post image

Mills tips till stenrika Newcastle: Mourinho är er genväg till toppen

Skriven av: admin
Publicerad 2021-10-14
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Danny Mills menar att Jose Mourinho hade kunnat göra Newcastle till ett topplag snabbare än någon annan manager. 

Efter att Newcastle köpts upp av den saudiska investeringsfonden PIF för £305 miljoner så börjar nu bygget att så sakteliga göra klubben till en stormakt inom fotbollen. Och med tanke på ägarnas tillgångar så kan det potentiellt bli den mäktigaste satsningen vi någonsin sett.

En första åtgärd tippas bli att ersätta nuvarande manager Steve Bruce och därefter investera i logistik och trupp. FFP-regler gör att för stora externa belopp inte kan plöjas in på kort tid och det kommer gissningsvis ta sin tid att bygga upp klubben och laget, men den f.d Leeds-spelaren Danny Mills säger till TalkSport att det finns en genväg till toppen – Jose Mourinho.

"Om vi snackar om att få tillgång till pengar och bygga ett relativt framgångsrikt lag så skulle jag satsa på Mourinho. Om man ger Jose tillräckligt med pengar och tillåter honom göra vad han vill så kommer han antagligen guida en till framgångar snabbare än någon annan."

"Newcastle kan ta det långsamt och först se till att överleva den här säsongen, nästa säsong sluta på övre halvan och därefter topp-sex. Men om man vill ta klivet direkt från överlevnad till topp-fyra så ser jag ingen bättre än Mourinho att göra det. Man skulle behöva ge honom en förmögenhet att köpa de spelare han vill ha, men han är en av de enda coacherna som skulle kunna klara det. Han skulle kunna få ihop ett lag redan nästa vecka med förmågan att vara framgångsrika. Han skulle kunna göra det under januarifönstret. Fotbollen kanske inte är briljant, men han skulle garanterat få laget att vinna matcher."

Efter att ha fått sparken från Tottenham så håller Jose Mourinho numera till i Italien, där han är manager i Roma. Om det blir någon återkomst i Premier League och Newcastle återstår att se.

Källa: Mirror

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen