post image

Den engelska ligafotbollen stoppas

Skriven av: admin
Publicerad 2020-03-13
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Premier League meddelar i ett officiellt uttalande att man väljer att stoppa fotbollen till tidigast i början av april, till följd av Coronavirusets spridning. 

Det blir som väntat tyvärr så att Premier League stoppas. Ett officiellt statement lyder:
”FA, Premier League, EFL och Barclays FA Womens Super League och FA Womens Championship har gemensamt kommit fram till beslutet att skjuta upp den professionella fotbollen i England till tidigast den 3:e april. Det här beslutet, som kommer vara under konstant bevakning, har fattats till följd av det ökande antalet klubbar som tagit steg för att isolera sina spelare och personal pga av COVID-19-viruset.”

"Det här gäller alla matcher i Championship, League One och League Two och även alla akademi och ungdomsmatcher. Vi råder även klubbar att stänga av all icke nödvändig aktivitet såsom spelarframträdanden, besök på träningsanläggningar och möten med fans."
"EFL-styrelsen har fortsatt ta råd och följa riktlinjer från myndigheterna och deras hälsorådgivare och nu är det tid att implementera fotbollens beredskapsplan i respons till krisen. En uppdatering kring dessa planer kommer ges efter ett EFL-styrelsemöte i nästa vecka. Det här har inte varit ett lätt beslut att fatta, men EFL måste prioritera spelare, personal och supportrarnas hälsa och välmående samt ta hänsyn till myndigheternas nationella insatser för att hantera det här utbrottet."
Källa: Sky Sports

Kommentarer till artikeln

14 KOMMENTARER

 1. Man förstod att det här skulle komma, och helt rätt i mitt tycke. Men med det sagt, fan vad jag vill möta Tottenham nu, dels med tanke på hur bra vi är just nu, Sedan så är Tottenham i en riktigt dålig period.

  0
  0
  1. Hälsan är viktigast och framförallt måste vi vara solidariska med de som befinner sig i riskgrupperna.
   Men att ställa in resten av säsongen, makulera resultaten, inga åker ur, ingen går upp, är för mig en kittlande tanke.. För det innebär även att ingen vinner PL i år:)

   0
   0
   1. Ingen titel till Liverpool är ju lockande, men det skulle väl även innebära att United inte får spela CL nästa säsong? Eller hur funkar det i en sådan här situation? Är det lagen som ligger på CL-platserna som får spela nästa år. Isf finns väl changsen kvar beroende på hur City-situationen slutar.
    Någon som vet?

    0
    0
    1. En kvalificerad killgissning är att man antingen spelar klart eller lägger ner säsongen med strukna resultat.
     Lag kommer knappast åka ur, flyttas upp etc i någon serie, då säsongen inte fullbordats, tror inte ens man får göra så?
     Då kan man inte heller tilldela CL platser till lagen som har innehar dem i en ofullbordad tabell.
     Vilket också är rätt tycker jag, att t.ex Bournemouth skulle degraderas enligt dagens tabell skulle vara fel, och om jag gissar inte tillåtet.
     Som liknelse så ser Hockeyallsvenskan ut att strykas, som Umebo känns det inte alls bra , men har svårt att se Löven flyttas upp utan att ha spelat matcher..

     0
     0
     1. Så kan det ju bli. Skulle ju betyda att ingen spelar CL alls nästa år. Alternativt att de spelar om med de lagen som var med detta året.

      0
      0
     2. CL nästa år blir det garanterat, och kan man inte fullfölja denna säsongs matcher är det förmodligen året CL lag som gör upp nästa år också..

      0
      0
 2. Tror det blir två veckor sen kör de igång igen och de inställda matcherna kommer spelas i slutet på säsongen speciellt om nu EM blir inställt till 2021. Man kan ju hoppas, ska ju se United-Southampton den 25 april 😀

  0
  0
  1. Tror tvärtom..
   Jag försöker följa utvecklingen i Italien och Lombardiet i synnerhet så gott det går, söker man sig bortom Aftonbladet och SVTs rapportering så finns inga som helst tecken på en lösning.
   Sjukvården är i fritt fall, och läkare försöker varna omvärlden om vad som väntar..
   Framförallt larmar de om hur extremt smittsamt detta är.
   Tror inte på mer fotboll någonstans denna säsong, hoppas jag har fel men det som sker i Italien lär med största sannolikhet sprida sig till övriga Europa..

   0
   0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen