post image

Guardiola om den långa Haaland mot den korta Martinez

Skriven av: admin
Publicerad 2022-10-01
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Pep Guardiola menar att Lisandro Martinez längd inte nödvändigtvis blir något uppenbart problem, trots Erling Haalands storlek. 

I morgon är det dags för ett derby, mer spännande än på länge. United har hittat formen och man har slagit både Liverpool och Arsenal under inledningen av säsongen. Men i morgon väntar det tuffaste testet hittills – Manchester City borta, med maskinen Erling Haaland på topp.

Haaland har gjort 14 mål på tio matcher (alla sammanhang) sedan han kom till City och inget försvar tycks kunna stoppa den norska sensationen. I morgon blir det Varane och Martinez uppgift att göra sitt bästa för att neutralisera hotet.

 

Haaland är enorm och Martinez raka motsatsen, men argentinaren har visat att hans aggressivitet och passion ofta kompenserar för bristen på cm. Under sin presskonferens inför derbyt fick Pep Guardiola frågan hur den korta Martinez ska hantera den långa Haaland.

"Erling är längre, det är en sak som är säker. Jag tycker det är roligt när folk underskattar spelare pga av storlek. Han (Martinez) är en fantastisk spelare. Aggressiv, bra på speluppbyggnad. United betalade stora pengar och Erik känner honom. Det är inte första gången han spelat mot långa anfallare och han kan hantera det. Det är viktigt att vara intelligent och modig. På inläggen så är Erling längre ja, vi får se vad som händer."

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen