post image

Budgivarna på plats i Manchester för presentation av United

Skriven av: admin
Publicerad 2023-03-16
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Enligt The Mirror kommer de båda offentliga budgivarna besöka Carrington för en närmare presentation av Manchester United under torsdagen och fredagen. 

Hur många budgivare som är med i racet om att köpa Manchester United är i dagsläget oklart, men två har trätt fram offentligt med sina avsikter att förvärva majoritet av klubben – Sheikh Jassim Al Thani från Qatar via sin Nine Two Foundation och Sir Jim Ratcliffe med sitt INEOS Group i ryggen.

Enligt Mirror kommer representanter för Al Thani, dock inte han själv, besöka Carrington under torsdagen för att ta del av en presentation av representanter för Manchester United. Och under morgondagen kommer INEOS Group komma på besök för samma presentation. Och då förväntas Sir Jim själv närvara.

Vad ovan nämnda parter deklarerat att man vill betala för Manchester United är fortfarande okänt, men det har från många håll rapporterats att inget av buden möter Glazers värdering. Enligt vissa uppgifter vill amerikanarna ha närmare £6 miljarder för att sälja klubben, men Mirror nämner summan £5 miljarder. Och efter mötena sägs parterna ha tio dagar på sig att återvända till Raine Group - banken som överser processen - med ett eventuellt nytt bud. Raine Group kommer sedan konsultera och diskutera med Glazers och den budgivare man bedömer lämpligast kommer vidare till nästa steg i processen.

Mirror skriver att det tros finnas flera budgivare med i racet och att vissa av dem är öppna för ett minoritetsägande. Ett upplägg som skulle kunna göra att delar av Glazer-syskonskaran ( Joel och Avram) sitter kvar i kontroll och får in en stor investering som sedan kan investeras i arena, träningsfaciliteter och trupp. I dagsläget är inget scenario uteslutet, skriver Mirror.

Källa: Mirror

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

8 KOMMENTARER

    1. Jensen
     Jag har ju jäkla dålig koll, så jag vet faktiskt inte vart det står, eller hur det står till med affären. Mistern ovanför slänger sig med begrepp att ha öga för saker och ting, så du får fråga hen =)

     4
     1
   1. Tror du verkligen det blir Sir Jim, med alla fan-basens protester mot de som han drar med sig i affären? Till och med ”Man United religion” med John Gubba som varit en stark föreläsare för Sir Jim har ställt sig frågan om det verkligen är det bästa i och med vad de kommer att göra.

    Jag står för att det bästa, enligt mig, är ett 100% övertagande av klubben och inte låta Glazers sitta kvar. Vad du känner styår för dig och det rör mig inte i ryggen. Dina åsikter berör mig inte och jag värderar dem inte heller.

    1
    1
    1. Jag tror inget i denna fråga. Vad du tror dig veta är helt upp till dig. Det är du som lägger grunder hela tiden som alltid blir rätt, så jag får lite på dig och ditt vetande, samt i det du ser.

     Allt du säger och vad du står för, samt dina åsikter berör mig. Och jag värderar dem djupt.

     0
     0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen