post image

LASK vs Manchester United

Skriven av: admin
Publicerad 2020-03-12
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Inför (nästan) tomma läktare i Linz så såg United till att ge sig själva ett utmärkt utgångsläge i dubbelmötet, via mål av Ighalo, James, Mata, Greenwood och Pereira. Ighalos mål var matchens pärla där han drog upp den via ribbans undersida.

United XI: Romero – Williams, Bailly, Maguire (c), Shaw – Fred, McTominay – Mata, Bruno, James – Ighalo

United bänk: De Gea, Lindelöf, Tuanzebe, Pereira, Matic, Chong, Greenwood

LASK XI: Schlager – Ramsebner, Trauner (c), Ranftl – Reiter, Holland, Michorl, Renner – Tetteh, Klauss, Frieser

LASK bänk: Gebauer, Balic, Müller, Wostry, Haudum, Raguz, Sabitzer

Manager: Valerien Ismael

Domare: Artur Dias

Inför: För dagens match mot LASK så gjorde Solskjaer fem ändringar i elvan, där Romero, Bailly, McTominay, Mata och Ighalo klev in. Matchen är rätt trolig att bli den sista för United i EL på ett tag då UEFA troligtvis kommer ta beslutet att skjuta upp sina turneringar tills Coronaviruset kommit under kontroll.

Första: Före avspark så sköts det fyrverkerier precis utanför arenan. Inför en extremt liten publik (antagligen var det bara de österrikiska spelarnas familjer som var närvarande, eller nåt sånt) så var det United, för dagen i helsvart för att kontrastera mot LASKs helvita, som tog hand om avsparken.

Fred skickade i femte minuten iväg matchens första skott, och det seglade högt och långt utanför. Matchens första kvart var hyfsat jämn, hyfsat chansfattig och väldigt surreal med de tomma läktarna. Klauss föll i en duell med Maguire i straffområdet, men fick inget gehör av domare Dias. I 18e minuten fick Mata ett fritt skottläge mitt i boxen, men han lyckades bara skicka bollen på en täckande försvarare och till hörna - han borde nog kunnat göra bättre.

Efter en första kvart där LASK nästan såg ut att ha lite grepp, främst via Klauss, så började United ta över mer och mer när matchen satte sig lite. Det första bra avslutet stod James för i 24e, när han fick en boll vid straffområdeslinjen och tvingade fram en fin enhandsräddning av Schlager. På den efterföljande hörnan så nickades bollen tätt utanför.

Ledningsmålet kom i 28e minuten då Bruno lobbade fram en boll till Ighalo, som lättade den fram och tillbaka med fötterna, lurade bort Reiter och dunkade upp 0-1 via ribbans undersida. Riktigt fint mål! Matchens gula kort kom fem minuter senare då LASK-kaptenen Trauner svingade sig arm i en löpduell och träffade Ighalo rakt över näsan/ögat. Efter lite behandling kunde han däremot fortsätta.

Klauss blev andre man att syna ostskivan då han var tvåa in i en duell mot Fred. LASK fick strax därpå ett bra skottläge efter att ett inlägg passerat alla, men Bailly bröt skottet till en ofarlig hörna. Bruno försökte sig på ett skott i 42a, men det blev en lös strumprullare rakt på Schlager. Maguire fick nån minut senare se sin nick på hörna segla tätt utanför bortre.

När domare Dias blåste av för halvtidsvila så hade United ledningen efter Ighalos fina mål, men i övrigt hade chanserna varit lätträknade, fast United hade hyfsad kontroll över händelsernas gång.

Andra: Inga byten gjordes till andra halvlek, så LASK kunde sparka igång tillställningen igen. Efter knappt en och en halv minut så fick Shaw gult kort för att ha sprungit ner en motståndare precis utanför straffområdet.

United lyckades bara skapa halvchanser som Schlager var stabil nog att hantera utan problem. Å andra sidan lyckades man i mångt och mycket hålla LASK undan från att skaåa några chanser också. 0-2 kom dock i 58e då James fick bollen av Ighalo på mitten av offensiv planhalva, bröt in förbi Trauner och drog in bollen intill ena stolpen bredvid en fastfrusen Schlager.

Bara minuten därpå fick Ramsebner gult då han tacklade omkull James. Ighalo var nära att utöka inte långt därefter, då han spelades loss i djupet och ensam med Schlager fick bollen förbi denne, men tvingades se den gå i insidan av stolpen och ut.

Framåt timmen spelad så såg United ut att börja tappa både tempo och energi, och man sjönk tillbaka en del och lät LASK spela bollen, samtidig som de också var de mer pigga på att jaga för att vinna tillbaka den. Uniteds första byte kom i 71a när James plockades av för Chong, och LASK tog av Frieser för Balic.

Bailly blev liggande minuten därpå, till synes med ont i ljumsken. Han grinade rätt illa, men han kunde tydligen fortsätta. Klauss försökte sig på ett kanonskott utifrån i 75e, men han drog det utanför. Brunos försök strax därpå var dock ännu sämre, innan Holland plockades av för Haudum. En minut senare så fick Bruno kliva av för Pereira.

Spiken i kistan kom i 82a minuten då Mata fick en perfekt djupledsboll av Fred och kunde skicka in ett placerat skott till 0-3 intill ena stolpen. Uniteds sista byte kom i 85e, då Greenwood kom in för Ighalo. Reiter fick syna ostskivan i 90e efter att ha sprungit ner Chong.

Ytterligare en, förmodligen överflödig, spik i kistan kom i 92a då Greenwood startade en kontring genom att ta en boll och passa till Chong, sen avancera framåt, få tillbaka bollen via en fin djupledspass av Chong, och dra in 0-4 genom att träffa närmaste stolpen och sen in via bortre stolpen.

Splatt sa det i 93e också, då Pereira slog en snabb frispark till Fred, fick tillbaka bollen, vände upp lite och drog ett avslut mot mål, vilket Schlager fick handen på men inte kunde hålla ute. 0-5 i Uniteds favör och domare Dias blåste av direkt efter avsparken, med dubbelmötet i praktiken avgjort redan i första matchen.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, -∞: Dags att gå i pension.

Romero: 3 - Hade i stort sett ingenting att göra och gjorde det bra.

Williams: 3 - Stod för en solid insats på sin kant utan att utmärka sig nämnvärt.

Bailly: 4 - Dominerade LASKs offensiv fysiskt, och var bra med bollen också.

Maguire: 3 - Solid insats, men överglänst av Bailly.

Shaw: 3 - Såg lite stabbigare ut än senaste matcherna, men gjorde sitt jobb.

McTominay: 3 - Mycket av matchen flöt honom förbi och han var stundtals misstajmad, men gjorde det okej.

Fred: 4 - Två assists, varav den till Mata var riktigt fin. Gjorde ett hästjobb på mitten också.

Mata: 3 - Hjärnan är på en helt annan nivå än kroppen. Gjorde ett bra mål iallafall, men man hade velat se vad en fem år yngre Mata kunnat uträtta tillsammans med Bruno.

Bruno: 4 - En assist, dirigerade spelet väl i övrigt.

James: 3 - Solid insats och krönte det med ett mål.

Ighalo: 5 - Bra i det generella spelet och drog in ett grymt mål (noterades dessutom för assist på James mål), vilket ger ett generöst extra plus.

Chong: 3 - Visade intentioner (dock utan mycket framgång), och slog en fin passning till Greenwoods mål, men det är plågsamt tydligt att han behöver växa till sig fysiskt.

Pereira: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas, men gjorde ett fint mål.

Greenwood: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas, men gjorde ett fint mål.

Solskjaer: 4 - Både startelva och byten satt fint.

Summering: Matchen inför (nästan) tomma läktare inleddes ganska trögt, och det var chansfattigt i första även om United alltid såg storleken större ut och dessutom tog ledningen via Ighalo. I andra halvleken så var man kliniska med de chanser man fick och såg till att skapa sig ett nästintill otappbart utgångsläge inför returen, när den nu blir.

För som det ser ut så lär UEFA tidigt nästa vecka ta beslut om att skjuta upp EL/CL pga corona, och frågan är om inte PL-fotbollen också kommer få ta en paus innan helgens fotboll blir av.

För United så såg Bailly bra ut i försvaret, och mittfältarna Fred och Bruno fortsatte leverera, samtidigt som Ighalo bör anses ha gjort tillräckligt för att knytas till permanent om priset är vettigt. McTominay har en bit kvar till formen dock.

Om det blir någon fotboll i helgen så får United ett återseende med José då man åker till London för att möta ett ganska vacklande Spurs, som åkte ur CL utan att överhuvudtaget se ut att tro att de hade någon chans.

Kommentarer till artikeln

11 KOMMENTARER

 1. Mängder av mål igen i en match, hur ofta hände detta under Mourinho? Där var det 1-0 och backa hem, oavsett vilket lag man mötte. Många som glömmer det när man kritiserar Solskjaer men överlag är United ett roligare fotbollslag att titta på nu.

  0
  0
  1. Bra kommentar, håller helt med. Om jag inte minns fel så parkerade Mourinho alltid bussen på bortaplan ovasett motstånd. För vinsten skulle då komma på hemma plan, enligt taktiken 🤣🤣

   0
   0
 2. United spelade riktigt bra igår igen. Tycker spelarna förtjänar högre betyg när man krossar ett lag så. Om det så är ett lag från Österrike med sämre spelare som motstånd så är det en fotbollsmatch på Europa spel nivå. James ska ha högre betyg, jobbade som satan igår och var riktigt bra tyckte jag. Ole är en bra manager, alla hans värvningar har gjort bra ifrån sig så förstår inte vad folk gnäller om.

  0
  0
  1. Eller hur?! Jag håller med dig totalt! Allt han gör är att förbättra laget vi ska inte sjunka ner laget pga att ole inte har erfarenhet med stora lag?!?! Vad spelar det för roll om man gör bättre en alla andra manager sen vi har haft efter våran legend! (Ferguson)

   0
   0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen