post image

Franska experten om Griezmann-till-United

Skriven av: admin
Publicerad 2020-03-29
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Enligt den franske fotbollsexperten så är det en förutsättning att Paul Pogba blir kvar i United, om man ska lyckas locka Griezmann. 

Griezmann – som för några år sedan var starkt länkad med United – gick förra sommaren till Barcelona, sedan man betalat hans utköpsklausul på £107 miljoner. Men debutsäsongen i Barca har inte blivit någon omedelbar succé. 14 mål på 37 framträdanden alla turneringar har det blivit för fransmannen och det ryktas nu om att Barcelona kan vara redo att sälja honom för omkring £90 miljoner i sommar – alternativt låna ut honom om det inte finns någon köpare. Och såklart har United nämnts som en potentiell adress.
United förväntas addera en anfallare i sommar och det har även pratats om att det kan bli aktuellt att försöka få in lite rutin i truppen. Så Griezmann, om han finns tillgänglig, kan ju vara ett alternativ. Men den franske fotbollsexperten Julien Laurens säger till ESPN att han ser en flytt till England som osannolik. Men att Paul Pogba skulle kunna spela en avgörande roll.

"Jag hade blivit väldigt förvånad om Griezmann gick till United. Okej, det har inte riktigt fungerat för honom i Barcelona den här säsongen. Men varför skulle de släppa honom? Och vad vi hört så ville han aldrig riktigt gå till England ändå. Hans fru Erika vill inte flytta ifrån Spanien. Och han är väldigt lycklig i Spanien. Spanien är hans andra hem och antagligen mer än vad Frankrike är. Och jag tror inte att England direkt tilltalar honom."
"Det som skulle kunna locka honom att gå till Manchester United är Paul Pogba. Men jag är inte säker på vad han har för garantier om att Pogba kommer vara där nästa säsong. Men om det finns en garanti om att Pogba stannar så tror jag att Griezmann hade älskat att spela med sin bästa polare Pogba på klubblagsnivå, precis som i landslaget. Men förutom just det så kan jag inte alls se att Griezmann skulle gå till Manchester United."
Källa: Mirror

Kommentarer till artikeln

7 KOMMENTARER

 1. Griezmann har inte varit bra på kanten. Han ska spela centralt, som en av 2 anfallare och helst som släpande anfallare. Men ska man då ha Pogba och Fernandez bakom? Jag får i alla fall inte ihop balansen alla i det mittfältet. I landslaget har man Kante som sköter balansen.

  0
  0
  1. Blir Pogba kvar är nog tanken att Fred, McTominay eller Matic spelar bakom Pogba och Fernandes.
   Kan bli magiskt om det funkar, funkar det inte har det ändå sett riktigt bra ut med två balansspelare och Fernandes i en helt fri roll.
   Min främsta oro är inte balansen på mittfältet med Pogba och Fernandes, det är mer att vi riskerar att få ett mittfält som vill och kan spela possession fotboll medans trion där framme är mer omställningsspelare..
   Men det är angenäma problem:)

   0
   0
   1. OriginalFergietime: Matic, Fred eller McTominay funkar säkert som balansspelare bakom Pogba och Fernandez, men det jag frågar efter, det är hur man ska få in Griezmann i den formationen i och med att han också gör sig bäst centralt? Under VM spelade han t ex som släpande anfallare med Pogba och Kante bakom sig, det är i den rollen han gör sig som bäst. Och hur ska han kunna få en sån roll i united när man har Pogba och Fernandez redan i mitten? I min värld är Griezmann inte alls den spelartyp united behöver, inte så länge man har kvar Pogba i alla fall.

    0
    0
    1. Dyker Greizmann upp i United måste det vara som den centrala forwarden, kan inte tänka mig något annat?
     Att han har den rollen i landslaget tror jag främst handlar om omgivningen och att han är anpassningsbar som t.ex Rooney.
     Tror på en “Lex Rooney”, lagspelare som spelar där coachen vill att han ska spela och gör det fantastiskt ( inte vänsterytter) men som med Rooney tror jag att Greizmann är världsklass längst fram när han får den rollen.
     Fernandes/Greizmann känns på förhand som skapta för varandra, främst mot låga försvar vilket det lär bli om Pogba stannar och Greizmann dyker upp..många lag för knappast låna bollen?
     Men det är ju som sagt bara spekulationer, och frågan är om United vill “halvchansa” på Greizmann med tanke på priset.

     0
     0
     1. Griezmann har ju inte varit nåt vidare som ensam forward i Barca när han fått chansen i den rollen. Det är inte där han varit som vassast i landslaget heller, utan som just släpande eller som en av 2 forwards. Så man använde honom i Atletico och så man använt honom i landslaget. Också i den rollen han varit fenomenal. Jag är ytterst tveksam till att det är spelartypen United söker. Tror inte på honom som ensam forward.

      0
      0
 2. Viker mig Martin, du har rätt. Jag vill att Griezmann ska funka för att jag så gärna vill ha honom till United, men det finns ju faktiskt ingenting historiskt som pekar på att han är lämplig som ensam forward..
  Men jag blir ändå inte besviken om han dyker upp på Old Trafford:)

  0
  0
 3. Dum idé och jag tror inte det händer. Han är långt ifrån det vi söker, om vi inte ska byta formation helt dvs. Sticker han från Barca blir det nog PSG.

  0
  0

Leave a Reply

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen