post image

Evertons skarpa kritik mot ESL. Fördömer ”Big Six”

Skriven av: admin
Publicerad 2021-04-20
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Everton släpper nu ett pressmeddelande där de riktar mycket stark kritik mot de Premier League-klubbar som driver projektet European Super League. 

Kritiken fortsätter att hagla in mot de klubbar som planerar att starta den europeiska superligan. I England är det sex klubbar som skrivit på kontraktet – Manchester City, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Tottenham och Liverpool och förutom att de riskerar att tappa sina fans kärlek har de även retat upp resten av alla klubbar inom fotbollspyramiden.

Everton släppte under eftermiddagen ett pressmeddelande där de riktar den starkaste av kritk mot de inblandade toppklubbarna.

”Everton är bekymrade och besvikna över att se förslagen om en utbrytarliga som drivs av sex klubbar (i England). Sex klubbar som agerar helt utifrån sina egna intressen. Sex klubbar som förstör vår liga och vår sports rykte. Sex klubbar som väljer att visa brist på respekt för alla andra klubbar som de har omkring sig i Premier League-tabellen.”

"Sex klubbar som tar majoriteten av fotbollsfansen för givet och till och med förråder dem, både i landet och utlandet. I dessa tider av nationell och internationell kris - och en avgörande tid för vår sport - borde klubbar jobba tillsammans och samarbeta. Istället har dessa klubbar i hemlighet konspirerat för att bryta sig loss från fotbollspyramiden som tjänat dem så väl. Och i den pyramiden så saluterar Everton ALLA klubbar. Om det så är Leicester, Accrington Stanley, Gillingham, Lincoln City, Morecambe, Southend United, Notts County och resten av klubbarna vars existens har berikat livet för deras supportrar genom sportens historia. Och vice versa."

"Å alla som är associerade med Evertons vägnar så ber vi respektfullt att förslagen omedelbart dras tillbaka och att de privata mötena och omstörtande handlingarna som har tagit vår vackra sport till vad som möjligen är dess lägsta punkt någonsin gällande förtroende, slutar nu. Slutligen vill vi be ägare, styrelsemedlemmar och ledare inom de sex klubbarna att minnas den priviligierade positionen de har - inte bara som vårdnadshavare för sina eng klubbar, men även som vårdnadshavare av hela sporten. Det ansvar de bär bör tas på allvar. Vi ber dem alla att överväga vad de vill att sina egna arv blir."
Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

  1. Klubben hit och klubben dit, det är Glazers som står för felet. De är de som tryckt på för detta, inte de anställda. Inte spelarna. Inte tränarna. Inte majoriteten av fans. Det är Glazers, allting faller på Glazers. Gör inte misstaget att tro något annat.

    1
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen