post image

Bruno: Därför funkade inte United under Ralf Rangnick

Skriven av: admin
Publicerad 2022-09-21
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Bruno Fernandes förklarar varför Ralf Rangnick inte lyckades få Manchester United att spela som han ville. 

Efter att Ole Gunnar Solskjaer fick sparken förra vintern så tog United in den i managersammanhang relativt oerfarne Ralf Rangnick som interimtränare.

Tysken har mest uppmärksammats för sin roll som organisationsbyggare inom Red Bull-gruppen och tanken var att han efter säsongen skulle bli kvar i en konsultroll i United där han under ett par år skulle ha jobbat ihop med Erik ten Hag och varit involverad i transferarbete och struktur bakom kulisserna. Så blev inte fallet.

Och spelmässiga framgångar blev det inte heller under Rangnicks halvår i klubben. Tysken försökte införa sin gegenpressing, men fick inte något gehör från spelarna och i en intervju med The Athletic förklarar Bruno Fernandes varför saker och ting inte riktigt fungerade under våren.

"Ralf kom in med sin idé om att spela med intensitet och presspel, som han var van vid att spela från Tyskland. Men det funkade inte riktigt med oss för det fanns en atmosfär där självförtroendet var lågt och det var dålig stämning. Det är väldigt svårt att lyfta när det är så. Det hade inget med Ralf att göra. Han gjorde så gott han kunde."

"Han är en bra manager med bra idéer, men det passade inte alla. Det berodde på att laget hade byggts av Ole Gunnar Solskjaer och  med hans idéer som grund."

Källa: Athletic

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen