I en halvdan match så fick Uniteds reserver dela på poängen med Young Boys, och spika jumboplatsen i gruppen för de senare...

United XI: Henderson – Wan-Bissaka, Bailly, Matic (c), Shaw – van de Beek, Mata – Amad, Lingard, Elanga – Greenwood

United bänk: Heaton, Kovar, Hardley, Mengi, Iqbal, Savage, Shoretire

YB XI: Faivre -. Maceiras, Camara, Lustenberger (c), Lefort – Martins, Aebischer – Elia, Rieder, Ngamaleu – Siebatcheu
YB bänk: Laidani, Maier, Zbinden, Sulejmani, Kanga, Sierro, Zesiger, Hefti, Bürgy, Toure, Jankewitz, Lauper

Domare: Benoit Bastien

Inför: Rangnick valde att rotera hela laget och gjorde elva ändringar från senast. Matic fick bära kaptensbindeln. Wan-Bissaka och Shaw var tillbaka efter kortare skadefrånvaro.

Flera ynglingar fick plats på bänken, där alla i kvartetten Kovar, Hardley, Savage och Iqbal kunde få göra seniordebut.

Young Boys gjorde ett par ändringar från sin förlust mot Servette: Lauper, Mambimbi, Sierro och Kanga hamnade på bänken till förmån för Camara, Aebischer, Elia och Rieder.

Första: Avsparken på ett regnigt Old Trafford togs av Young Boys, för dagen i helvitt. Amad fick matchens första chans i 3e minuten då han diagonallöpte in i straffområdet och tog emot en boll, men han hamnade i dålig vinkel och hans avslut räddades enkelt av Faivre.

Målnollan spräcktes i 9e minuten då Elanga spelade fram Shaw ute till vänster, och denne slog ett lågt inlägg som Greenwood volleysköt in till 1-0 med ryggen mot mål. Bollen gick in vid stolpen och Faivre hade inte en chans på den.

Matchen var hyfsat öppen, men United hade ett övertag. När dryga kvarten var spelad så kom nyheten att matchen mellan Atalanta och Villarreal skjutits upp till imorgon pga snöfall. Det gjorde knappast nån skillnad, i.o.m. att Young Boys behövde en vinst för att ha chans på tredjeplatsen, och Atalanta och Villarreal gjorde upp om andraplatsen inbördes.

Young Boys fick ett kontringsläge i 21a och skickade iväg en boll i djupet efter att Bailly schabblat, men Henderson var snabbt ute och dunkade upp bollen på läktaren. United fick ett frisparksläge strax utanför straffområdet i 26e minuten, efter en stämpling på Greenwood, men Mata stegade upp och skickade bollen högt över.

I 31a minuten kunde United ha utökat på en kontring, men Diallos passning till Lingard var svag och gick förbi denne. Strax därpå fick Henderson parera ett skott av Rieder, vilket dock inte innebar några problem då det gick rakt på honom.

I 34e minuten fick Mata ett läge efter att Greenwood snott bollen och tagit sig fram ute till vänster och spelat bollen snett inåt, men avslutet gick via Lustenbergers häl och Faivres fot ut till en resultatlös hörna. Henderson fick göra en solid räddning på ett skruvat skott av Martins tre minuter senare.

Kvitteringen kom dock i 42a minuten då Matic passade van de Beek vid straffområdeslinjen, och denne slarvigt slog en kortpassning som Rieder kunde snappa upp och skruva in till 1-1 i krysset. Inte klockrent av van de Beek där. Henderson var chanslös. Strax därpå så fick Young Boys en chans till efter att Baillys nickrensning avslutats på av Aebischer, och Bailly själv fick foten på bollen och hade tur att den for upp och över istället för in.

Domare Bastien blåste precis därpå av för pausvila utan några tilläggsminuter.

Andra: När United sparkade igång andra halvlek, fortfarande i regn, så hade inget av lagen gjort några ändringar. Lingard var nära att omedelbart ge United ledningen igen på ett inspel av Elanga, men Faivre slängde sig och fick en hand på bollen, och Young Boys kunde rensa.

I 59e minuten så spelade Lingard fram Elanga till höger, och denne hade tid och yta men lyckades ändå bara dra sitt skott rakt på Faivre, som visserligen kommit ut och gjort sig stor och gjorde en solid räddning.

Shaw fick kliva av för Mengi i 61a minuten, när matchens första byte kom. Young Boys följde upp med ett trippelbyte: Sierro kom in för Aebischer, Rieder lämnade plats för Hefti och Kanga ersatte Siebatcheu. Young Boys ville ha straff när Lefort föll i en duell med Amad vid bortre stolpen då han försökte avsluta på ett inlägg, men domare Bastien var inte intresserad, och VAR höll sig tyst. Strax därpå kom ett läge då Wan-Bissaka missade att nicka en hörna, men Lustenberger var inte riktigt beredd och hans direktavslut gick rätt ut i omloppsbana.

Hur Maceiras misslyckades med att ge gästerna ledningen i 66e var dock ett mysterium - han fick i stort sett fritt skottläge mitt i straffområdet, men sköt utanför. Minuten därpå fick Henderson kliva av för Heaton, och Shoretire kom in för Amad. Detta blev Tom Heatons första seniormatch för United, vid den unga åldern 35.

I 72a minuten så fick Young Boys ett läge efter att Mengi som siste man halkat, men han tog sig upp snabbt och stod för en bra blockering när Kanga försökte avsluta. Strax därpå så blev Wan-Bissaka liggande efter att ha fått en smäll på munnen i en nickduell. Efter lite behandling kunde han fortsätta.

Lauper kom in för Camara i 77e. Matchen var vid det här laget rätt sömnig, och United hade svårt att få något uträttat framåt. Shoretire fick gult kort för att ha fällt Elia bakifrån i 79e. Hyfsat frisparksläge för Young Boys, men Sierro skickade ett kort och löst inlägg in mitt i boxen där Matic kunde rensa enkelt.

I 87e minuten fick Elia lämna plats för Meier, och strax därpå så gav Matic bort ett läge efter att ha drällt med boll, men enda resultatet var att Meier skickade ett tamt skott utanför. I 89e minuten kom Savage och Iqbal in för sina seniordebuter - ut gick Lingard och Mata.

Det blev ett litet avbrott i spelet efter det, då tre muppar sprang in på planen men snabbt avlägsnades av funktionärer. Young Boys var i desperat behov av mål om de ville ha en chans på tredjeplatsen och EL-spel, men de såg tämligen fantasilösa ut i slutet. Det sista som hände var att Wan-Bissaka föll av planen och såg ut att göra sig illa, oklart hur illa dock.

När domare Bastien blåste av matchen så var ställningen oavgjord, vilket varken gjorde till eller från för United, men det innebar att Young Boys spikade sin plats som gruppjumbo.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -∞: Dags att gå i pension.

Henderson: 3 - Stod för en stabil insats. Hade ingen chans på målet.

Wan-Bissaka: 1 - Såg vilsen och loj ut. Hade knappt en bolltouch rätt. Inte direkt den typ av insats man väntat sig av en spelare som sett ut att tappa sin plats till Dalot. Den här matchen spikade nog bara det beslutet.
Bailly: 3 - Var individuellt bra i ett skakigt lag, men hade sina bloopers också (som nickrensningen som blev ett läge för Aebischer).

Matic: 1 - Var skaplig i tio minuter, sen gick det sakta utför i femtio minuter, men efter timmen spelad så föll han i bitar och i stort sett allting blev kaotiskt. Gav bort flera bollar som blev farliga chanser.

Shaw: 3 - Var okej i inledningen, stod för en assist, men sen dämpades han rätt snabbt och blev utbytt tidigt. Svag trea.

van de Beek: 3 - Gav bort ett mål, men gjorde det i överlag rätt okej med tanke på att han var ensam på mitten. Svag trea.

Mata: 1 - Såg ut att ha en trevlig promenad trots vädret. Men som spelare bör han nog betraktas som slut på den här nivån.

Amad: 3 - Svag trea. Lite för improduktiv och självisk, och blandade och gav. Men glimtade bitvis till med bra teknik.

Lingard: 1 - Borde ha spelat som en spelare som har något att bevisa för en ny manager. Spelade dock som en spelare som inte var särskilt intresserad.

Elanga: 2 - Jobbade hårt men var mest osynlig, och missade chansen när han fick ett läge.

Greenwood: 4 - Bäst i laget och gjorde ett fint mål.

Mengi: 3 - Okej inhopp i en ovan position. Positionsspelet var sådär, men stod för ett par bra blockeringar och tacklingar.

Heaton: 3 - Gjorde jobbet när han slutligen fick spela en seniormatch för United.

Shoretire: 3 - Jobbade hårt iallafall.

Iqbal: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Savage: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Rangnick: 3 - Ställde ut en drös spelare för att se hur de presterade och fick väl några svar iallafall.

Summering: Jag skulle ljuga rätt rejält om jag sa att det var en särskilt välspelad match. Men så var den också betydelselös och mest bara ett tillfälle för reservspelare och ungdomar att få lite matchtempo i benen.

Matic och Mata visade tämligen tydligt att de inte hänger med längre, samtidigt som Wan-Bissaka och Lingard stod för oerhört svaga insatser med tanke på att de hade något att bevisa för en ny manager.

Till de positiva bitarna hörde väl att Shaw såg marginellt bättre ut än före skadan, och Greenwood såg pigg ut. van de Beek var okej frånsett att han gav bort ett mål, och Henderson var stabil. Kul för Heaton, Iqbal och Savage att få göra sina första seniorframträdanden för United.

United var som sagt redan klara gruppsegrare, så resultatet här spelade ingen roll.

Härnäst väntar Norwich borta på lördag i ligan.