post image

BBC: Håland banar vägen för Sancho-transfer

Skriven av: admin
Publicerad 2019-12-30
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Simon Stone på BBC skriver att Borussia Dortmunds värvning av Erling Braut Håland banar vägen för en försäljning av Jadon Sancho. Men Manchester City ska enligt kontrakt ha rätt att matcha alla bud som accepteras.

Manchester United fick inte sitt primära transfermål för januarifönstret – Erling Braut Håland. För intresserade var man. Och uppgifterna om att Solskjaer och Woodward personligen flög ned till Österrike för ett par veckor sedan, för ett möte med Håland och hans läger bekräftas bl.a av BBC.
Istället skrev norrmannen i går på för Borussia Dortmund, sedan United vägrat dansa efter Mino Raiolas pipa och gå med på vad man ansåg vara orimliga krav i kontraktet. En hård smäll för United och ett stort bakslag i det bygget Solskjaer vill åstadkomma.
Men Simon Stone på BBC tror att Hålands ankomst i Dortmund kan bana vägen för ett av Uniteds andra primära transfermål – Jadon Sancho. Problemet är väl att konkurrensen i fallet Sancho är hårdare än konkurrensen om Håland.

Stone skriver i sin spalt på BBC:
"Borussia Dortmund kommer sannolikt lyssna på bud för Englands winger Jadon Sancho i sommar efter att man fullbordat den här värvningen (Håland). Sanchos kontrakt går ut 2022 och Dortmund är medvetna om hans önskan att spela i Premier League förr eller senare i karriären och de vet att de kan kräva en enorm transfersumma för 19-åringen, som bara kostade dem £8 miljoner när han kom från Manchester City år 2017."
"Alla de engelska ledande klubbarna är intresserade av Sancho, men även Real Madrid och Barcelona kommer bevaka utvecklingen. Enligt villkoren vid försäljningen från Man City så har de rätten att först matcha alla accepterade bud på spelaren."
Källa: BBC

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

  1. Hellre Sancho än Håland, kan bli en ny ”#7” med rätt attityd men det behövs också ett gäng mittfältare och kanske en till mittback? Då kan Man U utmana på riktigt : )
    Man kan alltid drömma nu när Woodward sköter affärerna

    10
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen