post image

Knighton bekräftar: Jag jobbar på att köpa United – Glazers måste bort

Skriven av: admin
Publicerad 2022-08-10
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Michael Knighton bekräftar att han jobbar på ett bud för att köpa Manchester United av Glazer-familjen. 

Glazer-familjen har varit illa omtyckta sedan de tog över United för 17 år sedan och efter förra årets magplask med Superligan så väcktes den slumrande ilskan hos supportrarna. Flera protester följde och många fortsätter att kräva att amerikanerna säljer klubben.

Joel Glazer gick efter Superliga-fadäsen ut och lovade de arga fansen en rad saker, som inte infriats. Man har en historiskt dålig säsong bakom sig och det här transferfönstret har varit chockerande svagt för en klubb som borde göra allt i sin makt för att minska gapet till Manchester City och Liverpool – ett gap som nu känns större än någonsin trots att säsongen inte ens börjat.

Nu säger den f.d Manchester United-direktören Michael Knighton, som försökte köpa klubben redan för 30 år sedan, att han och ett konsortium jobbar på ett bud för att köpa Manchester United av Glazers.

"Vi är en klubb i kris och alla vet varför. Vi har en värdelös ägare som vet väldigt lite om fotboll. Alla vet att vi behöver en ny ägare i den här klubben och det är mitt mål. Jag gör bra framsteg, fortsätter prata med folk och och har bra finansiering. Vi jobbar nu på budet. Men kom ihåg att det är ett fientligt bud - vilket alltså betyder att klubben inte officiellt är till salu. Men min intention är att lägga fram ett riktigt, potent och kommersiellt bud inför ägarna och säga "ni har kommit till vägs ände. Det är dags att lämna. Er tid är slut."

"Och fansen världen över har fått nog av den här regimen. Den spännande känslan av en ny säsong som vi alla känner sprack fort när vi såg framträdandet mot Brighton. Klubben är i kris och kommer fortsätta vara i kris så länge vi har det nuvarande ägarskapet. Vi måste få bort dessa ägare. De har nu haft sin tid och det har varit 17 år av besvikelse. Det är dags för dem att lämna."

"De måste sluta göra dessa enorma utdelningar från klubben. Vi måste sluta betala dessa enorma kostnader för skulden. Det är dags för dem att sälja. Jag behöver inte vara frontfiguren bara för att jag sätter ihop det här budet. Jag behöver inte vara talespersonen. Men jag vill bara se vår klubb i händerna på riktigt fotbollsfolk med en ordentlig vision. Vi måste reparera vår arena och ta vår klubb tillbaka dit där den hör hemma. Vi är i kris och det kommer inte bli bättre förrän de lämnar."

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen