post image

Klart: Så kommer avhopparklubbarna att straffas

Skriven av: admin
Publicerad 2021-05-08
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Avhopparklubbarna har nu tilldelats sitt straff från UEFA, men vad som händer med Real Madrid, Juventus och Barcelona är ännu oklart. 

Beskedet om Superligan slog ned som en bomb för ett par veckor sedan, men efter sällan skådat starka reaktioner från precis hela fotbollsvärlden så slogs planerna ned knappt två dygn efter att de presenterats. Den ena klubben efter den andra lämnade offentligt projektet och klubbägare fick krypa till korset och be om ursäkt för sitt misstag.

Totalt valde nio av de 12 grundarklubbarna att hoppa av, men Real Madrid, Barcelona och Juventus har ännu inte officiellt tagit avstånd från Superligan och deklarerat sitt committment till UEFA.

Men nu väntar även sanktioner från UEFA för klubbarn som lämnat. De nio klubbar som valt att hoppas av, dvs Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Liverpool, Atletico Madrid, Inter och  Milan kommer att straffas enligt följande.

Gemensamt betala en 150 miljoner euro till barnfotboll och fotboll på gräsrotsnivå.

De får även 5% mindre intäkter från UEFA för deltagande i europeiska turneringar, under ett år. Dessa intäkter kommer att omfördelas.

Om de i framtiden försöker ansluta till någon utbrytarliga så väntar böter på £87 miljoner för den klubb som försöker sig på det. Och om de bryter mot någon av de andra överenskomma punkterna så väntar en bot på ungefär hälften av det beloppet.

Samtliga klubbar måste även återanslutas till European Club Association.

Vad som kommer ske med de tre klubbarna som ännu inte lämnat ESL, det återstår att se.

Läs mer på Sky Sports. 

 

Källa: Sky Sports

Bild: Bildbyrån

 

Mest lästa Manchester United senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen