitt och Martin Svidersky.

Och enligt Manchester Evening News kommer Erik ten Hag fortsätta sin stora trupprensning nu i sommar för att dels få balans i truppen och dels få in pengar att återinvestera i nya spelare. Runt £100 miljoner hoppas man på att kunna få in genom spelarförsäljningar.

Phil Jones och Axel Tuanzebe kommer att släppas av klubben då kontrakten går ut. Och akademispelarna Ethan Galbraith, Ondrej Mastny och Charlie Wellens förväntas också släppas. Också Tom Heaton sitter på utgående kontrakt och kommer troligen att lämna klubben och likaså Nathan Bishop.

Det råder osäkerhet kring David de Geas status som förstamålvakt, men han förväntas signa nytt kontrakt. Dean Henderson kommer i sommar att återvända från sitt lån i Nottingham, men kan komma att pusha för en flytt i jakt på regelbunden fotboll. M.E.N skriver att det inte är uteslutet att United väljer att gå in i nästa säsong med både De Gea och Henderson i truppen, men den dynamiken fungerade inte speciellt bra senast upplägget var sådant - Henderson kände stor frustration över bristen på speltid den säsongen.

Enligt rapporten kan United också vara öppna för att lyssna på bud för Aaron Wan-Bissaka, trots att han höjt sig rejält under andra halvan av säsongen. Harry Maguire är numera att betrakta som femteval på mittbacken och han kan komma att säjas, om United får ett bra bud.

Eric Bailly och Alex Telles kommer att återvända från sina respektive lån i Marseille och Sevilla, men båda spelarna kommer sannolikt att lämna United permanent - förutsatt att det finns någon köpare. Donny van de Beek har haft en bedrövlig tid i United sedan flytten från Ajax. Inte ens under Erik ten Hag har han fått det att fungera och det är fullt möjligt att United fattar beslutet att säja holländaren i sommar.

Brandon Williams är en annan spelare som inte lyckats slå sig in i förstalaget och som kan lämna klubben i sommar. Och sist men inte minst - Anthony Martial. Erik ten Hag har ofta berömt fransmannen, men hans benägenhet för skador har gjort att han missat mer än hälften av Uniteds matcher den här säsongen. United förväntas signa en klassanfallare i sommar och historien vittnar om att Martial inte trivs speciellt bra som andrafiol.

Källa: MEN

 

Kommentarer till artikeln

2 KOMMENTARER

 1. De Gea måste få konkurrens om förstaplatsen. Annars kommer hans spel bara gå utför om han känner att han kommer få spela även i nästa match oberoende hur oduglig han må vara i vissa matcher.

  Vissa klubbar försöker ha två jämnbra målvakter och dom delar på uppdraget genom att den ene målvakten spelar alla ligamatcher och den andre spelar alla cup-matcher. Om laget når långt i Liga- och FA-cupen, samt i CL/EL, kommer den målvakten få spela tillräckligt med matcher utan att behöva tjura på bänken.

  Sen är det också viktigt att vi har två jämnbra målvakter. Om de Gea skulle bli långtidsskadad och målis nummer två är betydligt sämre, då förlorar United onödiga matcher.

  5
  1
 2. Är det ens möjligt att bli av med Phil Jones?
  Näst intill sjukligt att han kunnat sitta ut sitt kontrakt, hade gett upp hoppet om den dagen då han inte längre är en United spelare.

  Budar någon på Sancho bör man sälja, alternativt att tvinga honom gå ned i lön till en tredjedel så hans lön kan läggas på spelare som vill spela för klubben. Inte fler City produkter. Fy..

  1
  4

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen