post image

F.d scouten: United är en svår klubb att jobba i

Skriven av: admin
Publicerad 2023-11-20
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Den f.d Manchester United-scouten Marcel Bout säger att United är en svår klubb att jobba i och att just rekryteringsarbetet lämnar mycket att önska. 

United har varit bedrövliga på transfermarknaden de senaste tio åren. Man har investerat runt £1,5 miljarder i spelarförvärv under det senaste decenniet men få spelare har lyckats i klubben. Man tillsatte för ett par år sedan John Murtough som sportchef, men han hade ingen erfarenhet av uppdraget och rekryteringsarbetet har fortsatt att se planlöst ut under hans ledning.

Nu bekräftar den f.d Unitedscouten Marcel Bout att det var en stor frustration att jobba i en organisation som var så långsamma i sitt beslutsfattande när det kom till just rekrytering. Bout, som kom till United 2014 under Van Gaal-eran och lämnade klubben förra året, säger till holländsk media:

"Jag kunde ha varit en perfekt guide för Ten Hag i klubben. Men Manchester United är inte bara en fantastisk klubb, det är också en svår klubb. Allting är politiskt och kommersiellt drivet. Jag har varit kritisk till United internt. Något som var enormt irriterande var hur lång tid det tog för United att fatta beslut om intressanta spelare."

"Andra europeiska toppklubbar har nu spelare som vi tidigt hade upptäckt i vårt scouting-arbete. Den då 17-årige Matthijs de Ligt spelade för Ajax och sedan följde Frenkie de Jong. Man borde sett till att United tidigt gjorde en deal med den typen av spelare. Sedan kan man alltid låta dem utvecklas ett tag i Holland" det var vad jag sa.

Källa: MEN

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen