post image

Lilles sportchef: Jag kan hjälpa United

Skriven av: admin
Publicerad 2019-10-08
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Lilles sportchef Luis Campos säger att man står inför en katastrof om man inte har en sportchef i dagens moderna fotboll där information flyttas fort och det gäller att ha stenkoll på spelare i alla världens hörn

Manchester United jobbar fortfarande med den gamla modellen där klubbens VD, i det här fallet Ed Woodward är ytterst ansvarig för värvningar och det tycks inte ha gått speciellt bra sedan han tog över efter David Gill sommaren 2013 - med oändligt många felrekryteringar. Många andra klubbar har en sportchef just för att hantera värvningar och det har nu länge ryktats om att United ska eller bör skapa en sådan roll i sin ledningsstruktur och tillsätta en kompetent person på posten - men ännu har det inte skett.
Lilles sportchef Luis Campos säger att det är enormt viktigt att ha en sportchef i den moderna fotbollen och säger att han skulle kunna hjälpa Manchester United få koll på läget.
"Jag känner till både Manchester Uniteds och andra klubbars situation - men enligt mig så behöver alla en sportchef, för coachen behöver tiden att planera inför nästa match och hantera spelarnas superegon. Så han behöver folk med känsla. Om en coach jobbar själv så är det svårare. En sportchef är väldigt väldigt viktigt. Självklart tror jag att jag skulle kunna hjälpa Manchester United, men jag respekterar klubbens styre. Det är väldigt prestigefyllt. Men i modern fotboll så behöver man en sportchef."
"Tidigare så skötte coachen allting, men nu flyttas information väldigt fort. Nu är världen väldigt annorlunda. Man måste känna till spelare i alla delar av världen. Det är viktigt att klubben har ett tydligt projekt och när man har en sportchef så förstår alla vart man är på väg. Man behöver en person med känsla för det sportsliga och en för det ekonomiska. I den moderna fotbollen så måste de jobba tillsammans. Om de inte jobbar tillsammans så har man en katastrof."
Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen