post image

Cantona: Jag erbjöd United mina tjänster, men de tackade nej

Skriven av: admin
Publicerad 2022-09-26
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Eric Cantona säger att han erbjöd Manchester United att ta sig an rollen som fotbollschef. 

Manchester United har numera en fotbollsdirektör i John Murtough, men Eric Cantona säger att han i samtal med Ed Woodward föreslog sig själv som ”president of football” i Manchester United. Men att klubben inte nappade på erbjudandet.

”Förra året så föreslog jag att klubben skulle ändra sitt sätt. Ed Woodward är fantastisk på marknadsföring, men inte på fotboll. United borde ha en VD/ordförande och de borde ha en marknadschef och en fotbollschef som fattar de fotbollsmässiga besluten. Så jag föreslog att jag skulle bli den personen.”

På frågan om han träffade Ed Woodward - som var VD vid den tidpunkten - svarade Cantona: "Jag träffade honom några gånger, men de tackade inte ja! Jag tycker att jag eller någon annan borde sköta det fotbollsmässiga. Det borde vara någon från klubben, som kan fotboll och som kan klubben."

"Sedan Ferguson pensionerade sig 2013 så har klubben dubblerat sina intäkter, men de har inte vunnit något (stort). Så tänk om man skulle kunna lyckas både med fotbollen och sedan ha fantastiska personer som sköter marknaden. Då hade man tripplat intäkterna istället. Men de förstår inte det. Klubben spenderar mycket pengar, men man måste spendera på ett bra sätt."

Källa: MEN, The Athletic

Kommentarer till artikeln

2 KOMMENTARER

 1. Så länge man är ”med i striden” så görs det inga större förändringar. Allting de vill göra är att tjäna pengar. Mer genomskinligt än glas. Hur mycket får en klubb vara skyldig egentligen? Vår skuld är nu ~6,2 miljarder. Närmar oss Barcelonas skuld med bjässekliv, och vi har samma problem med lönerna som de haft.

  Kommer ormarna maximera vad de kan tjäna genom United och sedan lämna eller vad är det som kommer ske? Någon?

  2
  5
  1. Som vanligt finns det minst 5 losers här inne som inte vill fejsa sanningen och lever i en tro att United har obegränsat med pengar.
   Dessa 2,5 miljarder som United har värvat nya spelare för, är alla värvade med lånade pengar. Det är lite som med Barcelona, det håller så länge det håller och så länge Manchester United FC är ett starkt varumärke, kommer klubben får låna ännu mera pengar.

   1
   0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen