post image

Ceremoni för Rashford – yngsta hedersdoktorn någonsin vid Manchester University

Skriven av: admin
Publicerad 2021-10-08
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Marcus Rashford har nu fått sin utmärkelse som hedersdoktor vid Universitet i Manchester. 

Marcus Rashford är inte bara en stor fotbollsspelare, han är även en folkhjälte som under de senaste 1,5 – 2 åren har gjort ett enormt välgörenhetsarbete i kampen mot barnfattigdom. Under förra året fick han den brittiska regeringen att göra en kovändning i frågan om matkuponger under pandemin och tilldelades sedan den brittiska imperieordern av Drottning Elizabeth.

Redan förra sommaren blev han också hedersdoktor vid universitetet i Manchester – den yngste personen någonsin av få titeln, som är den mest ärofyllda som universitetet kan dela ut och som både Sir Alex och Sir Bobby Charlton också fått tidigare.

Men pga av pandemin så kunde man då inte hålla någon ceremoni för Rashford. Den ägde istället rum under gårdagen. Och Rashford tog emot utmärkelsen inför en publik där bl.a Sir Alex hade gjort hans familj sällskap.

"Att vara här i sällskap av en storhet som Sir Alex och alla som spelat en roll för den resa som tagit mig hit, det är speciellt. Jag är här för att ta emot min utmärkelse som hedersdoktor för mitt arbete mot barnfattigdom. Igår förlorade miljoner familjer i Storbritannien en livlina och ett medel att hålla sig flytande. Något som kan få barnfattigdom att drabba ett av tre barn. Av den anledningen så känns det här bitterljuvt."

"Det är dags att representanter går ut i samhällen likt det jag kommer ifrån. Det är dags att de med egna ögon ser den riktiga kampen. Covid-19 kan int längre användas som ursäkt."

Källa: Manutd.com

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen