post image

De Jongs känslor för Barcelona och Arsenal

Skriven av: admin
Publicerad 2022-05-13
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Frenkie de Jong hade siktet inställt på Arsenal innan han lyckades få sin drömövergång 2019. 

Det ryktas just nu om att Frenkie de Jong är ett av Erik ten Hags primära transfermål för sommaren. Barcelona sägs vara öppna för att sälja spelaren, men ett hinder för United kan vara det faktum att man inte kommer att kunna erbjuda Champions League-fotboll nästa säsong. En fördel kan å andra sidan vara möjligheten att återförenas med mentorn Ten Hag.

Men först gäller det att övertyga 25-åringen om att det vore ett klokt beslut att lämna sin drömklubb Barcelona. I en intervju med The Guardian i februari sa han:

"Jag är väldigt lycklig i Barcelona. Redan från en ung ålder så ville jag hit, så på så vis har det här varit en drömflytt. Men jag hade velat vinna fler troféer under mina första två säsonger här. Jag förväntade mig mer, kan man väl säga. Men förutom det så är jag väldigt lycklig här och det gäller förhoppningsvis i många år framåt."

Om De Jong skulle finnas tillgänglig så är det troligen inte bara United som skulle vara intresserade. Mirror skriver att också Arsenal och Manchester City är intresserade av holländaren och i skrivande stund kan båda klubbarna erbjuda CL-fotboll. Manchester City erbjuder dessutom den bästa av plattformar för att vinna titlar och Arsenal är en klubb som De Jong tidigare sagt att han vill spela i.

Då han fortfarande var kvar i Ajax sa han: "Jag tycker Arsenal var vackra förr. I mitt huvud har jag haft följande väg utstakad under lång tid - Ajax, Arsenal och sedan Barcelona. Vi kan kalla det Marc Overmars-vägen. Men ja, om jag kan gå direkt till Barcelona så hade jag ju varit där jag vill vara. Och snabbare än jag vågat drömma om."

Om United kan sälja in sitt projekt återstår att se. Enligt Fabrizio Romano har man inlett kontakt med Barcelona för att känna på möjligheten och Erik ten Hag kommer att "pusha."

Källa. Mirror

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen