post image

Keane: Varför ordnade inte hans superagent en sån klausul?

Skriven av: admin
Publicerad 2022-08-06
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Roy Keane menar att Jorge Mendes borde insisterar på en Champions League-klausul i kontraktet med Manchester United. 

Ronaldo vill lämna Manchester United. Om han lyckas återstår att se. Den stora anledningen till att han vill lämna klubben sägs vara pga att han vill spela i Champions League, inte Europa League. Ronaldo är just nu den mesta målgöraren i Champions Leagues historia med sina 141 mål, men Lionel Messi – som dessutom är två år yngre än Ronaldo – ligger bara 15 mål bakom. Ronaldo vill inte ge Messi eller någon annan chansen att komma ikapp och vill därför tillbringa sina återstående år i CL, för att cementera sina rekord och ha chansen på stora titlar.

Roy Keane menar att det är märkligt att superagenten Jorge Mendes inte såg till att inkludera en CL-klausul i kontraktet som signade med Manchester United förra sommaren.

"Man måste försöka behålla Ronaldo eftersom han är en briljant spelare, men vi vet inte hur Ronaldos uppträdande kommer att vara. Men jag tror inte det är en så stor grej som alla försöker få det till. När man är manager så måste man hantera problem. Jag tror det kan lösa sig bra för United."

"Det jag oroar mig över är om han stannar, de får ingen bra start och han är nedlåtande mot managern - då kan det bli grisigt. En stor del av problemet (för Ronaldo) är att han nu inte kommer få spela i Champions League, för hans ego eller "varumärke." Varför lät inte hans agent skriva in en option om att om Manchester United inte tar sig till Champions League så kan båda parter titta på situationen? Om man har en sån superagent som har otroliga kontakter och är briljant på förhandlingar, varför såg han inte till att Ronaldo hade en sån klausul i sitt kontrakt?"

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

  1. Eller (som det ryktats om tidigare) rent av låna ut Ronaldo till en CL-klubb, så blir det ingen övergångssumma och mer troligt att accepteras. Så får möjligheten att utöka sitt målrekord och så kan han komma tillbaka nästa säsong, när United förhoppningsvis är tillbaka i turneringen.
    Eller så stannar han (trots allt) gör det bästa av situationen och kanske bidrar till att vi går till EL-final och tar oss till CL den vägen likt vi gjorde 2017.

    7
    2

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen