post image

F.d Sporting-managern: Fernandes är inte en 10:a

Skriven av: admin
Publicerad 2020-02-12
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Den f.d Sporting Lissabon-managern Carlos Carvahal säger att Bruno Fernandes inte är en 10:a och att han bör användas djupare på mittfältet. 

Bruno Fernandes är full av mål och assist och förväntas bli en viktig komponent i Manchester United för att komma till bukt med bristen på kreativitet. Portugisen är sannolikt tänkt att användas i en nr 10-roll, men Carlos Carvalhal – som ledde Sporting långt innan Fernandes tid – säger att han inte bör spelas som 10:a.
”Han är inte en nr 10. Han är en mittfältare, men han har utvecklat den där förmågan att skära igenom försvarslinjen och att göra mål. Han skjuter, han slår assist, han passar och tar frisparkar. Men han är inte en nr 10. Han är en 8:a. Han är en box-box-spelare som förstår spelet väldigt bra. Han spelar inte bara utan han förstår precis allting som händer runtomkring honom.”

"Han kan organisera laget. Han kan prata och ge feedback. Han är lite som en manager ute på planen. Han kan organisera saker på sista delen av planen. Han är en riktigt spännande spelare. Han har varit den bästa spelaren i den portugisiska ligan under minst de två senaste åren. Han tillhör den där gruppen spelare som är bland de bästa i världen."
"Ibland får den typen av tekniska spelare problem med de defensiva omställningarna i Premier Leauge. När de förlorar bollen så reagerar de inte tillräckligt snabbt för att vinna tillbaka den, men han har utvecklats mycket under de senaste två säsongerna. När hans lag förlorar bollen så reagerar han snabbt för att vinna tillbaka bollen. Det är viktigt i England. Han är inte lat. Han är raka motsatsen. Han har allting för att bli en nyckelspelare."
Källa: MEN, Mirror, Sky Sports

Kommentarer till artikeln

7 KOMMENTARER

 1. Jag funderar lite hur planen för nästa säsong är om de vill köpa både Maddison och Grealish, som väl båda två är 10:or också? Fernandes verkar ju vara inköpt för att spela som 10:a. De tänker kanske använda Fernandes på mitten då istället och typ ersätta honom på Pogbas plats och sedan köra Maddison/Grealish som nr 10?

  4
  49
  1. Alltid när en utländsk spelare kommer till PL så ska detta tas upp som att PL är vad det var på 90-talet.. Idag är PL en betydligt mer teknisk liga än vad den var för 10-15 år. Det är ju därför man fått se spelare som Kanté bli en av ligans bästa defensiva mittfältare. Det handlar inte bara om fysik utan om speluppfattning, placeringsförmåga, passningsskicklighet, spelsinne generellt och fart. Man behöver inte vara fysisk om man kan spela sig förbi en press.

   4
   58
   1. Kanté är en av världens bästa nummer 6.
    Det ser man både i Chelsea och i franska landslaget.
    Egentligen kan nog bara Liverpools Fabinho och Real Madrids Casemiro konkurrera.
    Jag tycker vi ska ta det lilla lugna och ge Bruno tid på sig att komma in i laget, PL och livet i England. Bruno är visserligen fullblodsproffs, men jag tror hans spel kommer vara som berg och dal bana.
    Vi kan jämföra med Fred. Jag tycker fortfarande inte han är en spelare in halvmiljardsnivån, men han bli bättre hela tiden.

    3
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen